Najdi forum

otok VIS

Razmišljam o dopustu na Visu in me zanima vaše mnenje o hotelih. Ali je boljše Vis ali Komiža?
Kaksne so vaše izkušnje?

Vis mesto je precej prometno, a bolj živahno. Vsi ki pridejo na Vis s trajektom se izkrcavajo in vkrcavajo v mestu Vis.Hotel Issa malo slabši, lokacija ni najboljša-v mestu ob cesti, sobe dokaj zastarele, mislim, da je del obnovljen, nisem sigurna, hrana tako tako,plaža blizu a zelo oblegana. V mestu Vis imaš vse:trgovine, zdravnika, lekarno…
Komiža je zelo miren kraj, na drugi strani otoka. Hotel Biševo je malo boljši od Isse(po lastnih izkušnjah). V sobi imaš WC s tušem, kabelsko TV, hladilnik, telefon, vendar so sobe malo zastarele. Hrano ti postrežejo (2 menija), solatni bife, osebje je zelo prijazno. Kljub nasprotnemu prepričanju priporočam sobo s pogledom na park in ne na morje. So bolj hladne (ni klime), predvsem pa je zvečer bolj mirno za spanje. Res pa je, da tiste s pogledom na park večinoma nimajo balkona.
Tudi v Komiži imaš vse:trgovine,zdravnik, lekarna, pekarna, restavracije, lokalčki, potapljaški center.
Plaža ob hotelu je dokaj oblegana, idealno pa je, da povprašaš kakega domačina, da te za plačilo zapelje z barko v kak samoten zalivček in te ob določeni uri pride iskat. Verjemi, ko te enkrat zapelje tja, se nočeš več vrnit. Morje je kristalno čisto, na nekaterih predelih pa je ogromno morskih ježkov.
Skratka: Vis če želiš tudi nočno življenje, druženje,Komiža, če iščeš popoln mir.
Pa nikakor ne izpusti obiska otočka Biševo (Modra špilija) in čudovita plaža. Tja te zapeljejo z nekakšno barko ali katamaranom. Če se da izberi katamaran (15 min vožnje).
Če te še kaj konkretnega zanima, me lahko vprašaš.
LP,Simona

Ne it na Vis!
nimaš nobenih posebno lepih plaž, sama svinjarija po otoku, nc posebnega;

Lejla kaj pa govoriš? Vis ima zelo lepe plaže, uvala Srebrena ali Rukavac, Stiniva, to so uvale, ki imajo zelo lepe prodnate plaže pa še nekaj jih je, ne spomnim se imena. Jaz sem bila lani na Visu in mi je bilo zelo všeč. Mesto Vis veliko bolj kot Komiža in ne strinjam se, da je v Komiži bolj mirno, ker je ful nagužvana, medtem, ko v samem mestu ni toliko turistov. Je pa res, da mesto nima nobene pametne plaže, zato sva se midva hodila kopat v Srebreno. In kakšnega nočnega življenja res ni v mestu, kar je meni všeč, precej mirno je, zvečer si privoščiš kakšen sprehod ali piajčo na rivi, imajo tudi letni kino. No ja, saj ne rečem, da Komiža ni v redu, mestece je zlo prijetno, meni se je samo malo zamerila, ker so naju nategnili za apartma in sva potem lutala cel dan po Komiži in nisva našla niti enega apartmaja, vse je bilo polno.

Hvala za odgovore. Ceprav zdaj pa res ne vem ali bi se odlocila za VIs ali Komizo:)
Ampak po moje bo Komiza, Simona, si me prepricala.

Vis je tak, kot si ga narediš.Mi smo si ogledali prav vse na Visu.Bilo je OK.

definitivno Komiža. Bila tako v Issi kot Biševu (lani issa, predlani Biševo), pa ti povem, da tisti katalogi, ki pišejo, da je Issa obnovljena LAŽEJO! Sicer sva dobila 10% vplačila nazaj na podlagi pritožbe, ampak to še vseeno ne odtehta suhega natega. Hotel je halo, če pričakuješ SAT TV, nove zavese, in nov tapison. Povsod vse zaflekano, oguljeno, iz sten so viseli drati od nekih napeljav. Hrana dobesedno zanič in zelo malo. Edino zajtrk je zadostoval, pa še to smo se borili za sir in salamo :-S Videlo se je, da šparajo na vsakem možnem mestu.

