Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pa zakaj hudica folk se vedno voli LDS?

Pa zakaj hudica folk se vedno voli LDS?

A ni ze cas, da se vlada mal zamenja? Da damo se drugim moznost? Saj ne recem, da bo SDS naredila kaj bolje, a vsaj moznost jim dajmo! Jebemti!
Tk me jezi, ker folk kr navija za ta LDS, pa LDS, pa LDS! Za kozlat!!!!!

Sem enakega mnenja.

A zakaj jih volijo? Zato ker so jih vladajoča koalicija in mediji napumpali ! Če 12 let poslušaš eno in isto plozanje najbrž začneš temu že verjeti….
Sicer pa tudi meni ni jasno. Ko poslušam folk , ki samo kritizira, nazadnje gre pa ta isti folk na volitve in obkroži iste barabe.
Ampak 3. oktobra se bo zgodil preobrat, verjamem v pametne ljudi!

No, jaz bom letos volil LDS. Ne zato, ker volim za, ampak, ker volim proti. Proti Janši, ker se mi zdi nevaren, če ima moč v rokah. Proti Bajuku, ki je, no ja, raje se vzdržim komentarja. Zato ne bom volil ZLSD, ker je njen predsednik rekel, da bi šel v koalicijo tudi z Janšo. Tako kaže, da bosta največ glasov dobili LDS in SDS, potem raje volim LDS, ki bo najverjetneje izbrala staro koalicijo. Mislim, da nam v celoti vzeto pod to oblastjo ne gre slabo. Seveda so kritike, kar je normalno. Če si na vrhu, si vedno predmet kritike. To pač moraš vzeti v zakup, če tja prilezeš. LP, MŽ.

No, in zakaj je Jansa nevaren? Opredeli to.

Janša je po eni strani inteligenten, po drugi pa ozkogled človek, ki vidi samo svoj prav. Drugega človeka posluša samo toliko, da najde argumente, da ga napade. Je paranoiden – vsepovsod vidi sovražnike in konstrukte, kar je seveda vse uperjeno proti njemu. Je hladen in agresiven. Vse te lastnosti so mu pomagale, ko je bil l. 91 minister za obrambo, ampak dobri ministri v vojni niso tudi dobri v mirnem času. Ima čudovito sposobnost, da prevrača besede, drugih in svoje in iz njih potegne take sklepe, da se lahko samo čudiš. Bojim se prihodnosti, če bi Janša imel moč, da proži konflikte ne le znotraj Slovenije, ampak tudi med državami (npr. Hrvaško).
Kakšna dva ali tri tedne nazaj je v Večerovi sobotni prilogi, mislim, da je bil dr. Vezjak, iz skupine Zofijinih ljubimcev, filozofov, objavil zelo argumentiran članek o načinu delovanja SDS, načinu njihove argumentacije. So ljudje, ki izjave ključnih ljudi zbirajo (v tem primeru Janše). In lepljenke dajo zaskrbljujočo podobo.
LP, MŽ.

Gospod M.Ž. , da niste mogoče vi malce paranoični?
Nikoli, ampak zares nikoli nisem imela občutka da bi, Janez Janša bil sposoben narediti to kar trdite vi! Je pa res, da je bil pogosto napadan z vseh strani, mediji pa so se spravili nanj, ko jim je očital nepristranost!
Dejstvo pa je, da se mora oblast menjati, takšna so pač pravila prave demokracije.

Še nekaj: Janša ima poseben način, ko govori s političnim nasprotnikom. Je hladen in prezirljiv, zelo lahkotno sogovornika označi kot lažnivca in v drugem sproža agresijo proti sebi. Tako sogovornika sili, da impulzivno odreagira, ga skuša zmesti in dobiti ponovno argumente, da imajo drugi nekaj proti njemu. Je dober populist. Globalno pa so posledice slabe. Ker napade vse predloge, ki pridejo iz vladne stranke, naj so dobri ali pa slabi, kot neumnosti in napake – brez izjeme. Tako je na slabšem tudi Slovenija. Ne zmore delovati konstruktivno. Poleg tega je one-man band. On reče, postavi smernice, ki jim ostali sledijo. Če preveč razmišljajo po svoje (se spomniš Hvalice?), jih odstavi. Ni človek dialoga, ampak direktivnosti. Ne zaupam mu, da bi se mogel konstruktivno pogovarjati kot predsednik vlade, tako ne s svojimi podrejenimi, kot z voditelji sosednjih držav. LP, MŽ.

