Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pacifik in Oceanija

Pacifik in Oceanija

Pozimi clovek hrepeni po morju in jaz sanjam, zaenkrat se ob zemljevidu. Nacrtujem pot v vode Pacifika in Oceanije. Kakrsnekoli izkusnje mi bodo pomagale. Lahko so to Salamonovi otoki, Nova Kaledonija, Fiji z okolico, Cookovi otoki, Velikonocni otoki, Marsalovi otoki….in se in se.

No, jaz sem še eden, ki ima podobne interese za letošnje poletje, tako da na dan z informacijami.

LP

Čao,

jaz sem bil poleti na Novi zelandiji en teden in tri tedne na Cookovih otokih, karta me je stala 270.000 sit iz Ljubljane preko Londona do Aucklanda in nato do Rarotonge, Cokovi otoki.
Jaz sem si tukaj rezerviral bungalov, oziroma bilo je kot apartma, bile so 4 spalnice za dve osebi in velika kuhinja, lepa terasa, spali smo na Muri beach. Mislim , da je bilo cena okoli 20 evrov na noč,
kuhali smo sami, cene take kot pri nas in se splača, da sama kupuješ hrano in si kuhaš, veliko ceneje te pride če sta dva zaradi stroškov. Nato smo leteli še na Aitutaki, iz Slovenije smo si naredili rezervacijo za 12 dni polet iz gl otoka Rarotonga do Aitutakija in bungalov na plaži, mislim, da je bila cena 350 Evrov.
Daleč najceneje na Pacifiku je Fiji zato poglej prvo lonely planet in prečekiraj države na Pacifiku, glede stroškov za hrano in spanje.
Karto pa lahko tudi kombiniraš z Novo zelandijo in stop over nekje na Pacifiku, Air New zeland je bil takrat najcenejši, mogoče še preveri z Korean Airlines preko Seula do Fiji-ja!

Koliko te je pa potem prišla kompletna avantura?

jaz sem bil v Kraljevini Tonga. Mislim, da je od vseh pacifiških držav najmanj turistična in verjetno najcenejša. Pa tudi ena najbolj izoliranih, saj lahko letiš le iz Sydneya (1x na teden) iz Nove Zenlandije ter iz Tahitija.
Če te kaj zanima, kar povej.

se mi zdi, da so salomoni še veliko manj turistični, tja se odpravljam spomladi, me pa zanima, če ima kdo izkušnje z notranjimi leti po pacifiku in kje se najlaže dobi omenjene passe, namreč naše agencije so glede tega precej neuspešne

Se ti zdi pametno iti na Solomonove otoke glede na to, da so se oboroženi spopadi končali komaj pred kratkim?

ja Alien in Slovenija je še vedno v vojni…

Z možem sva prispela na Salomonove otoke isti dan kot mednarodne sile (Novo Zelandci, Avstralci in Fijici). Prav nič se nisva počutila ogrožena ali v kaki nevarnosti. Saj bi že morali vedeti, da to kar poročajo mediji je najmanj 10X prenapihnjeno, ker sicer noben ne bi gledal več poročil in bral časopisov. Kdo pa danes še išče dobre novice…..????? Prodajajo se samo še katastrofe…na žalost!!!!

Torej, glavnega krivca za nerede v omenjeni državi, g. Kekeja, so prijeli že po dobrih dveh tednih in zdaj, kolikor midva veva, so tam zadeve čisto normalne in komot potujete v ta prečudoviti svet. Toplo priporočava potapljanje v Gizu in Mundi. Pazite edino na lete, ki so med otočki sicer zelo pogosti a jih zaradi nepokošenega letališča ali prevelikega blata na pristajalni stezi kar naprej kenslajo.
Salomonovi otoki so tudi zelo poceni in res je, zelo neturistični. Midva v treh tednih nisva srečala niti enega popotnika.

Lahko pa priporočam tudi državico Vanuatu, ki je sicer med dražjimi a zelo lepimi. Spet priporočam potapljanje in obisk otoka Tanna kjer vas bo sigurno navdušil zelo dostopen in zelo aktiven vulkan.
Priskrbite si dovoljenje oz. št. vizuma preden sploh tja potujete. Dobite ga pa kar po faksu direkt iz njihovega zunanjega ministrstva.

Kar se pa Tonge tiče je pa prečudovita in žal ti moram oporekati Slovenobanc, ni najcenejša in ni najmanj turistična. Odvisno je samo od tega v katerm letnem času tja potuješ. V času kitov je Tonga zelo obljudena. Predvsem je pa najbolj priljubljena med jadralci. Pa še to od lanskega leta dalje potrebujete za vstop v to državico vizum. Na žalost!!!!

Srečno vsem.

