Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem P206 HDI – naenkrat max. obrati.

P206 HDI – naenkrat max. obrati.

Imam problem na 206 1.4 HDI. 2002 letnik, 130000 kilometrov.

No, naj povem današnjo dogodivščino. Vžgem avto, naredim mogoče 200 metrov, ravno da bom menjal iz druge v tretjo, obrati na maximum, tudi ko spustim gas in avtomobil ustavim. Avto sem takoj ustavil (mogoče 3 sekunde po tem, ko so bili obrati na max).Takoj zraven je bil na srečo Peugeot servis, sem šel tja, avto zavaroval in je prišel serviser, odprl havbo, nekaj pogledal in vžgal avto. Normalno deloval, ga odpeljeva na dvorišče Peugeota, pregleda turbino, motor in ne vem kaj še vse. Pravi, da je turbina ok, vse izgleda na hiter pogled ok, le pokrovček od olja motorja nima tesnila. Je zamenjal z novim in to je to. Pravi, da naj se peljem normalno naprej, in se naročim na natančno diagnozo ( tester) saj so ravno zapirali ter da se normalno odpeljem domov, če se slučajno stvar ponovi naj takoj ugasnem motor.

Kaj bi lahko bilo? Se komu kaj svita, na kaj naj se pripravim? Btw, pred mesecem ali dvemi mi je zmanjkalo antifriza, ki sem ga dolil. Zdaj ga je kot kaže dovolj.

Naj omenim tudi, da je tista palica s katero se gleda nivo in kvaliteta olja v motorju zvita, izgleda kot da bi naredil nek vozel z njo. Nekje na sredini njene dolžine. Mehanik pravi, da to ni ok. Jutri gre itak avto na tester, če pa ima kdo kak predlog kaj bi lahko bilo narobe naj kar pove.

palica je za olje je proti koncu vedno malce zvita… mogoče je mehanik mislil da ni nivo olja vredu? samo potem bi rekel, da ga dotoči.

Se ti je to ponovilo samo enkrat? je bil avto zunaj oz na mokrem preden si ga vzgal? In kakšne so bile temperature?
Drugače pa definitivno tester, pa potem naprej. Možno pa je da se je malo “zmešalo” računalniku motorja.
Smo pa imeli že veliko podobnih avtov, daj imajo kar nekaj serijskih napak.

@Avtoelektornika a pa to majo peugeoti in ostali francozi precej podobne težave serijske al različne?

New Report

Close