Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › otrok 2 leti – ne govori

otrok 2 leti – ne govori

ja, zares čudno. Mene pa zanima, ali je to normalno, da je moj sin začel seksat pri 21 letih, kajti od prijateljice hčerka je začela že pri 16 in to z mojim sinom, pa smo se z njim vseskozi ukvarjali. Pa še to me zanima, od sestrične hčerka je začela kadit pri 14 letih, moj brat pa že pri 12, kljub temu, da je shodil dve leti kasneje, kot ona. Moj sodelavec naprimer je prdnil kar 4 leta prej od svoje žene, pa je danes povsem normalen moški in ima celo svojo družino. Tudi moj sosed je kupil stoenko šele leta 1981, čeprav so jih začeli delati mnogo prej. Par dni nazaj pa sem se pogovarjal s prodajalko v Sparu in je rekla, da jim je tisti dan zmanjkalo kruha kar 20 minut prej, kot dan poprej, pa je začela brati že pri 5 letih. Res neverjetno. Psihologinja je rekla, da je to normalno za trgovine Spar.
Mislim, kva mate eni probleme. Daj se ti, ki si odprla to temo, vpraši, zakaj eni prej nehajo govorit, kot drugi. Zato, ker prej umrejo……..

Naj se nič ne sekira, prvi sin je začel govort pri 19 m, hčerka pa dolgo časa nič potem pa vse naenkrat pri dveh letih in dva m, otroci so pač različni.

pa, pa,

nataša

Moja hči je do 2. leta povedala samo tri besede (kuža, mama, ama). Pri 2,5 letih pa je bo besednem zakladu, pravilni izgovorjavi in tvorjenju večbesednih stavkov prekašala že vse sovrtičkarje, ki so bili vsi od pol do enega leta starejši od nje. Danes, pri treh letih, mi pripoveduje že cele pravljice in je še vedno daleč pred svojimi vrstniki.

tudi pri nas pri dveh ni skorajda nič govoril. no, je govoril, vendar v svojem jeziku. potem se mu je pri dveh in nekaj mesecih odprlo in od takrat naprej ga ne ustaviš več. tako da….

lp

Pa ti si bolana! Da se ne ukvarja z njim. Kokoš. Od kolegice sin ni spregovoril do 2,5 let, potem pa kar naenkrat v stavkih. Mojo mamo so strašili, da bo sestra nema, ker ni govorila do skoraj treh let. Potem pa kar naenkrat, v šoli je bila odlična in se ukvarjala s književnostjo. Tako da raje bodi tiho, kot da take bedarije kvasiš po internetu. Se bo kakšna mamica še sekirala po nepotrebnem.

Einstain je tusi pregovoril z štirimi leti.. Pa je bil označen za genija..

mislim, to ni nič takega bo že ..

Tudi moj ta prvi ob vsesplošnem ukvarjanju z njim do tretjega leta ni govoril, rekel je ata, mama in papa. Pri treh letih je potem začel, ampak je še danes bolj molčeč fant, ki se ponavadi oglasi takrat, ko ima kaj za povedat. Ta drugi je pa začel tam nekje od leta naprej, pa je veliko bolj goflja kot ta prvi. Pa po moje nisem delala ne vem kaj drugače, je verjetno karakterno bolj po meni, ker ta večji je tipični oči. Včasih si mislim, da smo prvega še prehitro vse razumeli in se preveč ukvarjali z njim, mu brali iz oči in mu sploh ni bilo treba govoriti. Soditi po tem, da nekdo trikrat na dan skuha toplo jed in do neukvarjanje z otrokom, je pa vtikanje v nekoga na kubik. Če bi pa jedli samo fast food, bi pa spet brali kakšna mati da je in da se za svopjega otroka ne potrudi.

Hvala za trud. Nekatere ste res vsevedne , ki veste da se ukvarja z otrokom. A mislite da se vsaka mama ukvarja z otrokom? To so bile njene besede, sama pravi da se pač ne ukvarja. In kadar se vidimo je res tako. Vprašala me je kaj delam da govorijo, pa ji ne znam kaj dosti svetovat. Moja sta me sama napeljevala k pogovoru. In če ste nekatere narobe razumele: to da veliko kuha nimam za napako, kvečjem za pohvalno lastnost. Pa sploh ni problem v tem. Vprašanje je bilo, kako naj pomaga otroku da bi zložil vsaj dve črki skupaj. Ve pa tudi sama da bo enkrat že govoril in ne zganja panike. Torej edini nasvet: naj lepo čaka. Bo že.

