pa ceprav ni zmeraj kaviar
Tema vsekakor spada bolj na tale forum kot na Knjizne molje. Tokratna knjiga iz zbirke Vrhunci erotike in napetosti je namrec Simmelova knjiga z zgornjim naslovom – prevod je isti kot pri prejsnji izdaji, knjigo se pa splaca vsaj prebrat, ce ze ne kupit vsem kuharskim dusam:))
Gre namrec za precej lahko berljivo vohunsko zgodbo, v kateri glavni junak zacinja svoje dogodivscine s kuhanjem v raznih okoliscinah – vsako poglavje torej zaznamuje se nekaj zanimivo napisanih in odlicnih receptov.
V puberteti sem avtorja kar pozirala, tako kot Victorio Holt… joj, kar zardevam ob tem :))…, pred recepti pa kapo dol…:))
pozdravcek,
proxima
Hej!
Proxima, seveda sem jo brala ze dooolgo nazaj:) Sonce, kar poisci med maminimi knjigami:)
Vem, da sva z mozem prepisovala vsak svoje recepte; potem pa je zvezek hci odnesla. ” Za spomin”…je rekla.
Je pa nekaj receptov tudi v knjigi Alliendeve Kot voda za vroco cokolado.
Dobra knjiga in film tudi.
Ko smo ze pri knjigah, naj povem se to, da mi Da Vincijeva sifra ni pustila kaksnega vtisa ali sporocila. Ostala sem hladna; zgleda, da sem res ze
v letih, ko iscem kaj vec.
Recimo Ecco” Ime roze” – ta srednjeveska detektivka je pa super – prava umetost.
Sicer je pa zame knjiga 20. stoletja “Sto let samote”. Te dni jo ponovno prebiram.
Hrana za duso:) Lep vecer
Babi, tudi pri meni je Ime roze ena najljubsih – zelo sem se razveselila, ko so jo izdali pri Delu, pa potem malo manj, ko sem ugotavljala, koliko tiskarskih napak je notri… o tem je bilo potem kar precej govora.
Simmel sodi po mojem mnenju pac med “kopitarje”, podobno kot Hailey, Holt, Kirst, Konsalik – in seveda dandanasnji Dan “Da Vinci” Brown – ko si prebral eno knjigo, opazis vzorec tudi pri ostalih.
Simmlovi knjigi, ki bi jih jaz priporocila, sta razen zgoraj omenjene (pa se to bolj zaradi zanimivosti in predvsem zaradi receptov) le tidve: Kje je tvoj brat Abel in Ne vem, kaj me radosti. Druge me dandanes ne bi vec potegnile.
Ha, postajamo knjizno-kuharski molji :))
pozdravcek,
proxima
Forum je zaprt za komentiranje.