Outlook Express poln pošte zaseda C: disk?
Outllok expres ima v svojih nastavitvah določeno mapo kjer naj se hranijo sporočila ( shrambo). Ta mapo lahko preveriš s klikom na Tools / Options / Maintenance / Store location ( v slo verziji nekak podobno kot : Orodja / nastavitve / dodatne lastnosti / mapa za shrambo – za morda rahlo spremenjen prevod se opravičujem) in če je nastavitev privzeta, je tam vpisana ena doooooolga pot npr : C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Identities\{3E4F265A-8BD3-4C98-A20E-D3301268375C}\Microsoft\Outlook Express.
Vsekakor, tam vidiš, kje so tvoja sporočila iz Outlook expresa in če se z kakim raziskovalcem prebiješ do tja ( če se tega ne vidi tam, poglej, če nimaš obkljukano možnost “ne prikaži skrite datoteke” v Raziskovalcu (Orodja / možnosti mape / pogled ), vidiš tam ene par datotek z malo znanimi imeni ( inbox.dbx , outbox.dbx …)
To so pač tvoje “mape” iz outloka. lahko tudi vse pobrišeš , ampak.. v tem primeru lahko rečeš vsej svoji pošti “adijo, ne vidmo se več”. Lahko pa tudi naprimer vse skupaj skopiraš v kak morebitni disk e, v outlooku nastaviš tam novo pot do shrambe, pa tu to pobrišeš.
Vsekakor pa moraš vedeti, da v kolikor nisi ravno domača v orientaciji po računalu lahko vsaka sprememba nastavitev ali pa brisanje česarkoli povzroči, da ne boš več imela ( ali pa znala videti) svoje pošte. Tolk v opozorlo, da ne bom spet česa jaz kriv.. ;))
HVALA, res sem imela skrite e-maile točno tam, kjer si napisal. Se mi je računalnik sprostil za več kot 50%. Kopiral je pa 1 uro.
Si me pa nasmejal s tistim stavkom na koncu: Da ne bom slučajno jaz kaj kriv!
Še vedno pa ne morem brisat TAVELIKIH mailov okoli 10 MEGA.
Verjetno je to povezano s tem, da je še vedno prepočasen računalnik, pa tudi ni več tako mlad, tako da če pozna kdo kakšnega mladega in bogatega, ga takoj vzamem:)
lp
Jana
Zakaj pa ne moreš brisati SAMO tavelikih mailov, medtem ko bolj “tamičkane ” pa lahko, pa žal na pamet ne bi vedel. Morda bi jih lahko premaknila? Narediš v outloku novo mapo (naprimer : brisi )in tja premakneš naprimer eno taveliko sporočilo, nato pa poizkusiš celo tisto mapo izbrisati , lahko tudi z raziskovalcem (brisi.dbx) , moraš pa v tem primeru imet zaprt outlok. Sicer skoraj malo dvomim, da bo šlo to premikanje, ampak.. glede na to, da si očitno pogumna punca lahko probaš ;))
Ma ja… kdaj je težko dajat kake nasvete, ker pač ne veš, kako ima kdo uštimano, kaj in koliko ve in kako te razume. In če pol kaj “zakvačka”, se da hitr koga obdolžit : “saj mi je tisti tako naročil!”. Kako obvestilo o odgovornosti in previdnosti potem ne škodi, sploh, kadar se kaj briše.
A samo mladega in bogatega bi ti ? Kaj pa… hudo starega in bogatega? Tisti so kdaj tu hudo cenjeni.. ;)))
Mimogrede, kako računalo pa imaš? Ravno za vsako malenkost pač še ni potrebe po novem in še manj po dragem računalu. Moj “najmočnejši” strojček bi bil naprimer vreden kakih 40 eurov, pa mi še niti na misel ne prihaja, da bi pa zamenjeval za kakega novega – mi pač ta še povsem služi za vse, kar rabim.
Forum je zaprt za komentiranje.