Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Otrok da ali ne

Otrok da ali ne

Matkic, poskusi to uveljaviti, pa bo to recept za revolucijo. 🙂

Sicer pa zadeve niso tako enostavne…Kaj pa, če imaš otroke in ostaneš brez službe ?
Kaj pa, če imaš otroke in službo, pa ta mafijska država, za katero bi ji ti dal še več pristojnosti, niža plače, viša davke in cene…..Družino spravi na rob preživetja ?

Ravno država, oziroma njeni podrepniki so največja lopovska banda, ne pa človek, ki dela in si s poštenim delom ne more zaslužiti za dostojno življenje, ker rabi razne socialne transferje.

Jaz nikomur ne oporekam otrok… oporekam jim samo da dobivajo sredstva zaradi tega ker delajo otroke….

Moji starši niso nikdar dobili nič od države verjetno najmanjše možne dodatke če sploh (nisem ziher) skoz plačujem za druge ki niso sposobni najt šihta ki niso sposobni delat ali pa se jim ne ljubi! A spermo pa lahko trosijo okrog….

namesto socialne bi morala država dajat okrog kondome brezposelnim tipom pa še babam zraven za vsak slučaj ker tipi kot zgleda dostikrat pozabimo/jo na njih!

Kakšna mafijska država? Saj lahko družina spoka kufre in gre delat tam kjer rastejo rožice (baje) aja ne to pa je spet pretežko ker morš znat jezit pa zunaj je treba delat pa kaj jaz vem kaj še vse 😀

sami izgovori… neperspektivna delovna mesta itak morajo propasti kader ki pa dela v njih ki pa je zakrknil v času 90tih in danes jamra ker se Svet vrti naprej pa si je kriv sam… ne pa država!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkic,

kako krut si.

Tako obsojaš, da ljudje dobivajo socialne transferje, otroške dodatke, in razne ugodnosti (subvencija pri plačilu za vrtec, malice/kosila v šolah)… zato, ker jih ti ne, kajne? Veš kako se to imenuje, imenuje se nevoščljivost.

No, naj te potolažim, vso možnost imaš, da boš tudi ti enkrat bil starš. In boš prav tako koristil tovrstne ugodnosti oz. pomoč, da svojemu otroku ne boš omogočil samo hrano in oblačila, obutev, ampak tudi kakšen plačljiv program v stilu raznih treningov, videoigric, najnovejšega mobitela ipd..

Ne pozabi, veliko jih je, ki so marljivo delali v podjetjih, in so bili odpuščeni zaradi stečajev, ali pa so enostavno bili tehnološki višek. In kaj bi zdaj, jih boš obsojal, da niso 10 let pred tem vedeli (ko so se odločali za otroka), da bo njihova firma enkrat šla v tri krasne ali kaj podobnega in da bodo posledično bili primorani otroku nuditi le osnovne dobrine, pa še te le s pomočjo države (vsaj za nekaj časa).

Ja, dejmo obsojat te ljudi. 🙁

Matkic se bo odpovedal vsem transferjem v korist države. 🙂

Seveda…Da bi pa država kaj pripomogla k zmanjšanju brezposelnosti, to pa ne. 🙂
Narod naj propade….

Saj ravno to ker niso mogli vedet če bodo lahko meli šiht čez 10 let ravno nebi smeli delat otrok… pa še narava bi jim bila hvaležna ker bi bilo manj konzumacije….

Ampak jaz ne govorim primarno o ljudeh ki so delali otroke leta 2000 ali pred tem…. govorim predvsem o teh današnjih mamicah ki so stare 24 noseče nimajo pa 1€ ….. ali pa o takih ki so stare skoraj 30 niti dneva delovne dober so na zavodu in so nardile otroka pred kakim letom!!!

Takim bi bilo potrebno ukinit vse pravice ker če niso v tem času tolko inteligentne da bi razumele da si tega pač nebi smele privoščit jim pa res mi ne rabimo dajat nepovratnih sredstev!

Pameten človek dandanes ne dela otrok ker je situacija preveč negotova obeti pa slabi… to je kruta resnica ja…..

