Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pa kaj pol, če se zadolžujemo?

Pa kaj pol, če se zadolžujemo?

Če se lahko zadolžiš, to pomeni, da si kreditno sposoben. Torej si sposoben. Komunisti so bili nesposobni, zato se niso mogli zadolžit. Komunizem lahko živi samo od svoje revščine, kapitalizem pa lahko deluje na kredit. Sicer pa, kaj je sploh denar? A niso to ene cifre brez podlage? To se kar nekaj natiska, potem pa deli naokrog. Nobenega kritja zadaj ni. Nekdo na računalnik napiše eno cifro in ti jo posodi, ti jo pa nazaj napišeš in vrneš. Kaj je to takega? O kreditih paranojijo samo taki, ki pojma nimajo o ekonomiji.

Žal mi je ker nimaš otrok, no vsaj tako je videti iz objave.

Vsak dolg je potrebno tudi vrniti… ali pa pride rubežnik

za folk zajebavat ne rabiš nobene šole…

Nisi glup, sam si.

Saj sami blebetate, da je denar brez zlate podlage FIAT denar, da so to ničvredni bankovci, potiskan papir brez veze, da so to samo elektronske cifre … Kaj se potem sekirate za ta nič? Ko vas  Desperadodajka pouči, da je podlaga denarju v dobrinah in storitvah na trgu, jo zmerjate z budalo, ko vas vpraša, zakaj potem hodite na šiht in se celo življenje grebete za bankovce ter elektronske cifre brez vrednosti, je pa tišina.

Ja. Neko sredstvo menjave mora bit. Ampak to sredstvo menjave mora imet karakteristike. Trpezno, deljivo, da tvoja enota kupi oz je isto vredna kot moja(tvoj € je vreden kot moj €) itd… Glavno je pa da ne more bit povecano v kolicini. Vidis… Zlato direkt ustreza…

Poglej si treasury note. Federal reserve note.

Vidis to drugo je obljuba da bos poplacan.

Ne da se vsega napisat.

Vglavnem. Debt is money of slaves. Ne vem zakaj bi drzave pustile da jim nek posameznik ustvarja valuto? Sej pa lahko sami. Ustvari in potem jim to posodi. A ves kaj je to? Imas para kolko hoces.

Čemu zlato direkt ustreza? V vojnem pomanjkanju so ljudje cel družinski zlati nakit menjali za vrečo krompirja. V normalnih časih bi za isto zlato dobili kmetijo. Toliko zlato ustreza.

Odgovor na objavo uporabnika
Desperadodajka, 26.09.2021 ob 12:35

Čemu zlato direkt ustreza? V vojnem pomanjkanju so ljudje cel družinski zlati nakit menjali za vrečo krompirja. V normalnih časih bi za isto zlato dobili kmetijo. Toliko zlato ustreza.

Iskompleksirano zatucan.

Predstavljaj si da si nekje v amazonki in srecas neko pleme. In mu ponudis za vodo al pa hrano nek papircek. Sej bi mislil da ga hoces zajebat. Ce bi dal pa zlato…

Janez810, 26.09.2021 ob 12:44

Iskompleksirano zatucan.

Predstavljaj si da si nekje v amazonki in srecas neko pleme. In mu ponudis za vodo al pa hrano nek papircek. Sej bi mislil da ga hoces zajebat. Ce bi dal pa zlato…

Amazonska plemena so pa res usekana na zlato, hahahaha. Obvladajo tehnologijo obdelave kovin in v zlatu ohranjajo vrednost, ki se izgublja v bananinih olupkih. Kakšen ekonomist! Inteligenten. Trgovci pojma nimajo o ekonomiji, ker strankam kasirajo v brezvrednem papirju, namesto v zlatu. Pa takile janezi brihtni, ekonomski znanstveniki, tudi hodijo na šiht za brezvredne evre, namesto da bi se pustili izplačevat v zlatu.

Tisti, ki si mu dolžen, te ima v pesti. Kako ti take osnovne zadeve niso jasne?

Z vsako miljardico smo manj samostojni.

Ja. Se repla ve. Roka ki daje je vedno nad roko ki sprejema.

Saj gre samo za natiskane ničvredne milijarde. Kako ti to ni jasno? In kaj pomeni, da smo manj samostojni? Kdo smo to – mi? Jaz nisem nič manj samostojna, če se Slovenija zadolži za dodatno milijardo v valuti brez kritja. Na mojem premoženju ni nobene hipoteke. Nihče me ne vzdržuje, torej sem samostojna. Vaši sinčki, ki jih pri tridesetih še vedno držite v otroških sobicah, pa ne bodo nikoli samostojni, tudi če Sloveniji v tem trenutku odpišejo vse dolgove.

Desperadodajka, 26.09.2021 ob 13:27

Saj gre samo za natiskane ničvredne milijarde. Kako ti to ni jasno? In kaj pomeni, da smo manj samostojni? Kdo smo to – mi? Jaz nisem nič manj samostojna, če se Slovenija zadolži za dodatno milijardo v valuti brez kritja. Na mojem premoženju ni nobene hipoteke. Nihče me ne vzdržuje, torej sem samostojna. Vaši sinčki, ki jih pri tridesetih še vedno držite v otroških sobicah, pa ne bodo nikoli samostojni, tudi če Sloveniji v tem trenutku odpišejo vse dolgove.

Drzava si sposodi. Ampak drzava obdavci tebe.

Lej. Banka je posast ki mora bit uklenjena. Dobro da ljudje ne vedo kako funkcionira to. Ce ne bi bila revolucija do jutra.

