otroci in poroka
Preberi naslov posta in moj prvi odgovor:). Ničesar nisem pogojevala z rojevanjem. Meni je vseeno, ali ima ženska otroke ali ne, pomemben mi je pogled na to, kako vidi same otroke (bodisi njene ali od drugih). Saj namreč ne misliš, da mora ženska prvo roditi, da si ustvari mnenje o tem, kaj čuti do otrok oz. ali jih želi imeti na svoji poroki?:))[/quote]
Če še nisi mamica, bi bila gromozanska škoda, da ne udejanjiš tega materinskega talenta! :)))[/quote]
Ti pa ne čakaj na ugoden veter (po napisanem sodeč še čakaš), ker morda nikoli ne pride:). Svoje seme vrži visoko v zrak, neki bo že:)).
Če še nisi mamica, bi bila gromozanska škoda, da ne udejanjiš tega materinskega talenta! :)))[/quote]
Ti pa ne čakaj na ugoden veter (po napisanem sodeč še čakaš), ker morda nikoli ne pride:). Svoje seme vrži visoko v zrak, neki bo že:)).[/quote]
Mogoče bi bilo bolje, če njegovo seme ne bi pristalo na roki ampak raje kje drugje… ali pač v njegovem primeru..Da se njegovi geni ne bi širili 🙂
Imaš pač še nekaj svatov več…. 😉
Kaj češ sedaj? Jih doma pustit?
Drugače pa je imela poroka/svatba ta pomen, da so se ljudje veselili mladoporočencev, ker bosta živela skupaj, imela otroke…..itd Ti pa že vse to imaš 😉
Čemu potem “veselica”? :)[/quote]
Sprašujem ravno bolj iz tega stališča 🙂 Ker mislim, da ima poroka nekakšen vau, ko še ni otrok, morda eden, potem se mi zdi da izgubi tisti pravi pomen, se morda motim? Ne glede ali je veselica ali ne :)[/quote]
Jaz sem se odločila, da otrok ne bom imela, dokler se ne bom poročila. Sodim med tiste, ki menijo, da ima poroka neko večjo težo (v smislu predanosti in prepričanosti) kot koruzništvo, čeprav vem, da za druge ni tako. Zato se mi je pač zdelo neresno, da bi se odločila za otroke, ne da bi bila pripravljena narediti prej tega koraka. Zato sem najprej živela na koruzi, potem se poročila, in potem imela otroka.
Imam pa kar nekaj kolegic, ki so se poročile potem, ko so imele že otroke – pretežno majhne. In ni bila poroka zaradi tega nič drugačna. Ravno tako v beli obleki, ravno tako v Cerkvi (no, župnik je malo vihal nos, kar se mi ni zdelo ravno “profesionalno”, če je že sprejel “nalogo”, da ju poroči), otroci pa zraven. Eden je celo prstane prinesel.
Ne vem torej, zakaj bi moralo biti drugače kot če ne bi bilo otrok …
Ponavadi se otroci na poroki zagledajo .
Vendar če imate seboj hčirko staro ukoli 15 let se kar malo ogleduje za fantom .
Če pride do hčirke kakšni fant ki je lusten se mu hčirka začenja smejati .
Ko se začenja glazba potem hčirka fanta povabi na prvi ples .
Tako da se začenjata med plesom stiskati ali poljubljati .
Ponavadi se otroci na poroki zagledajo .
Vendar če imate seboj hčirko staro ukoli 15 let se kar malo ogleduje za fantom .
Če pride do hčirke kakšni fant ki je lusten se mu hčirka začenja smejati .
Ko se začenja glazba potem hčirka fanta povabi na prvi ples .
Tako da se začenjata med plesom stiskati ali poljubljati .
Forum je zaprt za komentiranje.