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkič, vprašaj se raje o posledicah, ki bi nastopile, če bi država popolnoma nehala skrbeti za tiste, ki imajo otroke. Otrok ni samo strošek, je tudi potrošnik in država to tudi dobro ve.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

S tem se popolnoma strinjam… Ne vem pa kaj ima to veze s tistim kar jaz pišem, razen mogoče zelo posredno. Nikjer nisem rekla, da ne sme trpet, ampak če je pa že zdaj vem, da ve bo zgolj naključje, če bova živela z otrok pod mostom, namesto nekje na toplem, je pa pomejem vseen malo drugače.[/quote]Tega pa nihče ne more vedet. Tudi zase nisem prepričan, da ne bom nekoč pristal pod mostom….

Ej, mogoče se pa srečava tam, kar tudi ne bi smelo biti tako slabo….. :))))[/quote]

Hehe, ja, sej drugač sem jaz tudi optimistka, samo bolj taka… z izkušnjami 😉

jaki potrošniki je naših 124 tisoč brezposelnih…. a vidiš kako nam BDP letno raste za 5% ???

LOLOLOL Marko ne debatirajva o ekonomiji ker tu pač nimaš pojma garant…. si dovolj povedal o tem….

Če rojevaš reveže ki rabijo rdeči križ, socialno in otroške doklade ne ustvariš nič večje potrošnike kot če tistim ki plačujemo doklade, socialne itd. znižaš plačevanje prispevkov… vbistvu eliminiraš posredništvo (CSD) in prihraniš pri njihovih plačah!)

logika!

Ja, in potem ti ostanejo brez zaposlitve in brez prihodka, in Matkic bo vesel lahko obsojal, kaj so razmišljali, da so delali otroke, za katere sedaj ne morejo samostojno poskrbeti ( vsaj materialno).

Hm, in kdo bi potem sploh lahko delal otroke? Jaz sem pred 15 leti tudi “vedela”, da bom imela šiht, služba za nedoločen čas, in glej ga zlomka, pa sem bila odpuščena (kot še 1/2 ostalih zaposlenih). Ti, ti, jaz, le kako sem lahko takrat delala otroka, le kaj sem imela v mislih, le kako nisem vedela, da bom ostala brez službe?!?

Matkic, se ti tvoje razmišljanje ne zdi nekoliko… hm, kako naj se izrazim… neumno?

ja ker itak ne delajo DODANE VREDNOSTI… zaposlitve takih ki ne delajo nič pametnega torej nekaj kar bi lahko prodal na prostem trgu so v 99% brezvezne če odštejem gasilce in še kakšne redke primere!

Zakaj bi na silo plačevali nekoga samo zato da nebo izgubil dohodka če pa je neuporaben….

Če nebi delali otrok nekaj let nebi bilo velike škode za naravo …… Ti nisi mela pojma… šiht za nedoločen čas ni nekaj kar zagotavlja prihodnost …. noben od nas ne vidi prihodnosti….. najbližje temu da ga lahko imajo (otroka) so tisti ki imajo na banki in v denarnicah par 100k € 🙂

ostali pa razen če so ultra sposobni!

Aja ? samo zato ker sem naveličan ljudi ki jamrajo po tvju z otroci v rokah kako hudo jim je ko pa so jih delali pa jim je blo fajn?

Jaz ki pa sem baje neodogovoren in neresen pa nebom mel otroka ker razumem da si ga ne morem privoščit?

kdo je tukaj neumen?

Sicer pa se je z žensko take zadeve nemogoče pogovarjat ker ste čustvene osebe in gledate na vsako tako problematiko čustveno ne razumsko in logično!

Jaz trdim samo tako da če lahko otroka narediš potem še 100% skrbi za njega brez drugih davkoplačevalcev!

ja ker itak ne delajo DODANE VREDNOSTI… zaposlitve takih ki ne delajo nič pametnega torej nekaj kar bi lahko prodal na prostem trgu so v 99% brezvezne če odštejem gasilce in še kakšne redke primere!

Zakaj bi na silo plačevali nekoga samo zato da nebo izgubil dohodka če pa je neuporaben….

Če nebi delali otrok nekaj let nebi bilo velike škode za naravo …… Ti nisi mela pojma… šiht za nedoločen čas ni nekaj kar zagotavlja prihodnost …. noben od nas ne vidi prihodnosti….. najbližje temu da ga lahko imajo (otroka) so tisti ki imajo na banki in v denarnicah par 100k € 🙂

ostali pa razen če so ultra sposobni!

