Pa kje vi vidite to urejenost Ljubljane?
Še skozi vsako drugo slovensko mesto ko grem, je bolj zrihtano kot Ljubljana (pustimo sedaj industrijska mesta). Bila sem čez vikend v Ljubljani po dolgem času in me je dejansko presenetilo, kako neurejeno je (veliko grafitov, slabe fasade blokov, obupne ceste, povsod se nekaj popravlja ceste, stara razsvetljava,… )
Mogoče je nekaj manjših predelov urejenih, kjer sem bila (bolj center), vse drugo pa obup.
Kaj tu gor sami Ljubljančani hvalisajo njihovo mesto ?
Odvisno s čem primerjaš, 29.07.2021 ob 20:59
Glede na to koliko ljudi je vsak dan v Ljubljani je zelo urejena. Si bila kdaj v Milanu? Priporočam :). Ali pa še bolje – jug italije. Čisto kot rožica :). Berlin bi ti bil verjetno tudi všeč.
Kar si ti nastel so 3-4 MILIJIONSKA mesta. Lj je eno mikroskopsko mestece s manj kot 300K prebivalci.Umazano pa kot da bi jih bilo 2 MIO!!!
In pazi: Sem Lublancan a tako stanje kot je sedaj,ne pomnimo. Poleg umazanije….podgane,odvrzene igle,klosarji,itd,itd. SRAMOTA
ne moreš primerjat, 29.07.2021 ob 21:17
Ne moreš primerjat nekega Milana ali Berlina, ki imata vsako po skoraj 10 milijonov ljudi z bližnjo okolico z neko LJubljano, 30x manjšim mestom.
To je bil point! Da ne moreš primerjat jabolka s hruškami. Avtor Ljubljano primerja z nekimi manjšimi mesteci v Sloveniji. Logično da je recimo Logatec dosti bolj urejen ker kot prvo je 2/3 prebivalcev čez dan v Ljubljani, pa tudi večina prebivalcev ima družine, ni nekega nočnega življenja, ni turistov, ni dnevnih migrantov, ni brezdomcev, tudi narkomani so verjetno bolj izolirani kot v ljubljani….
Trimac, 29.07.2021 ob 21:04
Kar si ti nastel so 3-4 MILIJIONSKA mesta. Lj je eno mikroskopsko mestece s manj kot 300K prebivalci.Umazano pa kot da bi jih bilo 2 MIO!!!
In pazi: Sem Lublancan a tako stanje kot je sedaj,ne pomnimo. Poleg umazanije….podgane,odvrzene igle,klosarji,itd,itd. SRAMOTA
Pošteno povedano je center čudovit. Res čudovit. Torej znotraj Tivolske ceste, Bleiweisove, Ziosove, na drugi strani Masarykove do Resljeve, potem Poljanske. Razen vedno znova uničene Trubarjeve ceste je vse OK.
Ampak vse ostalo je katastrofa. Od cest do kanalizacije, vodovodnega sistema. Ljubljančani se ves čas trudimo izboriti prenovo dotrajane infrastrukture (sploh kanalizacija in voda sta problem), pa pri županu ne dosežemo ničesar. Karkoli se že “prenavlja”, na koncu ugotovimo, da se sploh ne “prenavlja”, ampak da se neko omrežje dograjuje ali ureja zaradi na novo zgrajenih objektov. Skratka, izven radija strogega centra je vse skupaj precej klavrno.
Poplave zaradi neočiščene kanalizacije, mesečno pokanje cevi vodovoda, ki ti uničijo celotno dvorišče, previsoka in stara drevesa, smreke, ki grozijo, da se bodo ob sunkih vetra podrle na tvojo streho…. Župan odgovarja “saj imate zavarovano hišo, a nimate!”. Po drugi strani dnevno beremo o poseku dreves, ki niso bolna in so še vedno odlično ukoreninjena…. prenove tržnic…. prenove postaj Biciklja…. ni da ni, povsod, kjer lahko izstavi račun (in pokasira svoje odstotke), se dogaja NA POLNO!
Prenove cest…. škoda besed. Vse gre pač po sistemu, da je treba narediti tako, da se bo čimprej spet sesulo, okvarilo, zluknjalo. Škoda besed.
Forum je zaprt za komentiranje.