Otresel sem se okov
Mati me je celo otroštvo učila, da moram biti prijazen do vseh, strpen, se lepo obnašati do žensk.
Drugi so hodili po meni, jaz sem nastavljal drugo lice, v otroštvu, puberteti..
Potem sem počasi začel oblikovati svoj značaj…kakršnega sem si resnično želel imeti. Uspevalo mi je počasi.
Vsako leto sem se znebil kakšne svoje škodljive lastnosti, postopoma. Kot je npr. pretirane prijaznosti, uvidevnosti, poslušanja težav drugih.
Kajti, najpomembnejši sem jaz.
In svoje težave sem vedno moral reševati sam. Drugi naj svoje rešujejo sami. Ne pomagam nikomur več kar tako. Nimam časa za nikogar več, razen za svoje sorodnike, ker je to moja kri.
In na koncu sem se v zadnjem letu končno znebil tudi uslužnosti do žensk, ki tega niso vredne.
In cincavosti in kompromisarstva.
Ko mi kakšna začne razlagati, kako groznega tipa ima, zdaj prekinem pogovor in speljem debato drugam. Ali se ji pa režim v faco. Svoje težave naj rešuje tam, kjer so nastale..
Ko vidim, ali slišim, da tip pretepa svojo žensko, se obrnem stran.
Uredil sem odnose s svojim očetom, to me je bremenilo; zdaj je stari en mojih najboljših prijateljev, pred 7 leti bi ga pa utopil v žlici vode.
Stari, rad te imam in hvala, ker ne piješ več.
Poslušam rock, berem klasike, kolikor jih še nisem prebral, zmožen sem komunicirati v 4 tujih jezikih, na treningih kickboxa trgam vreče. To sem jaz, končno sem jaz jaz, v svoji pravi naravi, brez škodljivih privzgojenih lastnosti.
Star sem 30 let, večina življenja je še pred mano, vem, da sem gospodar svoje usode, zajebavam se iz lajfa, nisem ženska, zato nimam biološke ure, včasih grem v kino gledat sam dvakrat isti film z velikimi kokicami; včasih grem neobrit zvečer v gledališče; če mi je ženska všeč, ji pridržim vrata; če mi ni, ji jih zaprem pred nosom. Ko se mi začne kaj dogajat z žensko, iz tega ne delam drame.
Smejim se svojim vrstnicam, ki počasi lovijo biološko uro in zaradi alkohola in cigaret zgledajo že precej zdelane.
Smejim se, ko vidim, da so ene že celo ločene in se sprašujem, kje so našle idiota, ki jim je naredil otroka.
Smejim se skurbanim parom, kjer on vara njo, ona njega, ali kar drug drugega vzajemno in si mislim…kakšna idiota sta.
Veselim se leta 2011 in novih spoznanj.
Srečno 2011 vsem!
Spider
pajki, srečen boš, ko boš nehal prepričevati nas, predvsem pa sebe, da si srečen in kako ti gre fajn, kako si predelal vse svoje komplekse, ki jih še vedno kažeš s pljuvanjem po drugih. priznaj si, da si v riti in se ne smej ljudem, ki jim gre slabše, kot tebi. to bi znal bit razlog, da ti ‘ne krene’. poizkusi biti prijazen in manj nesramen, manj samovšečen… in nehaj nabijati tisto glupo vrečo, ampak si raje nabavi kužka, ki ima topel kožuh pod katerim čutiš utripajoče srce. ko boš lahko imel rad njega, boš počasi vzljubil tudi sebe. če ti je ratalo z očetom, ti bo uspelo tudi s sabo.
ps; tale stavek, ki sem ga citirala zgoraj (poleg večine ostalih, ki si jih spisal) preveč očitno kaže, da se tolažiš s tujo nesrečo. dokler boš delal to, zagotovo ne boš srečen.
pa srečno.
pajki, srečen boš, ko boš nehal prepričevati nas, predvsem pa sebe, da si srečen in kako ti gre fajn, kako si predelal vse svoje komplekse, ki jih še vedno kažeš s pljuvanjem po drugih. priznaj si, da si v riti in se ne smej ljudem, ki jim gre slabše, kot tebi. to bi znal bit razlog, da ti ‘ne krene’. poizkusi biti prijazen in manj nesramen, manj samovšečen… in nehaj nabijati tisto glupo vrečo, ampak si raje nabavi kužka, ki ima topel kožuh pod katerim čutiš utripajoče srce. ko boš lahko imel rad njega, boš počasi vzljubil tudi sebe. če ti je ratalo z očetom, ti bo uspelo tudi s sabo.
ps; tale stavek, ki sem ga citirala zgoraj (poleg večine ostalih, ki si jih spisal) preveč očitno kaže, da se tolažiš s tujo nesrečo. dokler boš delal to, zagotovo ne boš srečen.
pa srečno.[/quote]
Tudi meni se zdi, da si se s tem, ko si se enih okov otresel, priklenil na druge. Deluješ nekako zagrenjeno in osamljeno.
Mislim, da je imela tvoja mati prav, če ni ravno pretiravala.
meni pa to ni glih smešno, ampak se sprašujem kam je šla zdrava pamet tem ženskam.[/quote]
v začetku vsaka nova metla dobro pometa in če bi vse te ženske vedele, da so to idioti, verjetno ne bi imele otrok z njimi (resnici na ljubo bi nekem določenem % lahko bilo marsikaj rpej jasno)[/quote]
to pa ne drži da vsaka dobro pomet…je treba takoj priznat da je metla prekratka ali predolga:)..to uvidet je pa zgleda težko.
v začetku vsaka nova metla dobro pometa in če bi vse te ženske vedele, da so to idioti, verjetno ne bi imele otrok z njimi (resnici na ljubo bi nekem določenem % lahko bilo marsikaj rpej jasno)[/quote]
to pa ne drži da vsaka dobro pomet…je treba takoj priznat da je metla prekratka ali predolga:)..to uvidet je pa zgleda težko.[/quote]
dejstvo je, da imaš pri 20 in nekaj druge kriterije kot pri 30 in nekaj in tudi pamet seveda. nobena ženska se ne bi pa popolnoma zavestno podala v to, da bo sama vzgajala in skrbela za otroka, tko da…. samo še ena odločitev v lajfu in posledica le-te
Forum je zaprt za komentiranje.