Najdi forum

otok molat

Ogledujem si ene apartmaje na otoku molat in me zanima kako je kaj s tem otokom.
1.oskrba z vodo
2.plaža (a je kaj sence)
3. mobilnost (a je dovoljeno vozit se s svojim avtom)
4. trajekt (baje vozi samo 1x dnevno in me zanima če rabiš rezervacijo za trajekt)
5. vreme (ker je tok ven iz zaliva ali rado piha)

Uf sem zahtevna:o)
Tisti ki poznate zadevo prosim, če mi pomagate s svojimi mnenji.

Mi smo vsako leto na otoku Molat, samo ne v apartmaju.
Na otok vozi trajekt mislim da 1x na dan, drugače pa zgodaj zjutraj in enkrat popldan potniška ladja Oleja ali kaka druga. Otok ima kar precej hiš. Na tisti strani kjer je pristanišče ( poleti je veliko nautičarjev – jadrnic in motornih čolnov), je en del namenjen kopanju. Plaža na tem delu ni ne vem kako urejena in je za male otroke neprimerna. Morje pa je čisto. Tukaj je mala trgovinica ( kruh, sladoled, sadje zelo dober burek- peče ga pek, ki živi na otoku) in 2 restavracije. Na drugi strani otoka-do tja vodi asfaltirana cesta, pa je pekarija in lepo urejena plaža – mivka in betonski pomol. Tu je ponavadi največ kopalcev. Sam otok je lepo urejen. Na otoku je tudi zdravstvena ambulanta, samo zdravnik pride le 1x na teden. Potem pa je še malo stran naselje Brgulje -en zalivček, ki ima na sredini otoček.
Vodo vozijo z ladjo, vendar do sedaj v 7 letih od kar mi hodimo tja, še ni bilo težav, da bi vode ne bilo.
S svojim avtom se seveda lahko voziš po celem otoku, čeprav so ceste bolj ozke.
Sence je VELIKO na tisti strani kjer je plaža z mivko.
Še ena malo večja trgovina je sredi naselja, nekje na sredini otoka.
Piha ne močno, tisti del kjer je pristanišče je zaprt za burjo.
Vreme je ponavadi ok.
Za sprehod pa je otok prekrasen, na sredini otoka je rumena cerkev z visokim zvonikom, vidi se že od daleč ko se pelješ na otok, potem je nek spomenik, ljudje so prijazni.. vsak večer se na pomolu zberejo domačini in lovijo ribe in lignje. Vsi se med seboj poznajo…
Kruh, aha, da ne pozabim, pek ga speče toliko kolikor ima naročenega. Zato ponavadi v trgovini poberejo naročila za naslednji dan, drugače pa je kruh zares enkraten-zares dober, pri nas ni tako dobrega.
1x na teden pa pridejo na otok neke starejše lesene barkače polne turistov in tam na pomolu samo prespijo imajo fešto in naslednje jutro odrinejo. Ponavadi je bilo to ob četrtkih.

lep dopust in veliko sonca ti želim!

A zdaj so dovoljeni avtomobili? Včasih, ko smo mi hodili, se ni smelo z avtom voziti po otoku.

joooj, Molat, ste me spomnile, tudi jaz sem bila enkrat tam pred dolgimi leti…čisti odklop, ampak lepo, umirjeno…

uživajte…

LP

Ja na Molatu je dovoljeno vozit se z avtomobili. Pa na Silbi tudi, ampak samo na enem delu otoka in na Istu enako. Na Olibu pa ne. Tu pa tudi cest ni tako širokih, da bi avtomobili vozili, imajo le tiste male štirikolesnike in s tistimi se furajo po otoku.

molat je čudovit otok v severni dalmaciji,en del plaže je tudi za otroke-mivka,zvečer se zmeraj kaj dogaja,moja prababica je živela tam-zato vem
pa tudi sami obiščemo ta otok
kruh naročite en dan prej,
vreme je super,piha nič,
domačini so tesno povezani med seboj,turistom pa tudi radi ustrežejo,
lep pozdrav,sandra

ma kai si reuna ? al kaii ?
na molat pride trajekt veckrat na dan .. zjutraii .. popoudne .. in zuecer ..
ce ne ves kai gouoris .. bodi raie tiiho
Okeii ?

molat, otok miru in raj na Jadranu za nezahtevne turiste. Tako je majhen, da lahko celega prehodiš. Če vzameš knjigo (na otoku je tudi knjižnica s slovenskimi knjigami) E. Budau Ljubezen v F molu, je to tudi biografija otoka. Čudovit in točen opis. Večkrat sem bila tam in resnično uživala

– voda na otoku je deževnica (čista)
– sence prav preveč ni se pa najde na molatu kjer je borov gozdiček na severni strani otoka ob plaži, na brguljah manj, v zapuntelu najmanj
– trajekt vozi 1x dnevno, rezervacija potrebna jo pa zrihta tudi lastnik apartmaja
– cesta povezuje vse tri vasi na otoku en del čisto nov drugi pa še čaka obnovo
– piha maestral, ki je kar prijeten saj malo hladi
– fino je imeti mali čolniček, da se zapelješ v zalivčke, ki so prekrasni in jih je veliko okrog celega otoka

Molat:
Napisal si.da ne hodite v apartmaje, pa me zanima, kje ste nastanjeni?
A se da kampirat, imam manjsega psa….ponavadi s saqbo vzameva tudi kolo; kako je s tem?

