Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Paketi iz Kitajske

Paketi iz Kitajske

A čaka kdo med vami kakšen paket?
Kako dolgo traja da prispe v Slovenijo oziroma kako dolgo ste ga čakali ali ga še čakate?

Lahko pride že v treh tednih, včasih celo prej. Lahko pa traja tudi dva meseca. Večino paketov iz Kitajske sem dobil v treh, štirih tednih.

Aja, še to. Osemnajstega februarja sem naročil in plačal eno elektronsko vezje tudi iz Kitajske. Paket je prispel nekje v začetku maja. Potoval je okrog dva in pol meseca.

hm jaz še zmer nisem dobila paketkov, ki sem jih naročila marca, ker ni letalskih povezav??:))

Lahko ti jaz osebno dostavim paket na dom, pa še ena storitev zraven je gratis. 😉

1. pošiljka iz osrednje kitajske. Naročil sem 20. maja, pošiljka je prispela 3. junija. SpeedPAK
2. pošiljka iz okolice Pekinga. Naročil prav tako 20.maja, tracking pravi, da je pošiljka je trenutno na Dunaju v Avstriji. FEDEX

Po dosedanjih izkušnjah sem vedno dobil robo v manj kot mesecu dni.

Mlao manj kot mesec in pol zadnji dve pošiljki.

Itak ja, to zato, ker si napisalo, da si multinično blesavo na monu, pa so samo zate ekspresno dosatvili, drugače je vedno več kot mesec dni.😁

Viharni, kak pa kaj sledenje štima? Je deluje za ziher?

Enako.

Je pa veliko ljudi, ki naroča reči, brez preveriti rok dobave, potem se pa usajajo, ker ni v dveh tednih pri njih. ČE vse dobro pregledaš, preveriš, in ti odgovarja (roba, rok dobave etc.), skoraj nimaš težav. ČE pa so, kontaktiraj prodajalca, so zelo odzivni.

Sicer je pa AliExpress precej varen: če te kaj skrbi, vedno lahko kontaktiraš prodajalca, če ta ni odziven, eskaliraš na aliexpress, pa je. Meni še ni bilo treba, je pa možno.

Če ne pride v dogovorjenem roku (npr. 60 dni) lahko odpreš “reklamacijo” pri Ali Expresu in v nekaj dneh ti denar vrnejo (preverjeno) . In je povsem možno, da potem naročeno kasneje celo pride (preverjeno) . In je potem na tebi – da izdelek “brezplačno” obdržiš ali pa prodajalcu naknadno povrneš 🙂

The item is ready for shipment piše že deset dni na sledenju in se nič ne spremeni.
To je vmes na poti med prevozniki, saj je pošiljka že zapustila državo pošiljateljico.
Ve kdo kaj se to dogaja? Se bo to sploh kam premaknilo, ker ocenjen čas povprečne dostave prvi dnevi so že mimo.
Glede na sledenje še sploh ni v državi dostave. A ti podatki sploh kaj držijo?

Ima kdo mogoče izkušnjo, da je track kazal, da še ni prispelo v dostavno državo in da je še na poti, vi pa ste v resnici že prejeli paket?

Ja, meni. Kazalo je, da se ni prispelo, se je pa znaslo en dan kar v nabiralniku. Dve stvari se cakam. Ta paketek, ki sem ga v bistvu narocila najkasneje, je prispel prvi. Naroceno vse v Wish.

Seveda so letalske povezave. Ves letalski tovorni promet normalno operira.

Ja, meni. Kazalo je, da se ni prispelo, se je pa znaslo en dan kar v nabiralniku. Dve stvari se cakam. Ta paketek, ki sem ga v bistvu narocila najkasneje, je prispel prvi. Naroceno vse v Wish.
[/quote]

Pa je sledenje na slovenski pošti zaznalo ta tvoj paket?

No, nihče ne bo upošteval tega, da ste monkljovje, ki ne zna brat, ker ste pogoje vseeno sprejeli in potrdili ob nakupu. Tako da tvoje ne drži v tem času.

Tako to izgleda pri meni, zagotovo tudi pri vas, čeprav ste napisali da ste monovska blesava, opozorilo o možnih zamudah je dano ob nakupu in pri sledenju.
[img]http://shrani.si/f/W/Oy/2zX2jflv/kitajska-posiljke.jpg[/img]

[/quote]

Ko bi bleasva monovska znala brat, vam lepo piše, da podatke o sledenju osvežujejo na 5-10 dni.

