Otok Vir
Ene par vas zadnje dni piše tule o otoku Viru in bili so tudi reklamirani konkretni apartmaji tam. Ne da bi tam sploh kdaj bil, bi pa le opozoril, kar sem sam nekajkrat prebral na netu. Namrec ocene, da je Vir v vrhu najmanj urejenih otokov na Jadranu, da je precej umazano, da se otok na veliko samo poziduje z apartmaji, ne da bi nudil kaj drugega, da je precej umazano, bolj švoh plaže in zelo malo sence.
Tako, da bi svetoval, da se vsaj prepričate pred odločitvijo, kaj je res. Obstaja namreč toliko drugih preverjeno lepih jadranskih otokov.
Nikar. Mi smo počitnikovali v Zatonu in šli na ogled nek večer. Katastrofa, mene je spominjalo na Mehiko…pa ne zaradi plaž (teh pač ponoči nisem videla), temveč zaradi pozidave, zanemarjenosti, kaosa…Nedokončane hiše, neurejena okolica…nikoli ne bi izbira tam apartmaja. Hecno je, da je veliko lastnikov prav Slovencev.
Je pa lepo mestece Nin, malo pred tem otokom (polotokom-z mostom je namreč povezan s celino).
Lep pozdrav vsem, če sploh še kdo tukaj bere. No letos smo bili na morju na Viru. Po resnici povedano nimam ene slabe besede za ta otok, in če bodo ga še dalje rihtali tako kot do zdaj, bo tam že prevelika gužva, žal. Že zdaj je bilo kar precej ljudi. Mesto je že zelo urejeno, čisto, plaže so super (odvisno kam greš), ceste do vira so vse na novo asfaltirane, kafiči na plažah, bari, sploh v havani in noštromoju, mešajo odlične koktejle:) Tako da jas sem zelo zadovoljna in se naslednje leto po vsej vrjetnosti vračamo tja!!!
Jaz hodim na otok Vir že več let in nimam slabe besede. Mesto je lepo, urejeno, ponuja veliko zabavnih aktivnosti, tudi plaže so zelo lepe in urejene. Tisto o betonu nikakor ne drži, ciganskih naselj ni več, apartmaji so sodobni in lepi. Na otoku najdeš od peščenih do kamnitih plaž, tudi zdravilno blato, za vsak okus torej. Ljudje so zelo prijazne in toplo priporočam obisk 🙂
Ljudje pa kaj imate vi neke komentarje izpred 20 let? V tem času se je že vse spremenilo – na boljše. Ma daj ne govorite kako je bilo takrat ker potem ljudje ne dobijo pravih informacij. Plaže so lepo urejene, za vsak okus; pesek, kamenčki, beton, zdravilno blato. Morje je toplo in prijetno, strinjam pa se da je v njem precej vodnega rastlinstva. Apartma, v katerega hodimo z družino je zelo lepo urejen, in ima v bližini plažo. Na plažah so pogosto tudi kavarne, kjer lahko kupite pijače, sladoled in prigrizke. Dokaj pogosta je tudi možnosti izposoje ležalnikov ter sončnih marel. Sploh priporočam večerni sprehod po plaži Jadro, ob kateri postavijo veliko lepih stojnic. Je zelo čisti otok, na katerem imajo tudi lunapark in napihljiva igrala na vodi. Imajo tudi nekaj splošnih trgovin. V mesecu maju imajo tudi neko prireditev, na kateri se lahko zastonj najeste odličnih, svežih sardelic. Ob tem pa naj poudarim tudi, da je vsako sredo zjutraj možno kupiti SVEŽE ribe. Domačini so izredno prijazni, cene dokaj ugodne. Priporočam 🙂
Mi smo bili letos prvič na Viru in moram priznat ,da se naslednje leto zagotovo vrnemo .
Domačini prijazni, čista voda ,urejene plaže, mir …. skratka vse kar si na dopustu lahko le želiš, kajti mi gremo predvsem na dopust zato , da se odpočijemo , ker ” norhaus” mamo celo leto, s tremi otroci pa ne rabmo nobenga diska , pa nekih fešt, k nam vse to omogočjo naši sončki ,…..
NAM JE BILO ZELO LEPO
Forum je zaprt za komentiranje.