Otroška oblačila – številke?
Isklanik ti bo dal morje odgovorov in kregarij, kaj, kako veliko in koliko potrebujes.
Iz prve roke pa: prvorojenko smo konec janurja v snegu peljali domov. Benkica, bodi na preklop, previalna plenica, zabice, bombazni pajecek, doma spletene nogavicke in rokavicke, kombinezon, bombazna in volnena kapica. V lupini, pokrita z dekico, niti ne ogret avto.
Ker je bila velika (so mi povedali že pred rojstvom, da bo imela vec kot 4kg) smo 62 imeli res malo casa, potem pa 62 do pozne pomladi, poleti že 68 in 74. Druga in tretja sta bili se vecji in tezji in smo 56 spustili.
Osebno sem proti oblacenju v prevelika oblacila (pa premajhna tudi). Kolicina pa je zelo odvisna od otroka. Če ti poliva, bos komplet preoblacila nekajkrat dnevno. Če bo zelo pogosto in mehko kakalo, znas tudi preoblect veckrat.
Torej je kar najbolje da večino kupim 62.
Kakšne žabice pa se daje pod pajac? So to bombažne ali tiste oprijete?
http://etrgovina.clar.si/produkt/clar-perilo/zabice/zabice-do-pasu-1204/
ali http://zabolin.si/hlace-zabice/%C5%BEabe-stopala?sort=rating&order=DESC
Ne vem katere žabice naj kupim, zato bi res rabila pomoč.
Hvala
Hm, najbolj komot so te clarove žabice. Jih tudi oblečeš najlažje. Sicer pa sem jaz imela tudi neka v št. 56 – ker je prvi bil nedonošen oz. pač malo manjši 49 cm in 2,9 kg, mu je to bilo čisto prav. Ampak ne prav dolgo, ker je res hitro zrasel. Pri drugem pa sem ga komaj komaj stlačila v 56 komplet za domov (3,9 kg in 53 cm), doma pa je potem imel vse v 62 (pa spet ne dolgo). Skratka – če ne pričakuješ velikega otroka, potem je za iz P 56 čisto ok, za doma pa potem od 62 naprej.
Sicer pa sem ga jaz za domov oblekla v dva bodija in takšne bombažne žabice, na noge nogavičke in volnene copatke, kompletek iz pliša – hlače in jopica (ali pajac), na glavo kapico in deko čez – avto je bil pa vsaj malo ogret. Če bi pa res bilo mrzlo, bi kupila zimso vrečo za v lupinico ali pa vsaj pajaca in to je to.
Najboljš, da take žabice kupiš
Najboljš, da take žabice kupiš
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=238583%5B/quote%5D
Brez zamere, ampak te meni nikakor niso praktične. Sem jih dobila ene par, pa sem jih samo dvakrat oblekla (ko nisem imela drugega). Če ima otrok bodi (in ni potrebe po dodatni zaščiti, da ne lezejo majice ven), je milijonkrat bolj praktično za oblačit samo žabe do pasu. poleg tega je tako, da so te navadno manj elastične (čeprav so te bambusove kar ok) in potem imaš zgornji del še ok, spodnji – noge pa so čisto predolge. Skratka – raje bodi in žabice do pasu.
Vsekakor kupi nekaj oblačil tudi št. 56, saj če bo otrok normalne velikosti, mu bo št. 62 prevelika (to je za 3-4 mesece stare otroke). Svetujem ti trgovino Seevil, imajo slovenske proizvode (narejeno v Sloveniji, tudi blago je slovenskega porekla, dobijo ga iz podjetja Lokateks iz predilnice iz Škofje Loke), imajo certifikate, da v oblačilih ni škodljivih snovi, barvano je z ekološkimi barvami, morebitni neti, gumbki, zadrge ne vsebujejo niklja. Svetujem ti nekaj majčk na preklop, nekaj bodyjev na preklop, nekaj žabic do pasu (tiste, ki se zapenjajo na ramah meni niso bile praktične), nekaj bombažnih kompletov, pa kakšne kapice. Imajo tudi spletno trgovino.Oblačila pa so res lepa in kvalitetna, tudi po neštetih pranjih.
Se strinjam z zgornjim napisanim – žabice, ki se zapenjajo na ramenih, so bile tudi meni zelo nepraktične. Sem jih pri prvi imela nekaj (ker sem jih kupila – ker nisem imela pojma, kaj bom potrebovala in koliko 🙂 ) – in sem jih tudi oblačila, ker sem jih pač imela toliko. NO, pri drugi jih nisem niti enkrat oblekla. Če je potrebovala žabice, sem ji oblekla tiste do pasu. Saj bodiji vse držijo 🙂
Glede velikosti pa – moji dve sta bili nekje povprečni, 53cm, in smo oblačila 56 nosili kak mesec, potem sem pa z 62 začela kombinirati. Meni je lepo, da ne visi vse z dojenčka 🙂 Če ti niso ekstra omenili, da bo otrok velik (ali pa če nimate v sorodstvu velikih novorojenčkov), bi vsaj nekaj oblačil56 kupila. Vsaj bodiji in žabice – tisto kar je na vrhu, je lahko malo bolj ohlapno.
Hm, tole ne velja ravno vedno oz. navadno ne, zato je to samo približna orientacija, nikakor pa ne pravilo!
Moj sin ima še danes precej dolg trup in ko sem mu dodala še plenico, je pri velikosti 51 cm nosil bodije velikosti 62, ki so mu po dolžini bili ravno prav. Hlače so bile lahko še 56. Skratka – glejte tudi otroka in ne samo njegovih cm in številke na oblačilih. Moja svakinja je tlačila svojega otroka v premajhne bodije, ker je pač na njih pisalo, da so velikosti 74, mali pa je imel samo 67 cm. Da je bil kar sključen, ker ga je tako vezal – ah, to pa ni videla, kokoš!
Se popolnoma strinjam, ker so nekatera oblačila dela na za drugo raso, ki je po naravi že malo manjša. Če kupite oblačila domačega proizvajalca pa je seveda stvar malce drugačna, saj jih izdeluje po merah, ki jih je vzel v domačem okolju.
Sicer pa naj bi bila oblačila tako velika kot določajo velikostne številke.
Je pa tudi res, da nihče tega ne preverja in vam lahko izdelovalci in prodajalci ponujajo en kup različnih.
Tukaj imajo realne velikostne številke: http://www.otroskaoblacila.si/
Forum je zaprt za komentiranje.