palačinke
Pitka, pa še dobre so, posebej s čokoladnim namazom!
Res je, palačinke lahko narediš samo iz mleka in moke, lahko pa vanje tudi drobno naribaš jabolko in spećeš malo debelejše palačinke. Lahko dodaš tudi žlico sojine moke, ki tudi veže, ali pa prekuhano laneno seme. Možnosti je veliko, tudi za njoke, cmoke, biskvit,…
Sicer pa je moka in voda uporabno tudi kot lepilo, se pravi, da mora držat skupaj.
Če v iskalec vtipkaš kaj takšnega kot “alergija” “namesto jajc” “nadomestek jajc” ipd., boš dobila stare debate na to temo.
Jaz lahko samo po spominu povem, da menda žlico strtega lanenega semena namakaš v vodi, naredi se kot nekakšna sluz….
Ja no, moj spomin ima že tudi kilometrino, sem šla kar pogledat v svoje kopije. Zbegalo me je, ali je strto ali celo seme. Toliko pri meni, več z iskalcem.
“ Laneno seme namočiš v mlačni vodi. Naredi se nekakšna sluz, ki je take strukture kot jajčni beljak. Lahko se uporabi za vezivo, ko zaradi kakšne diete ne smeš vzeti pravega jajca. (Avena)
1 žlico celega lanenega semena preliješ s ¾ dl vode in zavreš. Ohlajeno uporabiš namesto jajca. Nadomesti 1 jajce.”
Pozdrav, Mimi
vedno takšna znanost glede palačink brez jajc.. najbolj preprost in najbolj zdrav recept za testo = moka (pirina da najboljši okus) + mineralna voda ! Že s tem lepo ratajo, vse ostalo pa potem noter po okusu – sol, vanilija, sladkor,… Namesto jajc jaz včasih dodam malo čičerikine moke, zmešane z vodo (pride kot tisti nadomestek za jajca iz trgovine) – rata pa tudi brez tega.
Skrivnost je v PONVI! če je ta dobra, ne bodo razpadale, pa tudi maščobe ni potrebne prav nobene, ne v testu, ne na ponvi.. Preverjeno!
Forum je zaprt za komentiranje.