No, nihče ne bo upošteval tega, da ste monkljovje, ki ne zna brat, ker ste pogoje vseeno sprejeli in potrdili ob nakupu. Tako da tvoje ne drži v tem času.

Tako to izgleda pri meni, zagotovo tudi pri vas, čeprav ste napisali da ste monovska blesava, opozorilo o možnih zamudah je dano ob nakupu in pri sledenju.
[img]http://shrani.si/f/W/Oy/2zX2jflv/kitajska-posiljke.jpg[/img]
[/quote]
Ne razumem najbolj, tam predzadnja oznaka piše, da je item received at the destination country – zraven pa piše da ga je prevzela post NL.
A to destination country mislijo Evropo potem, saj v Slo ga ni mogla post NL prevzeti in dostaviti.
A lahko še trak iz strani pošte Slovenije nalepiš za številko tega paketa, tam je zabeležena dostava?

Ko bi bleasva monovska znala brat, vam lepo piše, da podatke o sledenju osvežujejo na 5-10 dni.
[/quote]

Viharni, kaj pa če vpišeš št. paketa v tole tracking stran, ta je nekoliko bolj natančna v podatkih in ne zamuja. Namreč čudno se mi zdi, da nikjer na tvojem trackingu ni zavedeno, da je paket prevzel dostavljalec v tej državi – predvidevam,da je bila Pošta Slovenije. pa tudi na tej povezavi se redno posodabljajo podatki ne z zamikom
Universal parcel Tracking
https://sledenje.posta.si/

A se ti da še na to stran vpisati številko paketa, da vidimo, če kaj natančneje izpiše? Pa tudi še na stran pošte Slo, ali so oni imeli zaveden tvoj paket v dostavi?

Ne razumem najbolj, tam predzadnja oznaka piše, da je item received at the destination country – zraven pa piše da ga je prevzela post NL.
A to destination country mislijo Evropo potem, saj v Slo ga ni mogla post NL prevzeti in dostaviti.
A lahko še trak iz strani pošte Slovenije nalepiš za številko tega paketa, tam je zabeležena dostava?
[/quote]Ta sledenja so malo čudna. Mislim pa da dejansko gre za šlamparijo, ko pride v Evropo in pošiljke tavajo iz že prispelih v Slovenijo, nekam nazaj v tri krasne. Pred Covid-om se to ni dogajalo. Prejšnja pošiljka mi je iz Slovenije tavala nazaj na KItajsko, je že bila v Sloveniji, zatem v Belgiji in nazaj na Kitajskem in potem je znova potovala proti meni. Se je videlo tudi po tem da je bila nova nalepka nalepljena čez prejšnjo.

Evropa ga serje, Slovenija pa še posebej. Iz Londona so mi recimo trikrat pošilajli kartico mastercard, prvič so drugo poslali, ker je po mesecu in pol še ni bilo in se je smatrala kot izgubljena. Drugič, ko sem v noramlnem roku prejel kartico, pa sem nevedoč, da je dejansko prva jo ob aktiviranju blokiral. In potem so mi sami poslali še tretjo, za ziher. In sem pač vedel da moram čakat, da se ne bo izgubila, ampk bo enkrat prišla. Druga je spet prišla ravno v roku, ko bi morala prit že tretja. Tako ad sem potem še dva tedna čakal na tretjo. Vse pošte Iz Londona so bile pa prelepljene s poštno nalepko Sežana, jaz sem pa na drugem koncu Slovenije, tako da ne razumem popolnoam nič.

Z Nemčije recimo sem dobil pa pošilko v treh dneh, tu pa vse špila, Nemčija, Avstrija, vse, ostalo je pa ubij bože.

Viharni, kaj pa če vpišeš št. paketa v tole tracking stran, ta je nekoliko bolj natančna v podatkih in ne zamuja. Namreč čudno se mi zdi, da nikjer na tvojem trackingu ni zavedeno, da je paket prevzel dostavljalec v tej državi – predvidevam,da je bila Pošta Slovenije. pa tudi na tej povezavi se redno posodabljajo podatki ne z zamikom
Universal parcel Tracking

A se ti da še na to stran vpisati številko paketa, da vidimo, če kaj natančneje izpiše? Pa tudi še na stran pošte Slo, ali so oni imeli zaveden tvoj paket v dostavi?
[/quote]Naša pošta sploh ne vnese teh pošijk, ki prispejo iz KItajske, da bi jim lahko sledil. Iz Evrope ja, iz Kitajske ne. Tako da lahko samo čakaš, tudi meni se je že po mojem občutku, zdaj bo pa nek dan v kaslcu,tam tudi znašla, na sledenju je bilopa vidno zvečer, da sem prevzel, semnalaščšel pogledat.

