pag – pot iz ljubljane
a se ti mudi? a maš čas? a maš denar za cestnino? za trajekt? a ga nimaš?
najcenejša možnost, časovno ene 2-3 ure daljša kot po AC:
postojna, reka, magistrala, do posedarja, potem desno prek mosta na pag. cca 6-7 ur. krasni razgledi, ni stroškov s cestnino in trajektom. moj izbor, če se mi ne mudi.
ostalo so kombinacije časa in denarja.
… se je začelo. sdaj bodo itak do konca avgusta takšna vprašanja. da dol padeš.
sicer pa, če greš pred poletjem vročine za ne preživet najbrž še ne bo in Pag ni tako daleč, da otroci ne bi zdržali. se pa tako vmes kaj ustaviš in je.
joj, če ma folk v življenju takšne probleme, potem nima v resnici nobenih…
Ja, postavila sem vprašanje in želela bi kak dober odgovor. Grem prvič in variant je več, zanimajo me pač izkušnje, slabe in dobre.
Če ste si že vzeli čas in prebrali, napisali – potem prosim odgovor na vprašanje. Ne pa ironijo …
Pomoč je vedno dobrodošla, tudi če jo ponudiš že stotič (100).
Pomoč vozniku pa sploh!
NAJBLIŽJE:
LJ – po AC do NM ( ne vem koliko traja vožnja, ne hodim sem,..)
iz NM čez gorjance na Jugorje-Črnomelj ( cca 45 min NORMALNE vožnje)
Črnomelj – Vinica….. ( 20 minut normalne vožnje) MEJNI PREHOD
Od mejnega prehoda do kraja Bosiljevo ( 5 minut)
Bosiljevo – prikluček na AC za SPLIT ( mi pridemo z enim, dvema postankoma, tudi z otrokom,… cca 2 uri) NORMALNE VOŽNJE, seveda, ko ni gužve na cesti
mi smo šli po tej poti na trajekt samo 2x, nikoli več.
Sploh pa po vročini,..ko smo na trajekt čakali 2 uri na tistem soncu,.. z otrokom…
Iz LJ do Bele krajine se pa ravno tako ene dve uri do tri, če je gužva, jajcaš po naših ovinkih, oprosti no. Iz Lj je čisto ok, še posebej pred poletjem, po magistrali. 20 min do postojne, pol ure do Reke, ca 4-5 ur po magistrali s postanki vred in pol ure do mesta Pag. Ali pa že sredi magistrale na trajekt, pa je še manj vožnje.
Ni primerljivo štartati iz Bele krajine ali Lj.
Iz LJ do Bele krajine se pa ravno tako ene dve uri do tri, če je gužva, jajcaš po naših ovinkih, oprosti no. Iz Lj je čisto ok, še posebej pred poletjem, po magistrali. 20 min do postojne, pol ure do Reke, ca 4-5 ur po magistrali s postanki vred in pol ure do mesta Pag. Ali pa že sredi magistrale na trajekt, pa je še manj vožnje.
Ni primerljivo štartati iz Bele krajine ali Lj.[/quote] Ma daj, iz BK do Ljubljane je cca 1 ura 10 minut (preko Žužemberka). A iz Ljubljane do BK pa porabite 2-3 ure? ja če vozite 50 km na uro!!!
Vsako leto gremo na Pag, v Povljano, ki je 10 km proč od mesta Pag. Štartamo iz Ljubljane, prek Črnomlja in Vinice, se priključimo na AC v kraju Bosiljevo (pazi kmalu je razcep AC proti Splitu, da ne boš šla proti Reki…) in potem po AC do odcepa za Posedarje in potem samo ravno, čez paški most in si tam. Porabimo cca. 4 do 4,5 ure. Je pa pot za moje pojme najbolj udobna za vožnjo z malimi otroci. Samo enkrat smo se vračali nazaj po magistrali in se je vleklo za znoret, otroc pa temu primerno sitni. Po magistrali ne grem več.
Ni primerljivo štartati iz Bele krajine ali Lj.[/quote] Ma daj, iz BK do Ljubljane je cca 1 ura 10 minut (preko Žužemberka). A iz Ljubljane do BK pa porabite 2-3 ure? ja če vozite 50 km na uro!!![/quote]
Ja, je takoj dve uri v smeri LJ-BK, ne boš verjela, ovinki in otrokom slabo in si tam. če ti po teh ovinkih voziš kaj več kot 60 na uro pa alativera, mi ne.
Forum je zaprt za komentiranje.