Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Otroka h tašči na pranje možganov

Otroka h tašči na pranje možganov

Naslednji teden so počitnice, otroka sta premajhna, da bi bila sama doma, midva pa ne moreva vzeti dopusta. Edina varianta je tašča, s katero se midve ne razumeva najboljše, saj nas vedno posiljuje z vero in kako moramo hoditi v cerkev, pa pred kosilom se je potrebno »gospodu« zahvaliti za vse dobrote na mizi. Meni je to skregano z zdravo pametjo. Jaz sem zaprisežena ateiska, mož se mi je pridružil, ko se je osvobodil mame. Ne bi rada, da mi poneumlja otroka in bi tašči rada postavila meje, za katere sem precej prepričana, da jih ne bo upoštevala, torej mi preostane samo, da otroka naštimam, da se ji ne pustita in naj ne upoštevata njenih naukov in litanij. Mož pa pravi, da je to njena hiša in njena pravila in če gresta otroka h njej, naj bo pač tiste par dni po njeno, da kakšne pretirane škode v nekaj dneh ne more narediti, ne vem pa, če se lahko z njim strinjam in požrem njegov predlog.

Ti si bolj nepismena budala kot ateistka. Vtakni si ta kurčev “h” nekam.

Ko bosta pri babi, naj delata tako, kot je navada pri babi, ko bosta pri tebi, pa delaj po svoje. Otrok se že sam odloči, kako bo v življenju, po navadi nekje v 9. razredu OŠ na to itak gledaš drugače, če ne še prej. Mislim, da to ne bo vplivalo negativno nanju, verjetno pa ne bosta dajala nekega prevelikega poudarka na to.

Jah, pa z mozem vzemita dopust, en 3 dni, en 2 dni 8n imate pokrit cel teden ali pa se sihtajta ta teden, en dopoldan, drugi popoldan.

Najamita varusko, tudi to je resitev.

Aja, to je zoprno.

Jah, potem pa otroke k babici, bo ze poskrbela za njih, bodo na toplem, na varnem in siti. Kaj bi rada vec?

Spet ena zboljena mamica. Bi imela zastonj varuško, ki jih brezplačno varuje, futra otroke, ampak bi ta mamica komandirala kako se naj ta varuška obnaša.

Mož ima vsekakor prav: njena hiša, njena pravila.

Če ti kaj ni prav, pač ne daš otrok tja. Veš obstajajo varuške, jih je pa treba plačat. Potem pa lahko izbiraš katere vere bo oz. da bo ateistka. Bolj boš segla v denarnico, več zahtev boš lahko postavila.

Kot bi poslušal mojo mamo, ko nas je vozila k njeni tašči. Pač smo malo molili, imeli krst, obhajilo in birmo ter hodili k verouku. Noben od 10ih vnukov ni pretirano veren, oz, sploh ne vem, če kdo je. Imamo zakramente, vemo kateri so večji cerkveni prazniki in kaj se takarat počne, znamo iti k spovedi, to je pa tudi vse. Preko vere je vpletene tudi veliko Slovenske zgodovine in običajev. Če se mene vpraša samo koristno za hudo ali veselo uro, ki pride prej ali slej.

Kako se boste ženili / možili, pa kako boste pokopavali ljudi? Ga boste zagrebli kot psa? Nek obred, da se od človeka posloviš mora bit in tega nudi samo cerkev. Tudi običaji ob prilikah so lepi (Velika noč, Božič, Veliki šmaren, Miklavž, Cvetna nedelja….), pa seveda kot že rečeno krst, prvo obhajilo, birma, poroka in pogreb. To so kar pomembni mejniki, ki sovpadajo z velikimi prelomnicami v človeškem življenju. Rojstvo, prvič v šolo, prehod v odraslo dobo, zakonska doba in na koncu tudi zaključek življenja. Skratka lepo.

Odgovor na objavo uporabnika
Ateistka brez varstva, 17.02.2022 ob 22:20

Naslednji teden so počitnice, otroka sta premajhna, da bi bila sama doma, midva pa ne moreva vzeti dopusta. Edina varianta je tašča, s katero se midve ne razumeva najboljše, saj nas vedno posiljuje z vero in kako moramo hoditi v cerkev, pa pred kosilom se je potrebno »gospodu« zahvaliti za vse dobrote na mizi. Meni je to skregano z zdravo pametjo. Jaz sem zaprisežena ateiska, mož se mi je pridružil, ko se je osvobodil mame. Ne bi rada, da mi poneumlja otroka in bi tašči rada postavila meje, za katere sem precej prepričana, da jih ne bo upoštevala, torej mi preostane samo, da otroka naštimam, da se ji ne pustita in naj ne upoštevata njenih naukov in litanij. Mož pa pravi, da je to njena hiša in njena pravila in če gresta otroka h njej, naj bo pač tiste par dni po njeno, da kakšne pretirane škode v nekaj dneh ne more narediti, ne vem pa, če se lahko z njim strinjam in požrem njegov predlog.