Zdravo
Zelo dobro ste opisali otok, najbolj me zanima ali je na otoku kakšen kamp za šotorit.
Je kakšna ribarnica, imajo sveže ribe??
Bi še moral kaj vedet????
Upam, da mi lahko pomagate.
lp
ANDREJ

Jaz hodim na Molat od leta 1995. Trajekt vozi enkrat dnevno in v sezoni rabite rezervacijo. Praksa je, da zrihta lastnik apartmaja. Otok ima 3 mesta. Molat, Brgulje, Zapuntel.
Molat: je največja vas, ima rumen zvonik, ki se ga vidi daleč okoli, trgovino, pošto, pekarno, knjižnico, gostilno (ornk ribe in lignje), bife in mali kiosk. Kopa se lahko na strani kjer pripelje trajekk in gleda na Italijo ali na strani, ki gleda na Velebit, kjer je bolj urejena plaža. Zelo primerna za male otroke. Otok je zelo poraščen.Do plaže je 10 min peš.
Brgulje:Če hiša ni ob morju, potem je potrebno do morja it z avtom, ker je dolg in za peš dokaj strm klanec. Imajo tudi plažo z mivko, ki je do par let nazaj bila katastrofa.
Zapuntel:Vas blizu Istu. Zopet, če apartma ni ob vodi, je dopust katastrofa. Sama vas je od morja zelo daleč in dokaj visoko.Kje se tam kopajo, ne vem. Meni ne deluje, da se tam da kopat.
Po otoku je vožnja z avtom dovoljena, ampak je namenjena le vožnji od ene vasi do druge vasi. Vožnja po sami vasi ni zaželjena. Precej negodovanja med domačini povzroči tudi, če se z avtom pripelješ na plažo.Če je apartma v centru vasi in ne samostojno, potem se avto pušča parkiran pri zvoniku.

Hotelov ni, so le sobe ali apartmaji v lastnikovi hiši. zadnje čase se gradijo samostojni apartmaji.

pomembno je, da se pozanimate kje je apartma. Najbolje je vas Molat in na strani, ki gleda na Velebit. to je tudi najkrajša pot do plaže.

Voda je običajno deževnica. Nekateri apartmaji imajo tudi vrtino do tekoče vode-podtalnica ali nekoč so govorili o izviru. Pipa izvira se za pitje ne uporablja več, ker naj bi se voda že mešala z morjem.

ker je otok toliko oddaljen od obale, je slabo vreme prava redkost. Trajekt lahko vozi tudi 3 ure. Skoraj že križarjenje.

Pozabila sem omenit, da na otoku ni kampov in bog ne daj, da kdo postavi šotor. Domačini so sicer prijazni, vendar je Molat njihov in nočejo trume turistov. Zato tudi nočejo nič rihtat , ker njim je dobro. skozi vsa ta leta je nekaj napredka, vendar zelo počasi. Tisti, ki gre na dopust na MOlat, se bo spočil prebral goro knjig in užival v negužvi na plaži.

Otok Molat je krasen otok v srednjem jadranu. Morje čisto, vreme v poletnih mesecih prekrasno. Veliko zelenja, zato primerno za otroke. Vsakodnevne ladijske povezave z Zadrom. Nastanitve so možne samo v apartmajih, hotelov na Molatu ni. Preskrba s hrano ni problem. Saj je kar nekaj dobro založenih trgovin na samem otoku. Do Brgulj – majhen kraj je le kakšen kilometer. Veliko lepega boste doživeli in uživali. Tu je ena spletna stran z malo več podatki.

prosil bi če mi lahko pošljete kasen apartma na tem otoku hercangrega@gmail.com hvala lp

Tudi mi se priporočamo za informacijo o apartmaju na hekla@siol.net.
Lani smo bili na Premudi in iščemo mir.

Vidim, da je kar nekaj tem z pogovori o počitnicah na tem otoku a kaj dosti informacij ni.

Ali morda kdo ve za možnosti najema manjše hiške na tem otoku – za družinske počitnice?

Hvaležen bom za kakrnekoli informacije.

LP

Jaz bom z veseljem odgovoril na vsa vprašanja povezana z otok Molat
makinare@gmail.com

Zanima me tisti,ki ste ža letovali na Molatu,a imajo kak zdravstveni dom ali kaj podobnega,ker imamo male otroke,zaradi varnosti.Hvala

Ali ima kdo kak naslov za apartma na otoku molat

Dobila sem prost apartma na otoku ist? Ali je kdo ze bil tam kako je s plazami in ali se da s kolesi do razlicnih plaz?

S kolesom ne rabiš je premajhen otok. Rabiš čoln.

Na dopust gremo na otok Molat. Ali ima kdo izkusnje z izposojo koles na Molatu? Da ne bom vlacila brez potrebe sedezev za otroke potem pa si ne bom morala izposoditi koles. Sam lastnik pravi da je mozno ampak da je bolje ce kolesa vzamemo seboj. Pa nimamo prostora za 5 koles zato bom vesela odgovora kako je z izposojo koles?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close