Otoki V Indonezija
Živjo!
Priletim na Bali in imam potem 3 tedne časa, da obiščem okoliške otoke.
Vesela bi bila kakršnikoli nasvetov, priporočil, kulturnih zanimivosti, ki jih nikakor ne smem izpustiti.
Zanima me tudi kje so najlepše plaže, z možnostjo spanja v bungalovih.
Katere kraje mi priporočate za potapljanje in koliko približno stane en potop?
Kako je z deževno dobo oz. vremenom v tem delu Indonezije, potujem sredi februarja?
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Misa
Na Baliju priporočam Amed (prijazni ljudje, ni turistično) na vzhodu in Padangbai (lepa bližnja plaža, dobra in poceni morska hrana, od tu so tudi trajekti za na Lombok). Ubud je super, čeprav je zelo turističen.
Priporočam otočke Gili (vse tri) ob obali Lomboka, vzpon na vulkan Rinjani na Lomboku.
Lepe plaže so povsod, Giliji imajo možnost spanja v bungalovih skorajda na plaži za sprejemljivo ceno. V Senggigiju na Lomboku se da spat v “uiber hudih bungalovih” za smešno nizko ceno (1500 SIT na noč na osebo) – vsaj predlani je bilo tako, saj je bila turistična industrija tam v krizi.
Potapljanje:
Togean Islands v zalivu Tomini (Sulawesi) in Labuan Bajo na Floresu od kjer greš na okoliške korale. Cen se ne spomnim. Z vremenom februarja tam nimam izkušenj. Poleti je večinoma sonce in vroče.
LP
Hvala ti za informacije.
Se mogoče spomniš oziroma priporočaš kakšna prijetna prenočišča za ugodno ceno.
Kako je s povezavami med otokoma Flores in Sulawesi. Sicer pa niti ne vem, če bom imela dovolj časa, da si na grobo ogledam v bližnje otoke. Mi kakšen otok še posebej priporočaš? V mislih imam predvsem Bali, Lombok, Flores in če bo čas za Sulawesi.
Še enkrat hvala in lep pozdrav.
Miša
Forum je zaprt za komentiranje.