Pretiravaš.Vzemita dopust in sama poskrbita za otroke, ali pa bodi fleksibilna in bodi tiho.

Tako, kot ti že svetujejo zgoraj.Nobene škode ne bo, če se zahvalijo za vse dobrote na mizi.Se strinjam.Pa nisem prav verska.

Spet ena zboljena mamica. Bi imela zastonj varuško, ki jih brezplačno varuje, futra otroke, ampak bi ta mamica komandirala kako se naj ta varuška obnaša.

Mož ima vsekakor prav: njena hiša, njena pravila.

Če ti kaj ni prav, pač ne daš otrok tja. Veš obstajajo varuške, jih je pa treba plačat. Potem pa lahko izbiraš katere vere bo oz. da bo ateistka. Bolj boš segla v denarnico, več zahtev boš lahko postavila.

Moj podpis!

Zrasel v podobnem, 17.02.2022 ob 22:53

Kot bi poslušal mojo mamo, ko nas je vozila k njeni tašči. Pač smo malo molili, imeli krst, obhajilo in birmo ter hodili k verouku. Noben od 10ih vnukov ni pretirano veren, oz, sploh ne vem, če kdo je. Imamo zakramente, vemo kateri so večji cerkveni prazniki in kaj se takarat počne, znamo iti k spovedi, to je pa tudi vse. Preko vere je vpletene tudi veliko Slovenske zgodovine in običajev. Če se mene vpraša samo koristno za hudo ali veselo uro, ki pride prej ali slej.

Kako se boste ženili / možili, pa kako boste pokopavali ljudi? Ga boste zagrebli kot psa? Nek obred, da se od človeka posloviš mora bit in tega nudi samo cerkev. Tudi običaji ob prilikah so lepi (Velika noč, Božič, Veliki šmaren, Miklavž, Cvetna nedelja….), pa seveda kot že rečeno krst, prvo obhajilo, birma, poroka in pogreb. To so kar pomembni mejniki, ki sovpadajo z velikimi prelomnicami v človeškem življenju. Rojstvo, prvič v šolo, prehod v odraslo dobo, zakonska doba in na koncu tudi zaključek življenja. Skratka lepo.

Ker seveda civilni pogreb pa res ne more biti, recimo temu lep. Obstaja samo cerkveni pogreb in zagrebanje ljudi kot da so psi? Resno? Drugače pa, če še ne veš, obstaja tudi raztros, kako grdo je šele to, ko te niti zagrebejo ne.

Ateistka brez varstva17.02.2022. ob 22:20

Naj ti bo tole v pomoč. Objavi na Bolhi in FB,

iščem varuško v času počitnic za  2 otroka,

bognedaj, da je kristjanka,

imeti mora vozniški izpit za kat. od Ado P,

znanje 6 tujih jezikov,

nekadilka,

necepljena za covid-19

ter

brez vseh drugih obveznosti !

Si si že sama odgovorila, upoštevala itak ne bo. Pač povej otrokoma, da stara v pravljice verjame, pa naj si mislita svoje. Meni so tud v otroštvu po katolibansko prali možgane, danes sem ateist.

Lahko jo pa poleg varstva kasneje tudi izkoristite za denar, župniki jih preparirajo, da odprejo denarnice, ko bo hotela vaše otroke pošiljat k zakramentom, ji samo ceno postavite in recite “na veri se ne špara”. Jaz sem se na koncu OŠ tudi uprl in se s tem izpogajal za lepe denarce od oprane žlahte, tako  sem imel nekaj od tega bluzenja.

Anonimno 4602, 17.02.2022 ob 22:24

Ti si bolj nepismena budala kot ateistka. Vtakni si ta kurčev “h” nekam.

In ti si ravno tako polpismena, primitivna, pritlehna in omejena. Pa je vseeno, če si vernica katere koli religije že ali pa ateistka, kar pa dvomim. Da pa si babše najslabše sorte te izdaja tvoja pisarija.

