Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Otok Susak – vam je poznan?

Otok Susak – vam je poznan?

Hojla!
Zanima me, če ima kdo izkušnje z najemom privat sob na Susaku.
Na koga naj se obrnem?
(Ponavadi urejam te stvari sama in ne preko agencije.)
Hvala in lep pozdrav,
Ferry

živjo!

poskusi besedi SUSAK in SOBE dati v kak iskalnik, najbojše google
drugače pa to ni slaba ideja. jaz sem bila lani v osorju. sobo sem najela preko ene lokalne agencije. vse smo se dogovarjal kar prek elektronske pošte. in sem bila kar zadovoljna.

Lep pozdrav !

Jaz sem sicer na otok hodila le kot turist iz M.Lošinja. Je pa v M.Lošinju super agencija, katera vam bo sigurno dalje pomagala z iskanjem namestitve.
Cappelli tourist agency
tel:385/51/231-582
email:cappelli@cappelli-tourist.hr

Pa lep dopust !

Pojdi na Susak, tam imajo slaščičarno na pomolu. Tam vse vedo. Edina na otoku je. Če si izbrala prav Susak, potem veš, po čem je poznan. Sloves drži upravičeno, sam sem se enkrat sprehajal po njihovem pokopališču, pa tudi na ljudeh je opazno.

Uživaj

lp

bv

Hojla!
Hvala vsem za informacije. Ja, slišala sem po čem je znan…
Lp, Ferry

Otok Susak je fantastičen, pa tudi njihov pesek ob obali je menda zdravilen za kožne bolezni in revmo. Glede najetja sob ni težav, lahko kar prideš in gotovo kaj najdeš. Veliko domačinov oddaja sobe, to pa je (poleg taborjenja, seveda) tudi edini način namestitve.
Vedeti pa moraš, da je družabno življenje = 0. Imeti moraš svojo družbo ali pa se zavedati, da boš imela na počitnicah mir, veliko miru in tišine ……….

Petula

Mi lahko prosim kdo razloži po čem je otok tako znan, tole zveni grozljivo; “sem se sprehajal po njihovem pokopališču in tudi na ljudeh je opazno”?

Susak je znan po temu, da so se zaradi izoliranosti ljudje poročali v ožjem sorodstvu (in imeli potem otroke), zato je prišlo do ekspresij nekaterih bolezni in napak. Ker so se poročali sorodniki, imajo tudi vsi enake priimke, kar se lepo vidi na pokopališču.
To je bil nekoč dokaj pogost pojav na otokih in v izoliranih dolinah, menda tudi v Sloveniji.

Ja, na Susku imajo samo 3 priimke na pokopališču

lp

bv

Kako je pa s kampiranjem na tem otoku?

Draga Zarja,
najlepša hvala za pojsnilo, sem mislila, da je še kaj hujšega kot to. Potem so pa najbrž ljudje tam “malo čudni”?

susak je FANTAZIJA. Polinezija sredi Jadrana. Veliko sem potoval, vendar 7 dni na Susaku me je tako presunilo, da ga po desetih letih še vedno sanjam.
Kar se tiče priimkov, zdi se mi da sta na otoku le dva: Tarabokja in Picinić. Včasih jih pišejo v italijanski inačici: Tarabocchia in Picinich.

Vidi se da otoka nisi obiskal, ker ne bi tako govoril o cemer nimas pojma. Priimkov je sigurno malo vec kot 10, so pa to ljudje, ki so se odselili in si zelijo bit pokopani v rojstnem kraju (predvsem posamezniki s priimki brez sumnikov). Na otoku je mogoce 50 ljudi, ki izhajajo iz teh druzin tako da med poletjem nimas pojma ali so domacini ali ne. Mi imamo tam vikend ze 40 let, smo kot domacini poznamo vse. Tako da bodi tiho z neprimernimi komentarji in se ne oziraj na 4 posameznike, ki so malce drugacni, saj na otoku pozimi ni nikogar. Bi videl tebe idiota pogovarjati se s steno in z druzino 8 mesecev, nato pa pricakati val turistov. Vsi smo sinovi in hcerke od Adama in Eve kajne? Aja pa ce ste tok pametni to ni nobena italijanscina ampak anglescina, blebetate v 3 krasne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close