PAG-ZUBOVIČI
smo tik pred tem da plačamo dopust na otoku Pagu v kraju Zuboviči.pa me zanima če mi lahko kaj več poveste o samem kraju ali okolici,kakšne so plaže tam,kakšne so cene(iz izkušenj vem da bi naj na otokih bile višje cene kot na celini)čeprav lastniki trdijo da je ceneje.vsakega vašega mnenja bomo zelo veseli.
Bili smo par let nazaj. Vas, nič kaj posebnega takrat je bila samo ena trgovina, en lokal. Plaža nič, hodili smo se kopat v Šimuni, kjer je gozdiček – senčka pač kolikor si si jo lahko priboril, ker so Italijani vse zasedli tudi tam kjer si imel brisačo so oni postavili svoje …. Sam apartma je bil prva liga, bili smo pri Zubovičih, itak so v tej vasi vsi Zuboviči. Domačini zelo prijazni, cene so pa take kot na vseh otokih. Če te še kaj zanima vpraš. LP
točno zato gre ker imamo rezervirano ravno pri družini Zubovič na bazi polpenziona ,mislim da je pension Sanja.Lastnica sicer pravi da so plaže zelo primerne za otroke(eden 8 let drugi 12 let)oba se raje zadržujeta v bolj nizki vodi in obvezno peščeni plaži(drobni pesek ali mivka)ne marata grobega kamenja ali skal,pravi tudi da je v mestu zelo dobra ponudba izvenpenzionska,da pa so sicer večja mesta zelo blizu,pravi tudi da so cene zelo ugodne in dokaj nizke,čeprav smo bili par let nazaj na otoku Rabu pa vem da so bile vse cene sigurno za 30% večje kot na celini.Vem da je malo tudi propagande z strani lastnikov pa bi vseeno rad malo preveril vse skupaj.
Mi že 10 let hodimo v zuboviče. imamo rezerviran apartma čisto ob morju, plaža je res super, drobni kamenčki, v vasi sta 2 gostilni, na plaži nov lokal z glasbo (Cd), s sladoledom… 2 trgovini… v bližini imaš novaljo, malo dlje pag… nam je všeč. letos gremo s skoraj 2 letno hčerkico. pa ne pozabite senčnikov.
Tudi mi gremo letos v Zuboviče. (penzion je od plaže oddaljen manj kot 100 m).
Pravijo, da je lepo. Sicer se verjetno res nič kaj dosti ne dogaja, ampak greš pa malo sem, malo tja, pa še kaj vidiš. Sicer greš pa vsak večer malo ven v mesto.
Za plažo so rekli, da je primirna za otroke.
Kdaj pa greste na dopust v Zuboviče?
Lep pozdrav!
v zubovicih smo bili kakih 8x, trikrat v penzionu Biserke, ki ima prav na plazi hiso. Nabito do vseh vogalov. Sicer dobis polni penzion, vse krasno (ce si zadovoljen z njihovim merilom cistoce), vina da ga ne zmores toliko, travarice…krasno za skromne ljudi. samo dren je pa res. Zubovicani imajo ogromno svojcev v sluzbi na Reki, ki hodijo redno ob vikendih domov in zasujejo plazo. Je pa tu menda edina tako velika pescena plaza naokoli. Predlagam obisk predela takoj naprej od Zubovicev, pride se pes po skalnati poti ob obali, ali pa z avtom kakih 300 m iz vasi. Tam je cel predel iz okamenelega peska, polnega drobnih skoljk. Nekaksni fosili, ce koga zanima.In tudi se ena pescena plaza, malo manj natrpana.
Tudi mi hodimo že 10 let k Biserki. Ko sem prvič prišla sem mislila, da se bom zjokala. Povem pa, da je bilo vsako leto bistveno boljše od prejšnjega. Tako red pri Biserki kot napredovanje vasi Zuboviči. Že nekaj let vsako jutro čistijo plažo, postavljeni so smetnjaki, na plaži je urejen lokal, primeren predvsem za nas mlade, saj veš, ležiš na plaži, se sončiš, vroče ti je…zaželiš si eno hladno Coca-Colo in se prestaviš 20m stran v senco ob hladni pijači. Zvečer pa tudi. Glasba je glasna ravno prav, toliko, da ne dolgočasni in ne preveč, da bi motilo naše otročičke, ki 100 m stran spijo. Pa še glede bivanja pri Biserki-hišo so dvignili, na vrhu imajo nove sobe, vsaka ima svojo kopalnico in wc ter teraso. Tako si počistiš ko prideš (čeprav pri nas ni bilo potrebno ker je bilo res čisto, saj veš, če je novo se takoj drugač zasveti kot pa staro, pa čeprav drgneš kot zmešan). V glavnem, mi smo zadovoljni, ker ti tudi dnevno takso prilagaja…večkrat ko prideš, manj plačaš. Lansko leto smo na dan za osebo odšteli 40eurov (zajtrk, ki ni nikoli siromašen in zelooo obilna večerja ob 18-ih, kjer nam je vedno toliko ostalo, da smo si spravili v hladilnik za naslednji dan za popoldne če je bil kdo slučajno lačen). Letos se odpravljamo 11.7.-21.7.. Sem prepričana, da bo super!
Forum je zaprt za komentiranje.