Ovit okoli prsta
Leta 2019 sem užival na dopustu na morju. V hotelu, kjer sem bival, je bilo veliko ljudi, zato smo včasih čakali na prosto mizo za obrok zajtrka, večerje. En dan pa je ob meni stal starejši par in se pritoževal nad gnečo. Zapletel sem se v pogovor z njima, ter kasneje sta me povabila k mizi, da skupaj povečerjamo. V tednu dni smo tako storili še parkrat. Ker sta se mi zdela zanimiva in komunikativna, sem ju pred odhodom domov povabil na obisk.
in res, po približno enem tednu, me pokličeta in se napovesta na obisk.
Gospe se je videlo, da zelo rada govori, njen mož pa vsake toliko povedal kakšen stavek ali dva.
Med pogovorom pa sta ves čas jamrala in se pritoževala nad vsem.
Ker ima moja familija kmetijo, sem jima z veseljem želel pomagati, zato sem jima ponudil nekaj naših izdelkov v pomoč. Solata, korenje, krompir, zelje, marmelade, jajca….
Čez približno mesec, se zopet napovesta na obisk. Sprva nisem ponudil pomoči, a sta nekako mi dala vedeti, da bi vseeno rada še kakšen izdelek z njive. Njuni obiski so postajali vse pogostejši in tudi spoprijateljila sta se z nekaterimi družinskimi člani.
Letošnje lepo pa je prineslo še večji preobrat, ko sta iskala pomoč tudi v denarju. Sam jima nisem mogel pomagati, zato pa je priskočil na pomoč stric in jima ponudil kar zajeten kup gotovine. Ker sta mi začela delovati zelo sumljivo, sem se hotel prepričati o vsem. Hotel sem ju obiskati na njunem domu, pa sem vedno poklical, da nista bila doma.
kasneje pa sem od čisto ene tretje osebe izvedel, da živita v Ljubljani in da veliko ljudem govorita kako sta boga in potrebna pomoči.
Začel sem raziskovati in ugotovil, da sploh nista tako boga, kot zatrjujeta. Oba v pokoju, z veliko hišo. Imata tri otroke, katerim pomagata ves čas.
Ko sem dobil še nekatere informacije od bližnjih sosedov, so mi povedali, da tako počneta že desetletja. Na dopustu spoznata naivne ljudi, od njih pričakujeta najrazličnejšo pomoč. Ko pa je potrebno vrniti izposojeno, pa ne duha ne sluha. In tako se je mesec dni nazaj tudi zgodilo. Ko je želel stric vračilo izposojenega denarja. Naenkrat nič več obiskov, nič več dosegljivega telefona.
Ker pa sem vedel, kje živita, smo šli trije od družine tja. Najprej nas sploh niso želeli prepoznat. Nato so klicali policijo.
Skratka naredil se je velik prepir. Na koncu smo ostali prez denarja.
Mene pa daje občutek izdaje in krivde, saj če se ne bi na začetku vpletel v pogovor, vsega tega ne bi bilo.
Pazite, koga povabite in s kom komunicirate. Previdnost je mati modrosti!!!
Enyas day, 22.07.2021 ob 10:26
Leta 2019 sem užival na dopustu na morju. V hotelu, kjer sem bival, je bilo veliko ljudi, zato smo včasih čakali na prosto mizo za obrok zajtrka, večerje. En dan pa je ob meni stal starejši par in se pritoževal nad gnečo. Zapletel sem se v pogovor z njima, ter kasneje sta me povabila k mizi, da skupaj povečerjamo. V tednu dni smo tako storili še parkrat. Ker sta se mi zdela zanimiva in komunikativna, sem ju pred odhodom domov povabil na obisk.
in res, po približno enem tednu, me pokličeta in se napovesta na obisk.
Gospe se je videlo, da zelo rada govori, njen mož pa vsake toliko povedal kakšen stavek ali dva.
Med pogovorom pa sta ves čas jamrala in se pritoževala nad vsem.
Ker ima moja familija kmetijo, sem jima z veseljem želel pomagati, zato sem jima ponudil nekaj naših izdelkov v pomoč. Solata, korenje, krompir, zelje, marmelade, jajca….
Čez približno mesec, se zopet napovesta na obisk. Sprva nisem ponudil pomoči, a sta nekako mi dala vedeti, da bi vseeno rada še kakšen izdelek z njive. Njuni obiski so postajali vse pogostejši in tudi spoprijateljila sta se z nekaterimi družinskimi člani.