Definitivno priporočam Komižo. Res je, da je bil hotel poplavljen, malo se še vidi po glavnih hodnikih (bilo je lani) ampak vsaj sobe so tisto, kar napišejo. Res niso luksuz. DEfinitivno ne jemlji sobe na park! Jst sm bla septembra, to je res, tako da je blo ponoči že malo hladneje. Sobe na park so obrnjene proti pralnici in če lahko skupaj z vročino prenašaš še vonj po praških in soparo … go for it!
Plaže pri nobenem hotelu niso prebavljive. Midva sva bila z avtom, tako da je bil otok 14 dni najin. Je veliko bolje, ker resnično lahko vidiš 1001 stvar. Kolo? Raje ne, čez otok greš čez veeelik hrib .. no, razen če si profi!
Če te še kaj zanima, kar praši, imam mislim da še spravljeno veliko stvari, ki sem jih z neta sprintala, kaj se splača pogledat! Samo hotela Issa se ne splača¨;-)

Lp

Čuj, ni mi jasno da tako “šinfaš” hotele na Visu, pa si tam preživela dopust kar dve leti zapored.Zavedaj se “malo penez ,malo muzike” . Tudi jaz sem bila lani v hotelu ISSA in je bilo ceni primerno. Imeli smo lepo vreme in si vseh 14dni naredili full cool. Zelo rada bi videla tvoj dom.

Ja, tisto v zvezi s pralnico (ali kar pac je) bo kar drzalo. Sama sicer nisem dozivela vonja po praskih, ampak nekaksen ropot, brbotanje. In to ravno pod naso sobo. Ker pa se je na sreco to zgodilo takoj ob vselitvi (nismo niti razpakirali se), sem zahtevala drugo sobo in jo takoj in brez vprasanj dobila.Na drugi strani hotela, z mini balkonom in celo z dodatnim ležiščem, brez doplačila.
Če bi sama izbirala, bi še enkrat izbrala sobo na park, proti morju so absolutno prevroče, tudi ponoči.
Lučka, ne strinjam se s tabo, da so cene tako zelo nizke. Kajti če malo sešteješ koliko porabiš denarja za ene take počitnice (hotel, prevoz, kosila-če si na polpenzionu), mislim, da je kar drago vse skupaj.
LP, Simona

Lučka, če ne bi bla tko furjasta in bi prebrala moj post do konca, bi mogoče razumela:
– da je Atlas v svojem katalogu objavil lažne podatke (lažne zato, ker so vedeli, da hotel ni obnovljen, vendar tega v katalogu NISO napisali, niti niso svojih strank – agencij, ki so prodajale njihove aranžmaje na to nisi opozoril, niti ob rezervaciji ni nihče omenil, da so podatki v katalogu napačni!!!).
Za povrh pa svoje napake niti niso obžalovali in s tem nategovali folk po Sloveniji. Če je tebi vseeno kaj kupiš in kaj dejansko dobiš, je to tvoja stvar! Povedala sem samo zato, da se ne bi letos še kdo nategnil in pričakoval tisto, kar piše.

– da sva prvo leto letovala na Komiži, in da sem ta hotel pohvalila. Dobiš tisto kar plačaš, vsaj lažejo ne, kaj je notri! Želela sva pač ene počitnice preživeti na drugi strani otoka!

– ne vem kaj ima lepo vreme veze s hotelom, ki ga “šinfam”?

– Če je bil pa tebi luksuz v ISSI, potem jaz tvojega doma nočem niti s ceste videt!

Kok me pa to razkuri!

masha, brez zamere, ampak… a si ti mal sitkana dons?:)) ne se tolk kregat.

Najprej zamenjaj agencijo,saj mene moja agencija ni nategnila in sem bila v prenovljeni ,klimatizirani sobi s hladilnikom (mini bar ).Ne se sekirat ,doma imam vilo in vile, zato sem si zaželela robinzonskih počitnic,a jih žal nisem imela,ker nisem bila v tvoji sobi.

Vse kar si napisala, je res. Midva sva bila nad Komižo inVisom navdušena. Res je bilo noro predvsem pa nepozabno.
LP

Mi smo bili nastanjeni pri enih slovencih v mestu vis ( http://www.vis-otok.com ), so full prijazni, cene so pa res ugodne, sploh glede na ponudbo… Pod apartmaji smo imeli parkirišče, kar za mojga možička še boj pomembno kot pa bližina morja 🙂
Od morja so apartmaji oddaljeni kakšnih 200 – 300 metrov… nič moteče. Lasnik nam je uredil še brezplačen privez za našega gumenjaka.
Zvečer je super, da si v visu, ker se marsikaj dogaja in v luki in v starem delu (nama je blo vse blizu), sva imela zvečer lep sprehod, pa še kak kozarček sva lahko spila in nisva rabla sest v avto.
Komižo sva tudi obiskala zvečer – luštno samo je kar natrpano vse – gužva, tko da ni ravno za vsak dan, v visu se bolj porazgubi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close