B&B, ce sem prav razumela, sta se z mozem potepala po razlicnih otockih v Pacifiku. Zanima me, koliko casa sta porabila za to vandranje oz. ce mi lahko na kratko opises pot in koliko casa sta se kje zadrzala. Omenjas 3 tedne, ampak ne vem ali samo za Salamonove ot. ali vse skupaj. Pravis, da se avijoni radi kenslajo. A so ti avijoncki dragi? In ali jih kar tam rezerviras in kupis karto? Kako pa recimo prides v drugo drzavico-omenjas Vanuatu?
Zelo si zelim na naslednje potovanje v ta konec sveta, pa sem cisti laik in mogoce sprasujem bedasto, ampak ne znam si predstavljati, koliko so otoki ali drzave oddaljene ena od druge, kako se pride z ene na druge in koliko je to cenovna postavka?In kako je z nocitvami-jih lahko “kupis” na licu mesta ali ze v domovini? Pa koliko te je prislo vse skupaj. Bi lahko jaz, ko bom direktno pred odlocitvijo, kam bom sla, kontaktirala s tabo na kaksnem e-mail naslovu?
Hvala za odgovore in lep pozdravcek!

Iz tovjih vprasanj (je že prov, da sprašuješ, noben se ni rodil s fakulteto) sklepam, da bo to tvoja prva popotniška izkušnja zato bi ti predlagala, da skocis na naslov in si malce pregledas cene, dostope in zanimivosti držav, ki bi jih želela obiskati ter si na ta način ustvariš nek okvir potovanja. Naslednji korak so seveda letalske karte in možnosti, ki ti jih letalske družbe ponujajo. V najinem primeru je prišel v poštev Quantas, ki nudi tudi pase po Pacifiku (več o tem ti bo povedal kak dober agent, ki se mu da iskat in brskat po Amadeusu in ima željo kaj tudi najti – žal aganti samo z letalskimi vozovnicami služijo precej manj kot če ti prodajo cel paket). Midva sva določila samo glavne lete, to je lete med državami. Iz Sydneya na Vanuatu (10 dni) nato na Solomone (3 tedne), Fiji (v tranzitu) in na koncu Tonga (dobra 2 tedna) ter nazaj v Evropo. Najin cilj potovanja so bila predvsem potapljanja in sva zto najdlje ostala na Solomonih ter na Tongi, kjer sva želela plavati s kiti in če bi zdaj ponovno delala plan tega potovanja bi se čisto isto odločila.
Če skočiš na stari dobri Atlas in preveriš merilo, boš tudi hitro dobila odgovor o oddaljenosti otokov.
Leti po državah (te otoške so namreč sestavljene iz stotine malih otočkov in je možno po njih potovati le z ladjo, ki ti vzame ogromno časa ter omenjenim letalom) so pa zelo pogosti, ponavadi niti ne tako zasedeni, nikakor pa ne tako zelo, zelo poceni.

Par splošnih.
– Nauči se uporabljati vodničke. Midva imava najraje Lonely Planet (LP). Prebereva ga od začetka do konca. Nekatere zadeve jemljeva seveda z rezervo je pa zelo priročen. V njem boš našla vse odgovore. Od tega kako potovati do tega kdaj!!!
– Zmeraj in po celem svetu se da na licu mesta zrihtati hotel. Previden je treba biti samo v primeru, da potuješ v višku sezone, kjer je pametno že par dni prej po telefonu vsakič, ko se seveda premikaš, rezervirati sobico.
– Preberi si tudi Janinove strani….ima zelo zanimive nasvete za zacetnike.

Želim ti veliko uspehov in srece v odkrivanju lepot nasega planeta.

p.s. Če objaviš svoj e-naslov te bom že jaz kontaktirala.

B&B……..najlepsa hvala za vse informacije. Imela sem prav, da sem izpadla kot novinec v potovanjih, ceprav sem vidla ze kar nekaj sveta. Pa dajva kaj vec po e-mailu, ker bo bolj osebno. Pot nacrtujem sele v zacetku drugega leta oz. zaenkrat sele sanjam o njej in takrat bo malo tezje iskat ta sporocila. Ce pa bom imela tvoj mejl, te bom poprosila, ko bo zadeva malo dozorela. Torej, oglasi se mi na: tamalamalaa@yahoo.com

kaj pa tvoj namen iti v Tasmanijo?

Ja, tudi Tasmanija me se vedno vlece, ampak zdaj so mi nekako ti otoki prisli v prvi plan.
Povej, kako je tam?

Na žalost letos nisem prispel na Tasmanijo.
Sem pa bil v Adelaidu, potem Kangaroo Island (ki se ga splača ogledati), Melbourne in nazaj do Sydneya. Tam dočakal novo leto in potem proti Queenslandu do Bayron Baya…

Glede Tasmanije če te zanima imam prospekte, ki ti jih lahko pošljem.

LP

Joe

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close