Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Palačinkar in dry cooker

Palačinkar in dry cooker

Zanima me vaše mneje o palačinkarju iz TV prodaje (pa tudi v Sparu so ga že prodajali):
Če ga imate:
1 – A je res tako super za uporabo in ali ga uporabljate povsem brez maščobe?
2. Kakšne se vam zdijo te “ameriške” palačinke (baje dobiš recepte zrave) v primerjavi s tistimi, kot jih poznamo pri nas? A je priprava kaj bolj zapletena?

Ravno sem ugotovila, da rabim novo ponev, ker se mi pri pripravi palačink žge maščoba in se kadi in smrdi. Jaz namreč kljub teflonski ponvi uporabljam maščobo za klasične “naše” palačinke, ker se mi tiste, pripravljene brez maščobe zdijo čisto nekaj drugega (beri – ne tako okusne).
Na netu sem pa pravkar ugotovila, da se je palačinkar zelo pocenil – stane samo malo manj kot 2000 SIT.

Spet imajo v ponudbi tudi Dry cooker. Zanima me še, če ga katera ima, kako ste zadovoljne s to ponvo.

Rada bi mnenje iz “prve roke”, ker v reklamah so ti proizvodi itak vedno “NAJ NAJ NAJ”

Za tale palačinkar ne vem, sem pa spodaj napisala recept Jamiea Oliverja za ameriške palačinke (pod postom kvašene palačinke). Je enostaven da bolj ne more biti, se pa lahko tele palačinke pečejo tudi v čisto navadni ponvi. Imam Tefalovo ponev za palačinke – ni bila veliko čez 2000 sit, pa se krasno obnese. Meni se zdi palačinkar za naše klasične palačinke premajhen – kaj pa vem, no vsaj pri nas smo navajeni na takšne XL dimenzije :-))

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Kupila palačinkar in je daleč od tistega, kar reklamirajo. Raje kupi navadno ponev za peko palačink. Jaz sem probala peči jajca v njem, kot prikazujejo. In rezultat? Pol ure čiščenja štedilnika in smrad!

Pri palačinkarju ti ponavadi palačinka pade ven ko jo hočeš obrniti, ker je med spodnjim iz zgornjim pokrovom luknja. Pravzaprav ti skoraj vedno pade ven, meni je mogoče 3x uspelo. Jaz ga sicer uporabljam, ampak pečem tanke palačinek, ameriških (ta debelih) pa neznam, ker je vedno tako, da se mi spodaj zažge, zgoraj je pa še vse tekoče. Mi je pa palačinkar zato všeč, ker z njim delam majhne palačinke, ki so mi bolj všeč od tistih z velikim premerom, ampak za to ni treba imeti palačinkaraj ampak katerokoli majnho ponvico. Torej kot ga prikazujejo tam, je čisto neuporaben.

Jaz imam ponev drx cooker. Uporabljam jo občasno in sem še kar zadovoljna z njo. V njej delam npr. krompir, pa piščanca, kakšne klobase spečem. V bistvu bi jo rabila za več stvari pa se ne spomnim in naredim kar v navadni. Nekoliko nerodno je, ker je za 4 ljudi malo premajhna. Npr. kotleti se lepo naredijo v njej, ampak morajo biti bolj majhni, če ne ne grejo noter. Tudi čevapčiče pečem v njej in podobno.
Ni pa to ne vem kaj, kot je prikazano v reklamah.
Jaz dam vedno malo malo olja in se potem res ne sprijemlje, samo večkrat je treba pretresti in pogledati.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close