Letošnje lepo pa je prineslo še večji preobrat, ko sta iskala pomoč tudi v denarju. Sam jima nisem mogel pomagati, zato pa je priskočil na pomoč stric in jima ponudil kar zajeten kup gotovine. Ker sta mi začela delovati zelo sumljivo, sem se hotel prepričati o vsem. Hotel sem ju obiskati na njunem domu, pa sem vedno poklical, da nista bila doma.
kasneje pa sem od čisto ene tretje osebe izvedel, da živita v Ljubljani in da veliko ljudem govorita kako sta boga in potrebna pomoči.
Začel sem raziskovati in ugotovil, da sploh nista tako boga, kot zatrjujeta. Oba v pokoju, z veliko hišo. Imata tri otroke, katerim pomagata ves čas.
Ko sem dobil še nekatere informacije od bližnjih sosedov, so mi povedali, da tako počneta že desetletja. Na dopustu spoznata naivne ljudi, od njih pričakujeta najrazličnejšo pomoč. Ko pa je potrebno vrniti izposojeno, pa ne duha ne sluha. In tako se je mesec dni nazaj tudi zgodilo. Ko je želel stric vračilo izposojenega denarja. Naenkrat nič več obiskov, nič več dosegljivega telefona.
Ker pa sem vedel, kje živita, smo šli trije od družine tja. Najprej nas sploh niso želeli prepoznat. Nato so klicali policijo.
Skratka naredil se je velik prepir. Na koncu smo ostali prez denarja.
Mene pa daje občutek izdaje in krivde, saj če se ne bi na začetku vpletel v pogovor, vsega tega ne bi bilo.
Pazite, koga povabite in s kom komunicirate. Previdnost je mati modrosti!!!
Ker Pa nisem več vedel, daj se dol, posodi pa, kar ne boš pogrešal. Ne vem ka ti ŕeči, ker je vsaj s tremi odstavki zgodba z luknjami.
Saj si bil v hotelu? Tam poizvedi, saj organi pregona lahko to, ob sumu. Mislim, vsi na Mon, namesto tja in tja.
Pa dobro, menda ni stric dal denarja na lepe oči in so kaj podpisali, koliko za koliko vračila in kdaj, vsaj osnovno, lahko tudi na napisano na roko. To je pogodba in sledi od odvetnika opozorilo pred tožbo. Pa še do otrok bi šla in jim povedala za zgodbo, menda bi potem stric ja prišel do vračila denarja. Če je pa dal brez vsega denar, da pa je bil tako naiven, pa res nisi kriv in skoraj ne morem verjet.
Moja mati živi sama. Na varčevalnem računu ima vsaj 40K ojrov.
Penzije okoli 750 ojrov mesečno, stroški za stanovanje znesejo okoli 180 EUR/mesec.
Naokoli govori, kako si ne more nič privoščiti, gleda po smetnjakih in pobira ven hrano …
Jaz sem obupala, upam le, da ne bo naletela na kakšne naivneže.
nikoli ne ponudiš ničesar nekomu, ki ga ne poznaš zelo zelo zelo zelo dobro. Naj ti bo lekcija.
Denarja ne bo več v ustih pa bo ostal grenak priokus. Pred nekaj meseci so taki novi sosedje pristopili do mene in mi tolmačili, kako potrebujejo denar, kako so ubogi, kako potrebujejo to in ono. Ko jim nisem hotela ugodit, so pa šli po soseki in začeli širiti laži okoli, ampak vseeno niso ničesar dobili. Tisti revež, ki jim je šel pomagat, pa ga ves čas izkoriščajo za vseh sort stvari in on še naprej sili vanje.
Nekdo ki biva v hotelu in si lahko privošči polpenzijon ali polnega, ni brez denarja, oprosti. Tisti, ki nima, lahko MOGOČE dobi kak apartma, ne pa hotela. Prvič sem bila v hotelu na bone, drugače so enostavno predragi. Naš turizem ni narejen za slovence, ampak tujce. Že potem je bil alarm, da ni tako hudo. Denarja se pa nikoli ne da na lepe oči in brez papirjev. Žal. Draga šola. Odškodninsko tožit.
Forum je zaprt za komentiranje.