natasa

Moj fantek je star 2leti in se tudi skoraj nic..papa,mama in amam…pa tudi ko fa klucem po imeno me velikikrat noce pogledati…ko pa recem poglej kaj imam pa kr hitro…veliko veliko razume…ampak se veliko rabi…noce pokazati z prstom on mene prime in me do tja pelje kaj zeli ali mi pa da v roko da vem….se veliko rabi,se pa zdaj veliko okvarjam z njim

Odgovor na objavo uporabnika
jao jao, 15.11.2007 ob 21:11

ja, zares čudno. Mene pa zanima, ali je to normalno, da je moj sin začel seksat pri 21 letih, kajti od prijateljice hčerka je začela že pri 16 in to z mojim sinom, pa smo se z njim vseskozi ukvarjali. Pa še to me zanima, od sestrične hčerka je začela kadit pri 14 letih, moj brat pa že pri 12, kljub temu, da je shodil dve leti kasneje, kot ona. Moj sodelavec naprimer je prdnil kar 4 leta prej od svoje žene, pa je danes povsem normalen moški in ima celo svojo družino. Tudi moj sosed je kupil stoenko šele leta 1981, čeprav so jih začeli delati mnogo prej. Par dni nazaj pa sem se pogovarjal s prodajalko v Sparu in je rekla, da jim je tisti dan zmanjkalo kruha kar 20 minut prej, kot dan poprej, pa je začela brati že pri 5 letih. Res neverjetno. Psihologinja je rekla, da je to normalno za trgovine Spar.
Mislim, kva mate eni probleme. Daj se ti, ki si odprla to temo, vpraši, zakaj eni prej nehajo govorit, kot drugi. Zato, ker prej umrejo……..

hahahahaha, ta je daleč najboljša…Sem se res nasmejala…

Ta je že 18 let nekje str, jebo vas datumi in stara jajca….ne pa da šele ne govori….

Odgovor na objavo uporabnika
nabo, 15.11.2007 ob 17:50

Vem, poznam otroke ki do četrtega leta skoraj niso govorili. Pa so potem nenadoma vse nadoknadili. Res. Zanima me le kaj na to vpliva. Ona je zelo stroga mama in se ponavadi ne ukvarja z njim ker je zelo dobra gospodinja in ima vse vedno lepo pospravljeno in skuhano trikrat na dan. Mislite da je lahko povezano s tem?

Ah to je pa neumnost.

Naša tudi do 3. leta ni govorila in se nihče od pediatrov in vzgojiteljev ni obremenjeval s tem in to naj bi bil dokaj pogost pojav. Meni pa ni bilo vseeno.

Je pa shodila že pri 10. mesecih.

Pred vstopom v šolo ni znala brati in ne pisati, ne računati.

Pa smo se ogromno z njo ukvarjali.

Vzgojitelji so nas večkrat vprašali, kako nam je uspelo, da je otrok tako priden, zainteresiran, sodeluje, ni problematičen. Vse je znala jasno pokazati z mimiko. Pač je imela druga področja močna.

Danes kot najstnica, je močna v jezikih, matematiki, naravoslovju nasplošno. Celo prepoznana je kot nadarjeni otrok. Obozuje šport.
Je pa še vedno tiho dokler nima kaj pametnega za povedat.

Pač je drugačna od povprečja.

Otroka nikoli nismo silili v branje, govor. Smo se pa z njo ogromno ukvarjali. Vedno je bila vesel otrok.

Dejansko ni panike, če otrok v tem obdobju ne govori in če na ostalih področjih normalno napreduje (na primer motorika).

Da pa je “zahtevna” oz. urejena mama kriva, da otrok ne govori, to pa mislim, da ne bo držalo in gre za iskanje krivca, tam kjer ga ni.

pri nas je bilo tako: sin je shodil pri 14-ih mesecih.

pa sem vprašala pediatrinjo, zakaj ne hodi še.

in je rekla, da eni otroci so bolj usmerjeni v fizično aktivost, eni v umsko (govor).

in je bilo res – pri 14-ih mesecih je govoril v celih stavkih.

To je zato ker se mlade babe afnaju pa instagram lifestyle furaju. Namesto da bi se okoli 20 godine poročile in imele otroke. Ko pa so že bolj stare in že na pol smrdijo pa si zmislijo da bi imele otroke. Žal pa stare babe pogosto defektne otroke rojevaju.

Nima pripomb?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close