Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Otroška karta ali karta za dojenčka

Otroška karta ali karta za dojenčka

Pozdravljeni,

Drugo leto gremo na tajsko. Imamo nočni let istanbul-Bangkok (turkish airline). Zanima me, ali naj kupim tudi otroško letalsko karto za sina, ki bo takrat star 18 mesecev ali samo dojenček varianto. razlika c ceni je nekja čez 500 eur. skrbi pa me, ker avion bo verjetno poln, otroka imeti 10 ur v naročju se bo za ubit. Mama pa me prepričuje, da je vedno na letih videla, kako so tako majhni otroci spali na tleh v prvi vrsti, s povštrčkom in dekco pokriti.

Prosim svetujte mi, ker ne bi rada ali imela otroka v naročju cel čas oz. kupila otroško karto pa bo otrok vseeno spal na tleh, ker mu bo tako bolj udobno, ker se bo lahko stegnil in ne bo ves pokrčen.

Hvala in lp, sonček

Se bo gotovo oglasil kdo, ki mi bo nasprotoval… Kaj bo imel dojencek od potovanja na Tajsko?
Ce bi slucajno imela sreco in dobila sedez v prvi vrsti: prehodi morajo biti prosti in vse letalske druzbe, oziroma njihove stevardese, ki spostujejo pravila, ti ne bodo dovolile, da bi otrok lezal na tleh – je povsem skregano tudi z osnovno varnostjo.
Da se vrnem k zacetku – ce res mislis, da bo dojencek uzival v potovanju, potem tudi tebi ne bo tezko dati tistih nekaj sto evrov vec za TVOJE udobje.

Ja, ti bom nasprotovala, ker “sonček” ne sprašuje, ali bo imel otrok kaj od potovanja na Tajsko, ampak nekaj čisto konkretnega. Morda pa ne gredo na počitnice, morda se bodo preselili tja, morda gredo na kakšno izmenjavo, skratka, nekaj, kamor bodo vzeli tudi otroka. Poleg tega sin takrat še zdaleč ne bo več dojenček, imel bo še leto in pol. Pa tudi če gredo magari samo za en teden – to ni tvoja stvar. Bolje da starši potujejo z majhnimi otroki, če jih to osrečuje, ker otrok potrebuje srečne starše, namesto da prvih deset let otrokovega življenja vsi nesrečni počitnikujejo v Istri. Se pač prilagodiš majhnemu otroku.

Glede odgovora sončku pa res ne vem, kaj reči, ker nimam izkušenj z dolgimi leti. Upam, da se bo še kdo oglasil z bolj umestnim odgovorm kot je zgornji.

Hm, res filozofski pristop. Bravo.

No, kljub vsemu.

Mi smo šli z dvojčkoma (1,5 let) z letalom na Kitajsko. kupili smo karto za dojenčka, ampak po pravilih mora imeti vsaka oseba svoj varnostni pas,… Tako da na koncu sta imela vsak svoj sedež. Ker pa v ekonomskem razredu ni bilo prostora za dva otroka in dva spremlevalca, so vse 4 stevardese prestavile v poslovni razred. Tako da so na koncu vsi 4 sedeli vsak na svojem sedežu v poslovnem razrede.

Ob povratku je bilo dovolj prostora, tako da so imeli vsak svoj sedež v ekonomskem razredu.

lp

bv

Tale forum je pa res že čisto med, pardon mad.

Hvala za odgovore.

lp, sonček

ps. za vsak slučaj bova vseeno kupila karto za sina

Za infant (= karta za dojenčke do 2. let) ti itak dajo sedež v prvi vrsti v vsakem delu letala (takoj za WC – na primer) in dobiš tisto košaro, ki se pač pritrdi na steno in lahko otrok do 2. let tam notri počiva, spi, se igra in je dovolj velika, da ima čisto stegnjene nogice.

malo tu-malo tam – zanimiva informacija. Na Turkish airu so mi namreč rekli, da je košara namenjena za otroke težke do 9 kg. Sine jih ima sedaj 9 kg, čez tričetrt leta jih bo pa verjetno imel 12. No za vsak slučaj smo kupili še za sina otroško karto.

vsem hvala za odg.

sonček

Ja, tudi jaz sem preprican, da se bodo tja preselili; upam
samo da ne bom na istem letu …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close