Ti z dolgom vse zgubis. Kaj mislis da hadis govori pametne stvari al ne? Drzave se ne morejo suvereno odlocat. Tist kateremu si dolzan si te lahko podredi in izkoristi.

Poglej si no federal reserve note pa treasury note.

Ta papircek je sluzil kot “ček”. Si ga prinesel in dobil zlato. Zdaj dobis k… Zdej so pa odstranili to tvoje placilo… Ker drzis njihov zlati certifikat.

Glej fiat je tako narejen da ni dovolj denarja v obtoku da se dolg poplaca. Ni dovolj denarja. S takim sistemom si skoz douzen. Skoz. Ni poti iz dolga. Sposodis si npr 100€ dolzen si 105… Ustvarjeno je bilo samo 100. Teh 5 ne obstaja. Niti nikoli ni. Zato privatizacija odprodaja drzavne lastnine itd… Sounds good a?

Janez810, 26.09.2021 ob 13:37

Drzava si sposodi. Ampak drzava obdavci tebe.

Lej. Banka je posast ki mora bit uklenjena. Dobro da ljudje ne vedo kako funkcionira to. Ce ne bi bila revolucija do jutra.

Ti z dolgom vse zgubis. Kaj mislis da hadis govori pametne stvari al ne? Drzave se ne morejo suvereno odlocat. Tist kateremu si dolzan si te lahko podredi in izkoristi.

Poglej si no federal reserve note pa treasury note.

Ta papircek je sluzil kot “ček”. Si ga prinesel in dobil zlato. Zdaj dobis k… Zdej so pa odstranili to tvoje placilo… Ker drzis njihov zlati certifikat.

Glej fiat je tako narejen da ni dovolj denarja v obtoku da se dolg poplaca. Ni dovolj denarja. S takim sistemom si skoz douzen. Skoz. Ni poti iz dolga. Sposodis si npr 100€ dolzen si 105… Ustvarjeno je bilo samo 100. Teh 5 ne obstaja. Niti nikoli ni. Zato privatizacija odprodaja drzavne lastnine itd… Sounds good a?

Bravo Janez

Sami finančni eksperti in ekonomski vsevedi. Takile janezi enkrat govorijo, da je denar ničvreden papir, nekaj brez vrednosti, samo zlato nekaj šteje, potem pa, da te ta ničvreden dolg zasužnji. Kakšno je to suženjstvo, če temelji na dolgu brez vrednosti? Če je dolg brez vrednosti, je tudi suženjstvo ničvredno. Če se zadolžiš za ničvrednost, enako ničvrednost vrneš, pa je.

Takile janezi pa vseeno hodijo na šiht za ničvreden denar. Zakaj ne zahtevajo, da jih plačajo v zlatu? Zakaj trgovci ne zahtevojo plačila v zlatu, ampak ničvredne bankovce in elektronske številke zahtevajo?

Za ničvreden denar dobiš blago in storitve. A je to tudi ničvredno? Janezi sovražijo banke, potem pa denar nalagajo v njih in pričakujejo obresti. Od kje pridejo obresti, če ne od “zasužnjenega” človeka, ki je vzel kredit in ga plačuje z obrestmi? To pa takihle janezev ne zanima. Janezi potem še varčujejo za starost. Varčujejo v raznih skladih. Kako skladi prinašajo donose, če ne z “zasužnjevanjem” drugih janezev, ki morajo delat za rast delnic?

Desperadodajka, 26.09.2021 ob 13:56

Sami finančni eksperti in ekonomski vsevedi. Takile janezi enkrat govorijo, da je denar ničvreden papir, nekaj brez vrednosti, samo zlato nekaj šteje, potem pa, da te ta ničvreden dolg zasužnji. Kakšno je to suženjstvo, če temelji na dolgu brez vrednosti? Če je dolg brez vrednosti, je tudi suženjstvo ničvredno. Če se zadolžiš za ničvrednost, enako ničvrednost vrneš, pa je.

Takile janezi pa vseeno hodijo na šiht za ničvreden denar. Zakaj ne zahtevajo, da jih plačajo v zlatu? Zakaj trgovci ne zahtevojo plačila v zlatu, ampak ničvredne bankovce in elektronske številke zahtevajo?

Za ničvreden denar dobiš blago in storitve. A je to tudi ničvredno? Janezi sovražijo banke, potem pa denar nalagajo v njih in pričakujejo obresti. Od kje pridejo obresti, če ne od “zasužnjenega” človeka, ki je vzel kredit in ga plačuje z obrestmi? To pa takihle janezev ne zanima. Janezi potem še varčujejo za starost. Varčujejo v raznih skladih. Kako skladi prinašajo donose, če ne z “zasužnjevanjem” drugih janezev, ki morajo delat za rast delnic?

Prid na rakitno pa ti objasnim

Vprašanje za janezovske ekonomiste:

Kakšen je učinek vsakega od naslednjih dogodkov na povpraševanje po (ničvrednem) denarju, pri nespremenjenih drugih elementih?

a. Povečanje realnega BDP

b. Povečanje ravni cen

c. Povečanje obrestne mere za hranilne vloge in vladne obveznice

d. Podvojitev vseh cen, plač in dohodkov (ali bi znali izračunati natančen učinek na povpraševanje po denarju?)

Pridi pa ti bom povedal, zracunal, objasnil.

Ko bos tu… Ima jedna fina gospodza zlatne kose ko klasje. Kraj nje je jedan bradati. To smo mi. Samo pristupi neboj se nece eksplodirat.

https://postimg.cc/pmjJFsrF/3e2760ae

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close