Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ovseni kosmiči

ovseni kosmiči

Zanima me kako se pripravijo za zajtrk ali večerjo? Kot drugi kosmiči – preliješ s toplim mlekom, počakaš, da se napnejo in poješ ali jih je treba kaj prav kuhat?

Hvala,
Petra

Mislim, da sta mozni obe varianti, jesti surove ali pa kuhane. Surove ponavadi ze zvecer namocim, da se dobro napnejo, zjutraj dodam jogurt in se kaksno sadje (kot muesli). Ali pa jih skuham na mleku (kot kasa), malenkost posolim, vcasih na koncu dodam se malo masla, da je bolj “zmohtno” :-))

LP!

Meni so pa full dobri po tem receptu:

namočiš tri žlice ovsenih kosmičev v mleku, medtem, ko nabrekajo, zribaš dve jabolki, ki ju streseš na kosmiče. Dodaš še žlico medu, žlico kisle smetane, malo cimeta, limonin sok in vse skupaj dobro premešaš. Nato dodaš še pest opranih rozin in sesekljane orehe…

…..mmmm… polnovreden in bogat zajtrk…

Možno je oboje, odvisno od okusa. Jaz imam najraje surove, še trde, v kakšnem jogurtu. Ne maram stopljenih, sluzastih kosmičev, že če se predolgo obiram, so mi v jogurtu preveč “sluzasti”.
LP Mimi

Je res stvar okusa ja. Moja starejša hči je pravzaprav gor zrasla na kosmičih pripravljenih takole:

V vrelo mleko zakuhaš kosmiče in naj počasi vre da postane lepo gostljato (kot čokolino ali prosena kaša recimo). Odstaviš, počakaš da se malo ohladi. Notri naribaš eno celo jabolko in dodaš žličko medu (zame pa še malo cimeta). Zakon za večerjo ali zajtrk.
Tamala tega niti probat noče 🙁

lp tinca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close