Outlet palmanova – se splača sploh?
tako da bo še vedno nekako normalna-visoka cena, ampak dosti znižano. So pa res hude znamke in znižanja, se vprašaš kakšne marže so to. Svakinja je kupila tamali bundo, ki je bila najprej znižana iz 400€ menda na 150€, nato pa 84€ in jo je vzela. Res zgleda super, samo jaz tudi toliko ne bi dala zanjo, ker mi ni všeč. 🙂
Ja saj, nekateri ste že pogruntali, kako navite so cene oblačil in obutve pri nas. Marže nenormalno visoke, pa naj se trgovci ne izgovarjajo na visoke stroške najemnin prodajaln in skladiščnih prostorov in stroškov zaposlenega kadra. Bistvo je, da tapametni že zdavnaj ne kupujejo po oderških cenah v Sloveniji, gremo magari v take outlete, kot je Palmanova ali pa Parndorf, kjer se pahko primerja, koliko je MPC ( maloprodajna cena) pri nas, pa za isti izdelek je bila MPC na etiketi npr., v italiji ali v AVstriji ( v povprečju vsaj 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nižja, kot pri nas), pa za koliko smo jo lahko kupili v outletu. Ampak slovenski trgovci bodo še dolgo rabili, da jim bo to potegnilo in zakaj jim zaloge tako dolgo visijo po obešalnikih in skladiščih.
Autlet Palmanova “ni vse zlato, kar se sveti”. Recimo denarnice od priznanih znamk. Pogledaš ceno 15, 20 evra. Nato pogledaš material iz katerega je izdelana, pa je vse takoj jasno. Denarnica iz cenene plastike ne more biti izdelek od znamke, katere imajo redno ceno 100 evra. Take plastične prodajajo na trgu Kitajci. Torej je vse ponaredek.
Sestra je kupila majico, od znamke, se ne spomnim več katere, pa ji je med pranjem pobledela. Jaz sem v trgovinah merila črne kavbojke, in ko sem prišla ven, zagledam vse roke črne. Od barve hlač. To naj bi bile prestižne znamke?? Še dobro, da mi niso nobene pristajale.
V Palmanovi avtlet bom kupovala samo še dežnike. Zelo razočarana.
Mi2 z možem sva se do zdaj tam ustavila 4x, ko sva se vračala z dopusta v Italiji.
Jaz sem vedno našla kaj zase – še posebej športne stvari. Za tekaške teniske sem plačala 40 eur, pa so identični kot tisti, ki sem jih pri nas kupila za 130 eur (Nike). Je pa res, da so jih v Palmanovi imeli samo v številki 39 – ampak na srečo je to “moja številka”.
Enako velja za trenirke – našla Lotto trenirko za 10 eur. Do danes še nisem ugotovila, kaj je narobe z njo, pa jo mož nosi že 3 leta. Ampak spet – samo XL velikost.
Da bi se posebej vozila tja (s štajerskega konca), se mi ne splača – takole mimogrede se ustavit, ja, to se pa vedno kaj najde.
Jaz se izogibam takim šopingom. Prvič se ful zapravi, potem pa imam slabo vest:) Ne da se mi tja dol voziti, saj nimamo potrebe po velikih šopingih , raje sproti kupujemo, ko res rabimo. Drugič pa otroka zelo hitro prerasteta, zato raje kupim sproti, ko kaj potrebujeta. Na znamke nisem mahnjena, kupujem kjerkoli je ugodno in da je solidna roba. Znamke so pa tudi pri nas lahko zelo ugodne, npr. v Sport 2000. Tam otrokom kupim superge po 15 EUR, pa so dobre znamke.
Mi pa ravno to delamo. Naredimo dva velika nakupa na leto, ko gremo na dopsute po Italiji, Avstriji, Švici – pozimo s smučarije in poleti, gledamo, da je v času dodatnih razprodaj -sezonsko in je. Pa verjamem, da manj zapravimo kot vi, ki kupujete sproti. V vseh ostalih outletih po Italiji in Avstriji se dobijo npr Geox, Adidas, Nike, Lotto, Vans pa seveda druge znamke čevljev in superg od 10-50 eur za otroke in odrasle, ko imajo posebne dneve velikih popustov, pri nas so pa od 50 eur naprej redne cene-.pa vse v redu, nič shojeno in raztegnjeno ali pomanjkljivo. Pa zimske jakne, ki so pri nas npr, po 250 eur, so tam na prvem znižanju po 120 eur, po drugem znižanju pa znižanju med 50- 80 eur, pa nič strgano, vse zadrge delujejo, vsi gumbi na mestu in ni umazano od pudrov in šmink, kot pri nas, iddentične, preverjeno! Samo toliko, v vednost 😉 Pa hvalabogu, da smo si kupci različni.
Forum je zaprt za komentiranje.