Aja ? samo zato ker sem naveličan ljudi ki jamrajo po tvju z otroci v rokah kako hudo jim je ko pa so jih delali pa jim je blo fajn?

Jaz ki pa sem baje neodogovoren in neresen pa nebom mel otroka ker razumem da si ga ne morem privoščit?

kdo je tukaj neumen?

Sicer pa se je z žensko take zadeve nemogoče pogovarjat ker ste čustvene osebe in gledate na vsako tako problematiko čustveno ne razumsko in logično!

Jaz trdim samo tako da če lahko otroka narediš potem še 100% skrbi za njega brez drugih davkoplačevalcev![/quote]Ti nisi neumen si pa zelo egoističen.
Inteligentni egoist na oblasti – poguba kombinacija za vsako družbo, poglej si zgodovino. Nič novega se še nismo naučili.

Če je egoizem to da želim sam živet dobro namesto da naredim froca in boa živiva slabo potem pa naj bo tako… sem ponosen egoist….

Samo jaz temu rečem logičen človek ne pa egoist!

Če je egoizem to da želim sam živet dobro namesto da naredim froca in boa živiva slabo potem pa naj bo tako… sem ponosen egoist….

Samo jaz temu rečem logičen človek ne pa egoist![/quote]
Kdo pa bo skrbel za penzioniste, če bi otroke naj imeli le bogataši s par100k prihrankov ?

Samo jaz temu rečem logičen človek ne pa egoist![/quote]
Kdo pa bo skrbel za penzioniste, če bi otroke naj imeli le bogataši s par100k prihrankov ?[/quote]

Kdo pa je reko da morjo penzionisti tak dolgo živet ”umetno” na tabletah…. 😀

Če ukinemo tablete za starostnike (ne govorim o tem da si kdo zlomi roko ali dobi srčni infarkt) torej to kar moja babi je že faking 10 let za pritisk pa take fore…. nam pade življenska doba za 6-9 let in penzionistov zreduciramo za minimalno 50%!

Jaz sem vedno dejal da raje umrem čil in močan pri 50tih kot pa bogi revež kot moja prababica priklenjen na postlo zadnje 4 leta pri 90tih….. Ne hvala!

Kdo pa bo skrbel za penzioniste, če bi otroke naj imeli le bogataši s par100k prihrankov ?[/quote]

Kdo pa je reko da morjo penzionisti tak dolgo živet ”umetno” na tabletah…. 😀

Če ukinemo tablete za starostnike (ne govorim o tem da si kdo zlomi roko ali dobi srčni infarkt) torej to kar moja babi je že faking 10 let za pritisk pa take fore…. nam pade življenska doba za 6-9 let in penzionistov zreduciramo za minimalno 50%!

Jaz sem vedno dejal da raje umrem čil in močan pri 50tih kot pa bogi revež kot moja prababica priklenjen na postlo zadnje 4 leta pri 90tih….. Ne hvala![/quote]

ko bi ti vedu, kako hitro se boš približal tej cifri in kako se sploh ne boš počutil starega takrat..čeprav eni že tud pri 30tih jamrajo bolj kot “starci”.

Glede otrok in fehtanja potem, ma veš, se situacija lahko hitro spremeni, gresta dve firmi v stečaj, otroci so pa že tu. Drugače pa tudi sama ne razumem tistega folka, ki že tako ne zmore preživeti, pa si osmisli še enega, ko so tolk cortkani, pa saj bo že nekako.

Matkic, sicer sem ženska ampak vseeno nekako delim tvoje mnenje… Če si otroka ne moreš privoščiti, ga pač ne delaj. Tudi sama sem v dolgoletni vezi, stara dovolj, da bi si ustvarila družino, pa si je enostavno ne upam…
Potem pa vsake toliko, vprašanja pa zakaj še nimata otroka, pa ne bi bil že čas, kaj čakata itd…Tudi partner si ga želi, ampak enostavno ne upam. Nimam nikogar, da se bom zanašala nanj, če kaj ne bo šlo, in dokler ne bom sama sposobna poskrbeti za vse, tako dolgo pač otrok ne bo. So pa zelo neprijetni pritiski družbe, pa razna vprašanja, prepričevanja. V tem turbolentnem svetu, še enega reveža na svet spravljat, hvala. In čakam, čakam, da se situacija vsaj malo izboljša, če že rožnata ne bo.

