PA JE USPELO TUDI MENI!
Pozdravljene!
Že dalj časa spremljam forum, sem zelo aktivna bralka, kuharica pa bolj tako, tako. Vaši posti o pitulicah so me tako navdušili, da sem se včeraj tudi sama lotila podviga.
Rezultat:
pri kosilu je ostalo vse meso. Mi pa smo se mastili s pitulicami. Hladnih še nismo uspeli poiskusiti, ker so prej pošle.
Zato Babi, najlepša hvala za ta recept. Na našem jedilniku bodo večkrat!
Dreja
Dreja,sem res vesela,da so vam pitulice vsec.
Manika,recept sem napisala enkrat lani v maju in do avgusta,ko je en Dedi
napisal,da so dobre,ni bilo odziva. Potem pa je zacelo,se zlasti po
predstavitvi na srecanju. Zanj sem prijateljici res hvalezna in kadarkoli in kakorkoli jih naredim,je veselo pri mizi. Vem,da zgleda postopek malo zapleten in veliko je odvisno od prave suhe skute.Ko pa enkrat sam
naredis,vidis,da ni tako komplicirano. Lep pozdrav obema Babi
Tudi jaz jih pečem že kar nekaj časa. Mož (vojvodinec) zatrjuje, da so mu bojše pitulice kot burek. Zdaj ne vem, ali bureka ne znam speči kot je treba, ali pa znam pitulice tako izvrstno speči. So pa res tako luštne za pogledati, ko so pečene, da se jim ne moreš upreti.
Vedno se trudim pri dekoracijah raznih peciv in tort, ker je polovica uspeha že v tem, da lepo izgleda, ker pomeni, da se človek trudi in da tudi okus ne more biti zanič. Ne strinjam se, ko kakšna reče : ni za pogled, je pa dobro.
Vse se da lepo narediti, če je le volja.
Lep pozdrav.
No, zdaj pa še moje poročilo. Upam, da se ne boste jezili, ko pa smo že toliko predebatirali o tem.
Torej, spekla včeraj. Ocene: izgled:5, okus:5. V eno klobaso dodala pršut, por in olive, v drugo pa: v polovico tuno, por in origano, v drugo polovico pa samo osnovni nadev. In vse je bilo super! Prav ponosna sem bila.
Nadev je bil pa prav gost in mi pri rezanju ni prav nič ven lezel 🙂
Je bilo pa kar nekaj pacanja, vendar pri mojem rojstnem dnevu čez dober mesec bodo zagotovo na mizi in sem prepričana, da bodo vsi gostje zadovoljni 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.