Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ovulacija

Ovulacija

Pozdravljeni,

Je možno da test ovulacije pokaže le 2 dni pozitivno, dneve pred tem pa nič?

Lep pozdrav

Kakor vem si ploden le 2  do 3 dni v mesecu

Zadnjo menstruacijo sem imela 24.8,test ovulacije mi je pokazal 7 in 8.9 najbrz bi to bilo lahko to? 

Ovulacija sama traja okoli 24 ur – toliko preživi jajčece, ko dozori in se izloči v maternico. Samo takrat lahko pride do oploditve. Plodna si okrog 5 dni na mesec, saj lahko semenčice iz sperme v maternici preživijo nekaj dni in “naknadno” oplodijo jajčece, ko le-to dozori in se izloči. Če testerji za ovulacijo delujejo tako, da zaznajo vrednost LH hormona, lahko kažejo pozitivno vrednost že dan do dva pred samo ovulacijo. Takrat se namreč vrednosti tega hormona zvišajo, saj ravno ta hormon sproži, da jajčece dozori in se izloči v maternico.

Če ne razumeš niti kaj je to jajčece in kako približno je zgrajena tvoja maternica, pa bo treba najprej v knjižnico na mladinski oddelek po eno tistih knjig za pubertetnice.

Pozdravljeni, cikel v celoti razumem, vendar vcasih znajo testi ovulacije zavajati in tudi ovulacija se lahko glede na cikel spreminja.

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Cvetlica,jaz štejem plodne dneve tako,12.13.14. dan po menstruaciji naj bi bila najbolj plodna.Sepravi ti si imela 24.8.ZM. Plodna si 5.,6.,7.septembra

Lp

Če si to nekaj skoz “na preži” z modernimi aparaturami, ki so zadnji prodajni hit, in se ubadaš s številkami, vršiš nase psihološki pritisk in si nesproščena in živčna – zakrčena, lahko tudi biološko-spolno, kar se razbere iz tvojega vprašanja, ko si to obsedeno meriš.  Vsak dan imaš sproščene spolne odnose in ničesar ne zgrešiš, pa 1x, ko pač bo, bo.

V kratkem torej objavi veselo novico; juhuhu, krst bo tuuuuuuuuuuu!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close