Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ovčja koža

ovčja koža

Kje se dobi medicinsko krzno (mislim da se tako uradno reče) za v voziček? A je morda čist fajn tudi prava ovčja koža? Poleti naj bi hladila, pozimi grela. A res hladi poleti???

seveda hladi.če maš pod njo ledene kocke!

……………….jaz sem imela tako.”kao” medeicinsko ” krzno.pa ni nič hladilo poleti..Bilo pa je res fajn za otroka. Škodit mu ne more……………vsaj fajn se bo piočutil na njem.

Ha, ha, ha, ha, tako nekako, ja. Mi smo jo poleti (no, že spomladi, če sem natančna) jemali ven, ker je bil sicer otrokov hrbet za ožet premočen.

Načeloma prava ovčja koža pozimi greje, poleti pa hladi.

Samo v razmislek: ste se kdaj vprašale, kako to, da so pastirji (sploh čobani na jugu) leto in zimo ogrnjeni v ovčje ogrinjalo in zakaj?

Tudi naš ta mal je imel v vozičku krzno….SUPER.
sedaj pa ko je malo večji smo dal to krzno v posteljico spi kot angeljček.
1X na mesec jo dam v pralni str. drugače pa jo zračim.
Res sem zadovoljna in otrok tudi…………..PROBAJ ne bo ti žal

Zdravo!

Na koliko pa pereš??

Lep pozdravček

Tudi mi smo imeli “medicinsko” ovčjo kožo v vozičku – poleti je blo super!
Na morju recimo pri 34°C je bilo našemu takrat štirimesečniku sicer vroče, nikoli pa ni bil premočen, ker je ovčja koža zračna in zato ” hladi” – otrokova koža nima direktnega stika s podlago, ampak s par centimetri ovčje kože, ki pa je zračna, diha, odvaja toploto in vlago od telesa… – če razumeš, kaj hočem reči. Na kakšni drugi podlagi bi mu bilo še dosti bolj vroče in bil bi premočen.
Torej predvidevam, da tisti, ki so zgoraj napisali, da bi bil otrok premočen, če bi bil na ovčki – so najbrž dali ovčjo kožo ven iz vozička že preden bi se prepričali o učinku, ali pa so imeli pod otrokom kakšno “sintetično” ovčjo kožo… Če ni tako, me pa popravite.
LP
B.

Tudi jaz sem imela take izkušnje kot bobrovka. LP

na 30 ali 40 stopinj, ročno pranje

Jaz imam v Plikotu pravo ovčko na naslonu. Tudi poleti in na morju. In ko je zaspal v vozičku nikoli ni bil moker po hrbtu. Mi je kar žal, da nismo to prakticirali že pri taveči. Na avto sedežu pa imam dvojno frotirko, pa ej tudi v redu.

Perem jo na programu za volno na 30/35 stopinj. Malo praška za občutljivo perilo. Tudi centrifuga.

oj
mi smo pa v marcu kupili kožo pa me nekaj moti. Ima namreč zelo močan vonj, v bistvu je koža čisto frišna in se vonja po ovci, po mojem.

A so tudi vaše kupljene kože imele tak duh in ali le ta sčasoma izgine??

Naš malček se namreč zelo močno poti, pa če mu dam kožo v posteljico in čez pleničko, potem se ta vonj prenese še na njega, revčka?? Kaj naj ukrenem glede tega

Mogoče bi jo dala v stroj, na 3o stopinj? Kaj pa mehčalec, tudi dodate??
Jaz se bojim ,da bo dlakica, ki je sedaj tako lepa, potem vsa nacufana in zgubana

lp
mi3

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close