Moje mnenje, 17.02.2022 ob 22:24

Ko bosta pri babi, naj delata tako, kot je navada pri babi, ko bosta pri tebi, pa delaj po svoje. Otrok se že sam odloči, kako bo v življenju, po navadi nekje v 9. razredu OŠ na to itak gledaš drugače, če ne še prej. Mislim, da to ne bo vplivalo negativno nanju, verjetno pa ne bosta dajala nekega prevelikega poudarka na to.

“Moje mnenje“,

seveda, je popolnoma nepomembno, da je katoliška cerkev povzročila hujši masaker in več zla kot ga je nacizem in Hitler.

A če bi bila kakšna neonacistična družina zelo prijazna in bi oboževala otroke, bi jim jih zaupala v varstvo.

Jaz te po svoje razumem, se pa strinjam z možem. Najbolj pomembno je, da ima tašča otroka rada in lepo poskrbi zanju, kaj več pa nanju v tem tednu ne bo vplivala, njima se bo vse skupaj verjetno zdelo prav zabavno. Pri nas je bilo podobno – oče je ultra veren in me je tako tudi vzgajal, kasneje se mi je vse uprlo, otroka pa sta šla še vedno kdaj z njim v cerkev in podobno, zakaj ne, dokler res nič slabega noče, drugače je krasen dedek.

Prav je, da imaš svoja prepričanja, a malo omili to svojo ostrino.

Mah meni je pa smešno no. Od nekaj molitev ne bodo padli ven in ja žal gospodarit pri njej ne moreš.

Je pa tako, nekaj osnov o verstev se šteje tudi kot splošni razgledanosti. In če jim boš tako zelo umikala verstva,  bodo na koncu naredili kontra –  verjetno celo kako drugo verstvo.

Več znaš več veljaš!
Men je pa žal, da nisem najela Kitajke, da mi čuva otroke, da bi se kitajsko naučila. Tako sta se pa čuvala pri babici in sta se naučila bosansko.

LOL

Točno to! Zakaj ne privoščiš otrokoma malo eksotike? Za en teden jima bo čisto zanimivo. Katoliški otroci morajo vsak dan recimo poslušati ateistične učitelje, pa čist razumejo, da je v šoli tako, doma pa drugače. To je itak njima kot, da bi živela v pravljici. Sprosti se. Ampak pri takšnih, ki imajo tako veliko težav z vrednostjo, so ponavadi prisotne kakšne travme. Otroke k tašči, ti pa k terapevtu, da ne boš svoje paranoje prenašala na naslednji rod.

Jaz pa po pravici povedano te ne razumem. Ok si ateistka. Jaz tudi nisem vernica. Pa poznam katoliško (in ostale) vere kar dobro. Ker so mi pač zanimive. Splošna razgledanost pa to. Zakaj nočeš da otroci spoznajo še kaj drugega, ne samo kar mu ti lahko predstaviš? Se bojiš da začnejo razmišljati? Z verami je povezana vsa zgodovina, veliko stvari se še vedno dogaja zaradi tradicije in vere….v čem je problem če človek to pozna? In v čem je problem če se otrok zahvali za hrano na mizi? Se ti zdi hvaležnost (komurkoli že) škodljiva? Se ti zdi škodljivo da otroci vedo da so na svetu ljudje, ki drugače razmišljajo kot njihovi starši? Si res tak kontrol frik da mora biti otrok seznanjen samo s stvarmi, ki tebi odgovarjajo? Hočeš vzgojiti omejenca ali nekoga, ki pozna stvari, je razgledan in se zna po svoje odločiti?

Drugače pa kot so ti že napisali, plačaj varuško. Ker očitno nočeš da otroci poznajo svoje korenine, svoje stare starše…..po tvoje nimajo nič s tem. Tašča ti je itak samo zastojn delovna sila. Nimaš nobenega spoštovanja do nje in do njene pravice da drugače razmišlja. Malo razmisli kakšen vzor si svojim otrokom. Pa kako rada imaš svojega moža, če nisi zmožna niti spoštovati tega iz kje izhaja. Ja se ti je pokoril in ti kima. Bravo. Ne vem kaj je bolj škodljivo, taščin bog, ali ti ki misliš da si bog in bi morali vsi delati tako kot ti rečeš. Zastojn seveda.

njena hiša njena pravila????

hahaha daj ne nabiji.

ne more ona otrokom VSILJEVATI svojih prepričanj.

vera je odločitev vsakega posameznika.to je OSEBNA odločitev in nima kaj teziti.