Potem pa včasih, razmišljam… Kaj pa če se situacija ne izboljša? In bom čakala tako dolgo, da me biološka ura prehiti? Enkrat bo prepozno.
Tega pa moški ne razumete. Ženskam tiktaka urica, moški te težave pač nimate.
Torej je res, da morda moški in ženske o tem razmišljamo drugače, niso pa le emocije tisto, zaradi česar imajo ženske težnjo po delanju otrok. Za nas je dejansko čez deset ali petnajst let prepozno.

Matkic, tudi tablete nekdo dela in se od tega živi. Torej, eno potegne drugo za sabo. Če tebe prav razumem, ti bi nas vse spravil nazaj v prazgodovino, ali pa bi enostavno človeštvo izumrlo. Ker, da imaš na banki toliko denarja, da bi se recimo lahko živelo od obresti, jih moraš tudi nekako dobiti. Če pa bi otroke imeli le tisti, ki si jih lahko privoščijo, potem se bo sčasoma človeštvo tako zreduciralo, da tudi vseh tistih 100k na banki pravzaprav ne bo več nič vredno. Bo samo številka.

Ni čisto res. Moški sicer lahko ima pri 50-tih otroka, a koliko je pri tem še fizično in psihično sposoben skrbeti za njega ter se z njim ukvarjati, kot če bi bil star 30, je pa spet nekaj drugega.
Tudi moški se staramo. 🙂

To je že res Robi, ampak ni tu point v tem. Bistvo je v tem, da vi lahko lastnega biološkega otroka naredite kadarkoli, ženske pač imamo omejen čas. Se pa tudi ženske staramo in najbrž tudi ženska pri 50tih nima več toliko energije in potrpljenja. Tako, da tukaj smo enaki.

Ja pa kaj še. A zdaj je država kriva, ker starša nista znala prešteti kolk ust bosta lahko nahranila? Starša sta tista, ki morata poskrbeti za svoje otroke, ne drugi, ne država, ne Karitas, ne cerkev! Staršem mora biti mar za svoje otroke![/quote]

Dobrih ljudi, ki so v stanju pomagat v takih situacijah se najde.
Ne bi rekla dovolj, ampak se jih najde.
Država pač kot uradna institucija, katerakli da je, gleda na lastne interese, a vsaki je v interesu večje število prebivalcev (otrok).

To je že res Robi, ampak ni tu point v tem. Bistvo je v tem, da vi lahko lastnega biološkega otroka naredite kadarkoli, ženske pač imamo omejen čas. Se pa tudi ženske staramo in najbrž tudi ženska pri 50tih nima več toliko energije in potrpljenja. Tako, da tukaj smo enaki.[/quote]
Lahko res naredi. Koliko je pa še volje, je pa nekaj drugega.
Za ženske pa velja isto, se strinjam.

Saj pa si tvoj moški prav tako želi otroka…Zato ne vem, zakaj se obremenjuješ s tem, da boš morala za vse poskrbeti sama, da boš lahko imela otroka.
Razen, če imaš (pre)velika merila glede tega, kaj pomeni poskrbeti za otroka.

Ja, Robi glede tega imaš prav. Hočem, da bo moj otrok ko ga bom imela imel vse kar potrebuje, pa mogoče še kaj zraven. Ne želim se znajti v situaciji, da mu česa bistvenega ne bi mogla nuditi.
Razlika je v tem, da otroku nekaj ne “‘privoščiš”, nudiš, ker tega enostavno nimaš ali pa ker ga želiš naučiti neke odgovornosti in ga ne razvajaš. In prav zaradi tega, ker se nočem znajti v prvi situaciji, si pač zaenkrat še ne želim ustvarjati družine.

Ja, moj moški si želi otroka, ampak eno je želja drugo pa realnost. Zdaj je ob meni, kje pa piše, da bo enako čez pet ali deset let? Zato se na to ne želim zanašati, saj poznam preveč parov, ki so zaplodili malo bitjece potem pa šli vsak svojo pot.
In poznam preveč mater, ki garajo cele dneve, da bi otroku nudile čimveč. Ampak takemu otroku pa potem manjka bližina, pozornost.
Tistih 100,00 € preživnine, ki bi jo pa morebiti prejemala od (bivšega) partnerja pa ne pokrije niti stroškov vrtca.