Glede Janše: orožarska afera, Depala vas, prisluškovanje poslancem (ko je bil še minister), dokazano potvarjanje dokumentov (ko je bil minister)…..Pa popolnoma se strinjam z Milošem. Meni se zdi izredno nevaren.
Volila pa ne bom ne SDS in še manj Nsi, LDS pa tudi ne.

S paranojo je tako: če imam občutek, da so praktično vsi ljudje proti meni, sem paranoiden, če imam občutek, da so proti meni morda dva, trije od stotih, pa so to lahko povsem realni občutki. Jaz vem, da Janša nima nič proti meni, saj me ne pozna. In z večino ljudi se dobro razumem. Tako da mislim, da paranoiden nisem. Janša pa vidi sovražnike vsepovsod. Demokracija ne pomeni nujno, da se oblast mora menjati za vsako ceno. Pomeni, da so izvoljeni tisti, za katere voli večina. To se mi zdi slab argument, da je treba nekoga menjati samo zato, ker je predolgo na oblasti. Pravijo, da zmagovalne ekipe ni smiselno menjavati. Moj vtis je, da je LDS pokazala dobre rezultate. Mislim, da živimo bolje kot pred leti. Res je, da tako vidim jaz in sprejmem, da drugi vidijo in opažajo drugače. Seveda LDS ni popolna stranka, daleč od tega, že zna izkoristiti trenutke zase. Ampak to bi zelo dobro znal tudi Janša & CO. LP, MŽ.

Ma daj odppiraj temo samo na enemu forumu!

No, pri zadnjem soočenju Janša-Rop , se mi zdi, da je bilo ravno obratno, da je bil g. Rop malce živčen, saj je Janšo kar parkrat označil kot “lažnivca” !Kaj pa gospodarska rast, ki je nižja od načrtovane? Vi g. MŽ mogoče živite bolje , mi pa bi radi še bolje….. Pa brez zamere ! Vsak ima pravico voliti kogar koli.Volite LDS , jaz bom pa SDS ! Sedanji vladi ne oporekam , da ni ničesar dosegla, je pa , glede na to, da je že tako dolgo na oblasti dosegla premalo. Predvsem na področju sodstva in gospodarstva !
Pa lep pozdrav !

Miloš Janša sam priznava nekatere dobre poteze zdajšnje vlade zato ne govori da je proti in vsakemu.

Saj pravim, da je inteligenten človek. Ampak, če ga poslušaš do konca, potem pohvali vedno sledi še vejica in ampak. Potem pa sledi, da je to bila tako njihova dolžnost, da so iste zadeve že tako pred njimi predlagali tudi sami (je bilo v programu SDS), da bi lahko zadeve izpeljali še bolje, če bi poslušali SDS ali ena izmed neštetih variant. LP, MIloš.

Jaz sem že odvolila, sem šla na predčasne volitve….

Mi je dobro, nikomur nisem nič dolžna, nihče meni, službo imam, streho nad glavo tudi, vozim se z avtom, lahko si privoščim dopust…

Ampak kakorkoli obračam, tega mi ni nihče podaril, za vse sem se morala potruditi sama, vlada in zakoni mi je dala možnost zato.
In več ne pričakujem.

Pri zdajšnji opoziciji me moti, kako obljubljajo brezplačne šole, zdravstvo in nižje prispevke … pa nižje davke. In s tem prihajajo v protislovje. Kot da ne bi vedeli, da se ravno iz teh davkov financira šolstvo… Ampak, če ne daješ v vreči, nimaš kaj vzeti ven!
In to, da si od 4-letnega mandata 3,5 leta v vladi in potem izstop ter udarjanje, kako je vlada nesposobna… In tako pred vsakimi volitvami…
Ali pa preganjavica, kako so vsi proti tebi, še posebej, kadar se odkrivajo čudne stvari, orožje, Depala vas…

Predvsem pa ne ocenjujem in se ne odločam na osnovi predvolilnih obljub, ampak glede na delo in ravnanje v celotnem mandatu. Za vse, pozicijo in opozicijo. Pomembno mi je, da delajo v dobro naroda in ne sebe, da so sposobni podpreti zakon, tudi če ni nastal v njihovih vstrtah in ne biti apriori proti, ker pač je iz nasprotne stranke.
Opozicijo rabimo a ne tako, da načelno zavrača vse, kar predlaga vlada.

