Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otroško mleko za telo – uporaba pri odraslih

Otroško mleko za telo – uporaba pri odraslih

Ali kdo uporablja otroške kozmetične izdelke, npr. mleko za telo ipd.? Katera znamka se vam zdi najboljša? Je to sploh priporočljivo ali so izdelki “preveč blagi”, torej premalo učinkoviti pri odrasli koži, laseh itd.?

Izključno otr. kozmetiko – šampon, tekoče milo in mleko, kremo za obraz od Buebchen.

Kako to misliš, preblagi?

Preblago v smislu, da ne bi dobro odstranilo vseh nečistoč.

Otroška kozmetika ne ustreza zahtevam odrasle kože. Otroci potrebujejo zaščito za kožo, odrasli pa nego. Pa ph je različen. Bolje uporabljat blago kozmetiko za odrasle. Tako je svetoval dermatolog, ki se verjetno spozna na te stvari.

Kako pa prepoznati “blago kozmetiko za odrasle”? Je to tista, ki ima oznako “naravna”, ali ne moremo kar tako enačiti? Čisto konkretno – je kozmetika Alverde “blaga”?

Noben pameten dermatolog se ne izreka o konkretni kozmetiki, ker je stvar jasna – kozmetika je pač industrija.
Drugače je pa sestava otroške kozmetike zelo podobna kozmetiki za občutljivo kožo odraslih. Na marsikaterem otr. izdelku piše, da je primeren tudi za nego občutljive kože odraslih.

Moja dermatologinja pravi tako: otroška kozmetika je za otroke. Otroška koža ima drugačno elastičnost, vlago, maščobo kot koža odraslih. Negovalna kozmetika za odrasle mora biti bolj vlažilna in bolj hranljiva.

Otroška koža ne rabi vlage, pač pa barierno zaščito, ker je tanka in lojnice še ne delujejo kot pri odraslih,… zato tudi mraza ne prenaša dobro. Otroška krema naredi film čez kožo, kar je dobro za otroško kožo, za odraslega pa ne. Jaz imam občutljivo kožo in otroške kreme uporabljam samo pozimi, ko grem ven na mraz in veter, čeprav šal bolj pomaga.
Dermatolog mi ni svetoval znamke kreme, čeprav sem upala, da bo, pač pa je rekel, da naj enostavno preizkušam kreme in najdem tako da mi bo ustrezala. Naj ne uporabljam pilingov in pazim na kožo.
Manj sestavin ima krema bolj verjetno je, da mi ne bo škodila. Ko kupujem vedno preberem sestavo kreme…. Sem ugotovila da ne prenašam krem z alkoholom, sadnimi kislinami, eteričnimi olji, vitamini, preveliko voska, parafinom… Kupujem kakšne družinske kreme, naravne, s certifikati. Pa preproste kreme, ki jih ljudje sami izdelujejo, samo so hitro pokvarljive. Sem imela eno dobro iz kozjega mleka, pa je poleti po 2 mesecih “zasmrdela”. Bom naslednjič polovico dala v hladilnik.
Za umivanje suhe in občutljive kože telesa so najboljša trda mila, ker ne izsušijo kože, se
lažje in hitreje sperejo, ne ostajajo na koži, pa vseeno ne milimo celega telesa. Pomembno je čim večkrat namazat telo. Npr. olje na še vlažno kožo. Kopanje odsvetujejo. Pri milu tudi velja manj je več, dobra so naravna glicerinska mila, domača mila, ki jih tudi že kar nekaj ljudi izdeluje.
Alverde meni kar ustreza kozmetika. Uporabljam njihovo trdo milo, pa kreme za telo, včasih tudi kremo za obraz .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close