Zato sem napisala, da dokler ne bom sposobna SAMA skrbeti za otroka, ga ne bom imela, kljub takim in drugačnim pritiskom.

Meni se zdi pa butasto, ko nekdo, ki dela za minimalca, najbolj glasno laja, za kaj vse gre njegov denar (od davkov)…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Matkic, tudi tablete nekdo dela in se od tega živi. Torej, eno potegne drugo za sabo. Če tebe prav razumem, ti bi nas vse spravil nazaj v prazgodovino, ali pa bi enostavno človeštvo izumrlo. Ker, da imaš na banki toliko denarja, da bi se recimo lahko živelo od obresti, jih moraš tudi nekako dobiti. Če pa bi otroke imeli le tisti, ki si jih lahko privoščijo, potem se bo sčasoma človeštvo tako zreduciralo, da tudi vseh tistih 100k na banki pravzaprav ne bo več nič vredno. Bo samo številka.[/quote]

Hvala it, da mi predavaš banalno ekonomijo sveta… ampak ravno to jaz govorim in ravno to je narobe z Svetom… imamo kup paradoksov v našem ekonomskem Svetu!

Proizvajamo medicino (tablete) da stari ljudje dlje živijo, da potem zvišujemo mejo za upokojitev, da potem mladi ne dobijo služb in životarijo in jim ti starci v službah plačujejo socialo, medtem ko pa tistih nekaj delavnim tistim tisočim v penzijonu plačujejo penzije ki so skoz manjše ker nimamo denarja ker je preveč folka na sociali….

A vidiš sklenjen krog spirala neumnosti ji pravim! Vse v imenu ”humanosti” delamo vsem generacijam trpljenje….

Namesto tega bi morali ”stari” pomret (pa ne mislim v stilu hitlerja ampak je to pač naraven krog ker brez kemije bi bilo vsaj 50% starejših od 70 že mrtvih!)

Tisti ki so pri 60tih še v službah bi šli v penzijo

Tisti ki proizvajajo medicino za stare bi šli delat nekaj bolj koristnega kot probleme ekonomiji!

Tisti mladi pa v službe namesto na socialo….

Sliši se kruto in nehumano ampak je resnica. Verjemi na to temo sem imel debate z bistveno bolj ekonomsko inteligentnimi in učenimi ljudmi kot si ti ki iščeš neke banalne primere da pa pol oni zgubijo službo….

Ravno to je težava ker na tisoče ljudi v SLO dela v službah ki so NEPOTREBNE in NEKORISTNE ali še huje ŠKODLJIVE….

Ampak to je za drugo temo.

jaz si tudi želim harem in biti ateist… eno so želje drugo pa je kot je povedala gospodična realnost 🙂

Povej to Kitajcem … koliko let je bila striktna politika 1 otroka?

zakaj se spet lažeš!

Matkic, tudi tablete nekdo dela in se od tega živi. Torej, eno potegne drugo za sabo. Če tebe prav razumem, ti bi nas vse spravil nazaj v prazgodovino, ali pa bi enostavno človeštvo izumrlo. Ker, da imaš na banki toliko denarja, da bi se recimo lahko živelo od obresti, jih moraš tudi nekako dobiti. Če pa bi otroke imeli le tisti, ki si jih lahko privoščijo, potem se bo sčasoma človeštvo tako zreduciralo, da tudi vseh tistih 100k na banki pravzaprav ne bo več nič vredno. Bo samo številka.[/quote]
Vidim, da ne manjka tistih, ki nimate tri ciste o ekonomiji.

Se malo pa bo najvec k prosperiteti druzbe doprineslo drzavno podjetje za zamikanje riti skozi ovinke. Nacionalna katastrofa pa bi pomenilo, ce prelagalci kamenja z leve na desno zgubijo subvencioniranje drzave. Toliko potrosnikov manj, a ne? Predlagam, da jim drzava da placo pa prosi, da kar doma ostanejo. Ne bo stroskov s prevozom na “delo”, lol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close