OTROCI IN KAPRUN
Zdravo,
decembra s tremi predšolskimi otroki odhajamo na počitnice v Avstrijo v Kaprun. Zanima me, ali je možno na tem smučišču kupiti samo eno karto in si jo menjavati (uradno vem, da ni prenosljiva): eden bo smučal, drug se bo ukvarjal z otroki na smučišču. To me zanima zaradi dostopa na smučišče. Če je potrebno na smučišče z gondolo, to verjetno ne bo možno in bova morala kupiti vsak svojo. Kako je drugače tam poskrbljeno za otroke? Večji že smuča, druga dva še ne, letos prvič. Kje so proge za otroke? Kako se pride do njih? Ali imajo slučajno poskrbljeno za varstvo za kakšno urico? Kako je z jezikom, saj naši otroci govorijo in razumejo samo slovensko? Koliko stane šola smučanja, koliko najem smučarske opreme za otroke?
Vem, da sem vam zastavila veliko vprašanj. Za vsak odgovor se najlepše zahvaljujem.
Sandra
Kapruna ne poznam, me pa zanima, zakaj je treba it s tako majhnimi otroki ravno tja, če je s tem povezanih en kup težav:
– ne veš, kakšen je dostop na smučišče
– kako je poskrbljeno za otroke, ali je kakšno varstvo
– kje so proge za otroke in kako se pride do njih
– kako je s šolo smučanja, najemom opreme …
Če se vam da ukvarjat z vsem navedenim ob treh majhnih otrokih, boste pač šli v Kaprun. Ampak verjamem, da kaj dosti od smučanja ne boste imeli.
Skor sigurna pa sem, da ne boš našla varstva ali pa smučarske šole v slovenščini.
Glavno smučišče v Kaprunu ima dostop le z gondolama. Proge za učenje smučanja pa so prav na vrhu smučišča (na 2900m), kjer pa je decembra lahko zelo hladno.
Morda bi bilo bolj primerno, da smučate v Zell am See-ju kjer so spodaj proge primerne za začetnike, pa še tisti ki ne smučajo imajo kaj početi. Odaljenost pa le cca 10km. Tudi do gondole za Kaprun je kar nekaj km iz Kapruna (priporočam ski bus, ki pripelje direktno do gondol)
Za lažjo odkločitev prilagam link.
http://www.kitzsteinhorn.at./static/cms/kitzsteinhorn/media/pdf/panorama/ZSK_WP09.pdf
Gremo zato, ker je mož preko poslovnega partnerja dobil apartma zastonj za 6 dni in zakaj potem ne bi šli, četudi mogoče za kakšen dan manj. Tudi če jaz ne bom smučala in se bom mogoče samo malo sprehajala z malima dvema, bo zame to povsem prijetna sprememba in odklop. Če pa bom kakšen dan na smučeh, pa še toliko bolj fajn. Sprašujem pa zato, ker mogoče rabim kakšen nasvet, ne pa zato, da mi boste tukaj solili pamet. Tebi **** pa hvala.
Lep pozdrav!
Bilo je čisto soljenje pameti…
Lahko bi ji dal(a) kak pameten nasvet, ne pa kar na pamet napovedoval(a) kakšne vse težave bodo imeli.
Če bodo imeli vsaj solidno vreme in bodo malce preučili obe smučišči, se imajo lahko odlično, saj je okolica Zell am See-ja zelo lepa. Pa tudi v Zell am See-ju in Kaprunu imaš z otroci kaj za početi.
Je bilo z moje strani tudi mišljeno kot nasvet, ne pa kot “soljenje pameti”.[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.