Imam dva vnučka. Ko sta pri meni na počitnicah skupaj kuhamo, ustvarjamo, gremo na sprehod in – skupaj molimo! Vsak večer pred spanjem ju pokrižam in priporočim angelu varuhu. Kaj je tukaj slabega?

Skupaj gremo tudi h maši in verjemi – otroka nimata čisto nič proti. Gremo peš, nadihamo se svežega zraka in opazujemo naravo, da je še lepše.

Zelo rada prideta h nam. Imam ju neskončno rada.

Otroka bosta dala tja v varstvo, hvala bogu da imata koga, ti pa bi še postavljala pogoje.

Res adijo pamet

k tašči,  k njej….

omejeno, 18.02.2022 ob 07:46

Jaz pa po pravici povedano te ne razumem. Ok si ateistka. Jaz tudi nisem vernica. Pa poznam katoliško (in ostale) vere kar dobro. Ker so mi pač zanimive. Splošna razgledanost pa to. Zakaj nočeš da otroci spoznajo še kaj drugega, ne samo kar mu ti lahko predstaviš? Se bojiš da začnejo razmišljati? Z verami je povezana vsa zgodovina, veliko stvari se še vedno dogaja zaradi tradicije in vere….v čem je problem če človek to pozna? In v čem je problem če se otrok zahvali za hrano na mizi? Se ti zdi hvaležnost (komurkoli že) škodljiva? Se ti zdi škodljivo da otroci vedo da so na svetu ljudje, ki drugače razmišljajo kot njihovi starši? Si res tak kontrol frik da mora biti otrok seznanjen samo s stvarmi, ki tebi odgovarjajo? Hočeš vzgojiti omejenca ali nekoga, ki pozna stvari, je razgledan in se zna po svoje odločiti?

Drugače pa kot so ti že napisali, plačaj varuško. Ker očitno nočeš da otroci poznajo svoje korenine, svoje stare starše…..po tvoje nimajo nič s tem. Tašča ti je itak samo zastojn delovna sila. Nimaš nobenega spoštovanja do nje in do njene pravice da drugače razmišlja. Malo razmisli kakšen vzor si svojim otrokom. Pa kako rada imaš svojega moža, če nisi zmožna niti spoštovati tega iz kje izhaja. Ja se ti je pokoril in ti kima. Bravo. Ne vem kaj je bolj škodljivo, taščin bog, ali ti ki misliš da si bog in bi morali vsi delati tako kot ti rečeš. Zastojn seveda.

“OMEJENO”,

Kot si napisala: “Z verami je povezana vsa zgodovina, veliko stvari se še vedno dogaja zaradi tradicije in vere…”

…………………………………………

Ja lepa zgodovina in tradicija. Ko sešteješ verske vojne in vse svinjarije cervene inkvizicije ugotoviš, da je krščanstvo največje zlo vseh časov, ki prekaša vse kar je Hitler naredil pod nacizmom.

Aja tradicija? A misliš to, da je cerkev stoletha učila, da je še spolnost med možem in ženo greh, če se ne gre za razmnoževanje in da so s “spolno vzgojo in vzgojo o telesu” popolnoma pohabili otroke v procesu razvoja. Vrjetno si tako izobražena, da veš, da je spolnost močna sila in, da se je ni dalo zatreti na tak način ali kot so si, domišljali v cerkvi da tako vzgajajo moralne in vzdržne vernike. Da spolnost izbruhne v obliki anomalije in, da so še 100 let nazaj vse ženske bile posiljene, bilo je 1000 krat več pedofilije kot danes, 1000 krat več incesta in da so moški na podeželju fu.kali ovce in koze tako kot še danes počnejo na bložnjem vzhodu kjer nimajo dostopa do žensk.

A učiš o tem svoje otroke ali si le lažnivka, ki jim govori neke zanimive zgodovinsle zgodbice?

Ali bi svoje otroke zaupala v varstvo ljubeči neonacistični družinici kjer roke dvigujejo v nacistični pozdrav češ, da je dobro, da se otroci naučijo še kaj novega?

Bolano, bolano, bolano.

