Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Paklenica – vaše izkušnje

Paklenica – vaše izkušnje

Me zanima, če je kdo iz foruma že bil v Paklenici. Kašen kraj je to, kaj je za počet,..Smo družina s tremi otroki.

Starigrad-Paklenica je kraj ob vhodu v NP Paklenica.
Sam kraj Starigrad ni ne vem kaj. Ima hotel Alan, ki so ga letos obnovili, nekaj
privat penzionov, kempov in apartmajev. Priporočam gostilno (penzion)
Rajna, kjer imajo odlično morsko hrano in ni predrago. V glavnem je bolj mirno.
Je idealen kraj za aktivne počitnice. Zjutraj greš s kolesom v kanjon (cca 3 km), kjer lahko pležeš, se sprehajaš, si ogledaš bunker, se povzpneš do Manita peći (podzemna jama) ali Anića kuka (lep razgled). Če je voda, se lahko kopaš v tolmunih potoka, ki teče v kanjonu (letos to ni možno, je presuho)
Popoldan pa se lahko kopaš v morju. Včasih lahko tudi surfaš, predvsem na burjo, ni bojazni, da bi te kam odneslo, ker gre za zaprt zaliv.

Aja še to. Za vhod v kanjon se plača vstopnina, mislim, da je bilo lani 40 kunPec

Mi smo bli letos v Starigradu Paklenici. Pravzaprav smo načrtovali le enodnevni postanek. Ampak po nekajdnevnem iskanju primernega kampa med Zadrom in Šibenikom smo se vrnili nazaj v Starigrad in tam preživeli preostanek dopusta. Mi smo bli v kampu (prvi kamp, če se pripelješ iz Reke). Senca, plažica primerna za otroke, vzdušje prijetno (precej otrok, narodnostno zelo mešano), WC-ji sprejemljivi (za Hrvaško čisti), cene primerne (za celotno družino 13Eur s hladilnikom). Tudi v gostilnah in trgovinah so se nam zdele cene precej nižje kot v okolici Biograda. Mesto res ni med zanimivejšimi, ampak sprehajalna pot ob obali iz kampa do pristanišča je prav prijetna. Res se splača sabo vzet bicikel, da se ni treba povsod z avtom vozit. Sprehodi po kanjonu so fantastični, primerni tudi za otroke. Vstopnini se lahko ogneš, če greš zvečer po osmi ali pa tudi mal prej, če se znaš dobr pogajat. Za burjo pa ne vem, sem jo čakal cel teden, pa je nisem dočakal.
Prijeten dopust! Kemo

Mi smo bili v parku Paklenica pred dvema letoma – ustavili smo se ko smo se vračali z dopusta – in bili totalno razočarani. Sicer smo prišli popoldan in imeli bolj malo časa, vendar pa smo plačali voisoko vstopnino. Ker je bilo sušno obdobje, v reki ni bilo niti kapljice vode in je bilo totalno brez veze.

Eno popoldne ??
Kaj pa si pričakovala?
Nekaj dni rabiš, da daš prečekiraš cel kanjon…

Hvala za odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close