Ta sledenja so malo čudna. Mislim pa da dejansko gre za šlamparijo, ko pride v Evropo in pošiljke tavajo iz že prispelih v Slovenijo, nekam nazaj v tri krasne. Pred Covid-om se to ni dogajalo. Prejšnja pošiljka mi je iz Slovenije tavala nazaj na KItajsko, je že bila v Sloveniji, zatem v Belgiji in nazaj na Kitajskem in potem je znova potovala proti meni. Se je videlo tudi po tem da je bila nova nalepka nalepljena čez prejšnjo.

Evropa ga serje, Slovenija pa še posebej. Iz Londona so mi recimo trikrat pošilajli kartico mastercard, prvič so drugo poslali, ker je po mesecu in pol še ni bilo in se je smatrala kot izgubljena. Drugič, ko sem v noramlnem roku prejel kartico, pa sem nevedoč, da je dejansko prva jo ob aktiviranju blokiral. In potem so mi sami poslali še tretjo, za ziher. In sem pač vedel da moram čakat, da se ne bo izgubila, ampk bo enkrat prišla. Druga je spet prišla ravno v roku, ko bi morala prit že tretja. Tako ad sem potem še dva tedna čakal na tretjo. Vse pošte Iz Londona so bile pa prelepljene s poštno nalepko Sežana, jaz sem pa na drugem koncu Slovenije, tako da ne razumem popolnoam nič.

Z Nemčije recimo sem dobil pa pošilko v treh dneh, tu pa vse špila, Nemčija, Avstrija, vse, ostalo je pa ubij bože.
[/quote]

A recimo lahko za ta tvoj paket iz kitajske preveriš na linku sledenja Pošte Slovenije, če so ga imeli zabeleženega oni in so sledili dostavo tega paketa?

na zgornji strani če vpišeš notri številko paketa so podatki o sledenju in dostavi zanj ali ne?
To me zanima… če ga je imela pošta slovenije zavedenega za dostavo…
pa tudi kakšni termini so – potem bi se tudi natančno videlo, če je šel že iz slo še kam…
Kaj ti torej napiše če številko paketa vneseš na zgornjo sledilno stran Pošte Slo… zdaj bi še morali biti podatki notri, ker je dostava še dokaj sveža…

Ko pride iz Evrope pošilka v Slovenijo, ji pošta določi svojo številko z oznako SI in tista 13 mestna številka, mislim da je. Naslednji da jo dobiš v roke. Ko pride z Kitajske po mojem mnenju čepi nekje v karanateni in potem jo kot navadno pošiljko vročijo, sledenje pa obkljukajo kar pri izvornem dostavlajlcu, da je bilo vročeno. Po moji logiki drugače ne more bit. Skratka, je sranje in se od zdaj dalje izogibam vsega, kar je izven Nemčije in Avstrije, Francije, sem znova naročil nekaj, raje malo dražje plačal, vsaj vem, da bo normalno prišlo, ponavadi še kak dan prej. Iz Anglije vem da ne bo, iz Kitajske pa sploh ne prej kot v dobrem mesecu.

A recimo lahko za ta tvoj paket iz kitajske preveriš na linku sledenja Pošte Slovenije, če so ga imeli zabeleženega oni in so sledili dostavo tega paketa?

na zgornji strani če vpišeš notri številko paketa so podatki o sledenju in dostavi zanj ali ne?
To me zanima… če ga je imela pošta slovenije zavedenega za dostavo…
pa tudi kakšni termini so – potem bi se tudi natančno videlo, če je šel že iz slo še kam…
Kaj ti torej napiše če številko paketa vneseš na zgornjo sledilno stran Pošte Slo… zdaj bi še morali biti podatki notri, ker je dostava še dokaj sveža…
[/quote]
Niso ga imeli an pošti Slovenije zabeleženega, ne tega ne prejšnjega, ne moreš sledit. Sem probal vse živo izbrskat, pa ni. Prejšnji je celo imel neko kodo,določeno v Sloveniji,ke je bil višji znesek, da je na Brniku in potem prevzela pošta, pa se ta številka ni dala preverit, kje se paket dejansko nahaja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close