Kokoši ???????, 18.02.2022 ob 08:21

“OMEJENO”,

Kot si napisala: “Z verami je povezana vsa zgodovina, veliko stvari se še vedno dogaja zaradi tradicije in vere…”

…………………………………………

Ja lepa zgodovina in tradicija. Ko sešteješ verske vojne in vse svinjarije cervene inkvizicije ugotoviš, da je krščanstvo največje zlo vseh časov, ki prekaša vse kar je Hitler naredil pod nacizmom.

Aja tradicija? A misliš to, da je cerkev stoletha učila, da je še spolnost med možem in ženo greh, če se ne gre za razmnoževanje in da so s “spolno vzgojo in vzgojo o telesu” popolnoma pohabili otroke v procesu razvoja. Vrjetno si tako izobražena, da veš, da je spolnost močna sila in, da se je ni dalo zatreti na tak način ali kot so si, domišljali v cerkvi da tako vzgajajo moralne in vzdržne vernike. Da spolnost izbruhne v obliki anomalije in, da so še 100 let nazaj vse ženske bile posiljene, bilo je 1000 krat več pedofilije kot danes, 1000 krat več incesta in da so moški na podeželju fu.kali ovce in koze tako kot še danes počnejo na bložnjem vzhodu kjer nimajo dostopa do žensk.

A učiš o tem svoje otroke ali si le lažnivka, ki jim govori neke zanimive zgodovinsle zgodbice?

Ali bi svoje otroke zaupala v varstvo ljubeči neonacistični družinici kjer roke dvigujejo v nacistični pozdrav češ, da je dobro, da se otroci naučijo še kaj novega?

Bolano, bolano, bolano.

Ti nimaš otrok? Oz. nikoli nobenega otroka ne varuješ? Ker preveč veš. Nisi primeren varuh. Nisi primerna za v bližino otrok. Kako si drzneš razmišljati o verah. Moraš biti ateist in sploh ne razmišljati o tem. Ker lahko koga indokriniraš. Da ne boš kje prenesla to na otroka. Veš otroci ne smejo nič vedeti. Ne smejo tako kot si si ti mnenje ustvarila si ga tudi oni. Morajo biti v nekem balončku, kjer je samo tisto kar mami verjame. Ne smejo razmišljat. Ne smejo videti več različnih ljudi, različnih prepričanj….bog ne daj se kaj izobraziti o tako pomembni temi kot so verstva. Bog ne daj res da začnejo kdaj razmišljati o čem kar mami ni všeč.

Fascinantno da misliš da je ok da so otroci v tvoji bližini, čeprav imaš ekstremistična prepričanja, ne zdi se ti pa primerno da so v bližini lastne babice kjer bodo mogoče kaj zmolili in se zahvalili za hrano. Ker če se zahvalijo za hrano pomeni da podpirajo vse grozote kar jih je vera povzročila. Verjetno bodo še oni taki ratali če angel varuh zmolijo. Ker samo verski ekstremisti uničujejo življenja. Ateistični ekstremisti so pa racionalna, empatična skupina ljudi, ki otrokom omogoča celostni razvoj in razgledanost ter sprejemanje ljudi in njihovih drugačnih prepričanj. So zdravi ljudje, z zdravim pogledom na svet. Vidijo same lepe stvari in to tudi na otroke prenašajo.

Ah, dejte no … ni treba v skrajnosti s temi nacisti pa to.

Pri nas doma je bilo tako, da smo otroci morali dati čez vse zakramente, hodili smo k verouku in maši. Kar je bilo meni muka, ampak tako je pač bilo, sem pa takoj po birni nehala z vsem tem.

Moja stara mama je bila precej pobožna in me je tudi pazila do šole (tako da nisem nikoli hodila v vrtec). Veliko molitvic sem znala še preden sem šla v šolo. Ampak vsa leta, ko sem poslušala en kup traparij pri verouku in pri mašah, me ni pograbila verska blaznost. Prav nasprotno. Vse skupaj mi je bilo grozno odbijajoče. In mi je še danes.

Hči nisem nikoli silila v cerkev, prav tako ni hodila k verouku, ampak je sama želela v cerkev k maši, da vidi kako to je. Nekajkrat je šla, bolj zaradi družbe, vendar je niso prepričali.

Tako da lahko avtorico potolažim, da v enem tednu ali pa v enem mesecu otroka ne bosta postala goreča vernika. In dokler verjameta v božiške, dedke mraze, berete razne pravljice in gledata domišljijske filme, jima tudi kakšna zgodbica iz svetega pisma ne bo škodila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close