Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otrok sabotira okulistični pregled

Otrok sabotira okulistični pregled

Zanima me, če je možno ugotoviti dioptrijo pri otroku, ki načrtno sabotira pregled pri okulistu, noče odgovarjati, namesto v balon/cerkvico gleda okrog?

Najenostavneje bo, da greste na pregled k okulistu skupaj s profesionalnim hipnotizerjem, ta bo tam na licu mesta otrok hipnotiziral in ubogal bo vse ukaze.

Oprosti, sem se nasmejala 🙂

Ja, pa naj si najprej ogleda ordinacijo in vse v njej, potem pa naj gleda na tablo. Zna pomagat tudi, če gre sam notri, brez mame.

Če noče noče in ga ni treba silit, ker boš samo denar vrgla stran, ker očal ne bo hotel nosti. Je pač tako, da smo nekateri zelo nečimerni. Jaz sem dala nekaj denarja SUZANA MIHAJLOVSKI, da mi je podaljšala lase in potem sem skoraj celo leto nosila tiste podaljške. Takrat še nisem bila to kar sem zdaj. Toda užitek je narediti nekaj zase.

Mogoče noče sodelovat, ker mu ni všeč okulist ali medicinska sestra. Teško je pri tako majhnih. Moja k sreči je lepo sodelovala pri dr. Dakskolber. Dober okulist bo ugotovil dioptrijo, četudi otrok ne sodeluje.

Moja ni hotela na pregled, ko je šla, pa ni hotela prebrati niti zgornjih črk.
Prej so pa na sistematskem ugotovili, da ne vidi spodnjih petih vrstic.

Mislim, da je težko vesčas gledati skoz eno samo točko.

Smo imeli podobne težave. Tamali na sistematskem pri treh letih, ni hotel sodelovati oz. povedati slikic. Ker ni sodeloval, od sestre ni dobil nagrade – en papirnat avtomobilček. To se mu je očitno tako zelo zamerilo, da joj. Ker nisem vedela, da je problem v tem, da ne vidi dobro, se nisem posebno obremenjevala s tem.
Sem pa postala čez kako leto pozorna, ker je zunaj vedno ob močnejši sončni svetlobi zamižal na eno oko. Peljala sem ga k dobri privat zdravnici. Obe sva se kar fajn namučili z njim, da smo ugotovili kaj je. Je pa v bistvu sodeloval vse – gledal v aparature, bil pri miru, ko mu je ona gledal v oko, samo slikc pa ni hotel prebrat (tak pregled s slikcami je bil na sistematskem). Potem smo imeli še pregled na očesni kliniki, sem ga mogla mal “podkupit” z igračo, pa je kar šlo.
Tako, da če je manjši, se mu je lahko kaj zamerilo, pa zdaj “štrajka”. Malo se pogovori z njim, da pač ni nič hudega, da ne boli, da če ne vidi slikc, ne pomeni da je kaj narobe, ampak, da je treba pa pogledat očke, če so zdrave…. Pa tamali palijo na nagrado. Najbrž veš če si kaj še posebno želi, pa naj bo to to.

Moj je imel pa termin za EEG, tam je treba pa čisto pri miru ležat. Star 4 leta, ko je lahko resna štala, če si vpičijo v glavo, da nočejo. In sem mu vse natančno razložila. Res do pike. Bova šla noter, pa bo mogoče gospod, mogoče gospa. Da se bo ulegel na posteljo, dobil posebno kapo na glavo, nalepko na čelo in prsni koš in da se bo moral delati, da spi. Jaz pa lahko počakam z njim ali pa grem ven, kot bo želel. In je super funkcioniralo. Mene je bilo groza, da bo ponorel zaradi kape, ker smo rabili 2 meseca, da smo se zmenili, da je kapa za pozimi, klobuk pa za poleti. In če ni pravo pokrivalo se resno kuja. Na pregledu je bil pa tip top. Ko sva končala, mi je še rekel, da mu je bilo všeč in da lahko še prideva. 🙂
Jaz bi pred pregledom pri okulisto enako razložila, da se greva igrat posebno igrico, ko mora povedati, če vidi čiiisto majčkene slikice… Pa kakšno slikanico o pregeldu pri zdravniku pogledala in o tem pripovedovala ( pri mojih to zelo deluje) in se morda doma igrala igro vlog z medvedom ali pa bi najprej jaz pregledala medveda, potem bi pa lahko sin mene…

Pa kakšne odnose imate z otroki? A so zombiji? Po rit ga namahaš doma pa spat pa bo mir.

Tut celo znanost delate kako zavarovat otroka pred internetom. Kako, kako. kabel ven potegneš. Simpl. Če ne pomaga mu pa kabel prerežeš. Sem tut že hčerki, danes je že polnoletna in normalna, na tleh razbil plejstejšn, ker je cel mesec non stop buljila vanj. V trenutku je dojela kaj bi rad.

Se strinjam.

Zombi noče očal in zato noče sodelovati. Boš dal sto evrov za nekaj, kar bo nalašč izgubil?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close