Ožuljene noge vsakič na začetku poletne sezone
Tako se mi vedno naredi, ko prvič obujem katerekoli čevlje na golo nogo na začetku poletja…
potem kot da se noga in koža navadi in je ok pri istih čevljih
pa vedno pazim,da obujem stare že poznane in nošene čevlje, ampak stvar je vedno enaka
lani ko sem prvič obula ipanema stare japonke, sem prišla s krvavimi žilji domov na nartu
letos rečem namenoma ne bom japonk – obujem 6 let stare usnjene sandale prehojeno v njih že ohoho km… evo hudič me letos ožuli na palcu spodaj, da komaj hodim in na petah
ima kdo kakšen nasvet kaj narediti – očitno se mora noga nekako navaditi na bos dotik z obuvali, ker potem pri kasnejših nošenjih ne žuli več isti čevelj…
kak nasvet kako to rešiti?
momčilo, 04.06.2022 ob 12:33
Sam vprasam. A to samo noge?
če sem natančna posebej zate- ne niti cele noge ne, samo tam na nogah, kjer na stopalu le to prihaja v stik s čevljem – pa še to ne na vseh mestih stika, ampak dovolj,da je zoprno, boleče in nemogoče hodit normalno.
ej čist isto se meni dogaja! Vedno na začetku dokler ne “utečem” čevljem isto! Ja,zdaj za na razstavo bom imela na bose noge all star take poletne supergice in se bom cela poflajštrala,tudi prste na nogah da ne bom ožuljena. To je moja rešitev. druge ne pozna. Se mi pa čist isto dogaja! Včeri sem obula športne sandale za k frizerju in ne morš verjet kje me je ožulilo-spodaj pod glavnim prstom blazinca. obup!
Proti žuljem (predno obujete novo obutev oz predno greste športat) pomaga krema Akileine NOK, mi smo zelo zadovoljni z njo. Hčerka jo je dala tudi prijateljici in punca ni mogla verjeti. Pomaga tudi pri odrgninah med stegne, poleti, ko nosimo krilo https://lepoteka.si/izdelek/akileine-nok-krema-proti-zuljem-in-odrgninam-nok/
strawberry964, 04.06.2022 ob 13:51
Proti žuljem (predno obujete novo obutev oz predno greste športat) pomaga krema Akileine NOK, mi smo zelo zadovoljni z njo. Hčerka jo je dala tudi prijateljici in punca ni mogla verjeti. Pomaga tudi pri odrgninah med stegne, poleti, ko nosimo krilo https://lepoteka.si/izdelek/akileine-nok-krema-proti-zuljem-in-odrgninam-nok/
iskrena hvala za tole…
priznam sploh nisem vedela, da takšna krema obstaja in je obvezna zame…
odlično,da lahko tukaj kaj kdaj vprašamo in dobimo zelo koristne nasvete in se še kaj novega naučimo.
Hvala iz srca.
Rednamay, 04.06.2022 ob 12:57
ej čist isto se meni dogaja! Vedno na začetku dokler ne “utečem” čevljem isto! Ja,zdaj za na razstavo bom imela na bose noge all star take poletne supergice in se bom cela poflajštrala,tudi prste na nogah da ne bom ožuljena. To je moja rešitev. druge ne pozna. Se mi pa čist isto dogaja! Včeri sem obula športne sandale za k frizerju in ne morš verjet kje me je ožulilo-spodaj pod glavnim prstom blazinca. obup!
obuj tiste nogavičke ki so za balerinkice, tako si lahko zaščitiš prste in pete ko so čevlji še novi..
To je popolnoma normalno – ker se noga v jesensko zimski bolj široki obutvi in v nogavicah razvadi in je deležna komoditete.
Poletna obutev je stik kože na obutev. Mehka razvajena koža – zato se pojavijo žulji in otiščanci.
Pomaga udi DM Balea silikonski gel v tubici proti otiščancem in žuljem – enakega ima tudi Hansaplast…
Forum je zaprt za komentiranje.