Skratka, moj glas imajo tisti, ki imajo dokazane strokovnjake, ki nekaj znajo in so nekaj že naredili.
Ostajam na isti poti kot do sedaj. Za zdajšnjo vlado.

LP!

Iz čisto higienskih razlogov bom volila sedanjo opozicijo.

Prvič: vsak monopol je škodljiv, tudi monopol oblasti, in LDS po dvanajstih letih že močno smrdi.

Drugič: konec koncev si LDS zasluži počitek. Vsak se mora kdaj pa kdaj spočit.

Tretjič: Okoli Janše je nastalo ogromno ugibanj, fame in umetno sproduciranega strahu. Mislim, da si zasluži priložnost. Najbolj se mi zdi smešno, ko se govori o Bajukovi vladi, češ, saj ste videli, kako je bilo. Kaj pa je bilo tako slabega??? Sicer težko rečem, da je pol leta priložnost, ampak še sedaj ne razumem, kaj je bilo takrat tako slabega.

Četrtič: da ne bo pomote. Do sedaj sem volila LDS.

Pa pa.

Jaz pa itak ne grem volt, ker so eni in drugi oz. vsi krvavi pod kozo. Pa same obljube so jih nic dugega!!!!

Kot prvo: Kaj je bilo slabega pod Bajukovo vlado?
Menjave direktorjev a-la Marjan Podobnik in Telekom in temu podobne variante.

Drugič: LDS po 12 letih močno smrdi…
LDS NI na oblasti 12 let, prva vlada je bil Demos (in brez LDS!), vmes tudi Bajuk & CO…

Tretjič: LDS NIMA monopola, vsi imamo enake možnosti glasovati in biti izvoljeni. Če pa delamo 4 leta na tak način, da nas na volitvah ne želijo, pa ni krivda volivcev ampak naših dejanj.

Četrtič: LDS nikakor ni wow stranka, je pa najboljša od slabih, ki jih imamo. Je najmanjše zlo, ki nas lahko doleti :((

LP!

V sloveniji so mediji povsem in skoraj brez izjeme v rokah levice. Zato je kakršnokoli razglabljanje o stanju v državi nesmiselno. Ker nimate pravih podatkov. Se pa glede na živčne odzive mnogi zeloooo bojijo zamenjave oblasti. Zakaj? Ja zato, ker potem pa znajo mnoge tranzicijske zgodbe o uspehu dobiti drugačno razlago.

Lahko je vladati naivni raji.

Ok, recimo, da se strinjam s tem, da je bilo imenovanje Marjana Podobnika slaba poteza.

Samo kaj pa pol imenovanje Jožeta Leniča brez kvalifikacij na Triglav, pri čemer jih pri zavarovalnicah zakon zahteva, pri telekomunikacijskih podjetjih pa ne? Kaj pa imenovanje Bavčarja?

Sicer pa… zadnjič sem v Financah brala, da je Marjan Podobnik znižal stroške na Telekomu, začel povezovanje skupine, pripravil vse za privatizacijo in izpolnitev ustavne odločbe. A si se mogoče kdaj vprašala, kaj je slabega naredil?

Sicer je pa Bandelj takoj opravil tudi vse kadrovske zamenjave, kjer je mogel. Zakaj potem to očitati Bajukovi vladi? Ker mediji samo to prikazujejo?

Ldsovci so še najmanj plehki, nevzdržno populistični, antiintelektualni ipd.
Seveda pa je za to, da to ugotoviš, treba imeti kaj v glavi.

In ti Realist, si seveda NADPOVPREČNO PAMETEN, kajne?
A ni že nekdo rekel , da smo volilci SDS-ja žaljivi?

1. Jaz ne bom volil LDS
2. Resnica očitno boli …

Za vse, ki ste volili SDS:
upam, da se bodo res držali svojih obljub in npr. uvedli enotno davčno stopnjo … :)))
Ej, še nkol se nismo tko smejal kt se bomo v naslednjih letih, vsaj jaz, ki grem v tujino … jupiii: bolje, da zbrišem, kot da me izbrišejo …

ZMAGAAAAAAAAAA je nasa !!! Naj zivi Jansa – sanjski moski!!

Aja!
Pa sozalje vsem drugace mislecim ( zdrizastim LDS-ovcem)

Lep dan vsem “ta pravim”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close