Najdi forum

Otok Mljet

Pozdravljeni.

Odločili smo se, da bi letošnji poletni dopust preživelji na otoku Mljetu.
Preko interneta sem poskušala najti kakšen “soliden”apartma, toda nisem imela veliko sreče.

Zelo bi bila vesela, če bi mi lahko kdo od vas dal kakšno informacijo več o tem otoku in mogoče kakšen nasvet, kje se splača šreživeti 14 dni v miru in prijetnem okolju.

LP O

Ojla! Zame je Mljet najlepši otok na hrvaškem – toliko miru, čiste vode in lepe narave zlepa ne njadeš. Priporočam, da s sabo vzamete kolesa, ker se v naravnem parku ne moreš vozit z avtomobilom, s kolesom pa je prav fino. ( okrog “jezera” je speljana pot, ki je primerna tudi za otroke) Jaz sicer nisem bila v apartaju ampak jih je kar nekaj tudi v samem naravnem parku.

Tina

http://dubrovnik.get.to/
http://www.hotelodisej.hr/html/cro.html

Kaj pa kampi?

3 leta nazaj, ko sem bila jaz na otoku je bil tam samo en mini kamp, dokaj daleč od naravnega parka. Kamp ni imel lastne plaže oz. do plaže je bilo treba iti ene 15 min po strmem bregu navzdol, na plaži pa je bilo smetišče ( polno starih čolnov in drugih odpadkov ). Drugače je bil kamp lepo urejen in poceni, imeli so celo skrinjo/hladilnik v kateri si lahko shranil hrano in si ohladil pijačo zastonj.

Jaz v kampu nisem bivala, sem pa videla nekaj “privat” kampov, ko lastniki zemlje zaračunajo, da si pri njih lahko postaviš šotor. Večina jih je res stran od nacionalnega parka, nekje proti sredini Mljeta in so stran od morja.

Baje, da so lani naredili nov kamp, to informacijo sem dobila na Korculi v TA, vendar se je bil lani v izgradnji, brez sanitarij, zato nismo sli preverjat zadeve.

lp
Metka

Večji del otoka Mljeta je nacionalni park in se zato tam ne grejo hudega turizma. Hotel Odisej je res kul (zelo dobra hrana v skoraj neomejenih količinah), jezerce lepo, največ je dnevnih turistov, ki pridejo na Mljet z raznimi plovili (hidrogliserji ipd.). Priporočam obisk brez avta, na otoku lahko najamete kolesa in bolhice s katerimi si ga dobro ogledate…Stran otoka proti Italiji, na odprto morje – plaže – je bolj umazana. Nekaj privatnih apartmajev na otoku seveda je, ne gre pa to jemati v smislu ostalih hrvaških otokov, kampa in kampiranja sama sploh nisem videla… Nazadnje sem bila na Mljetu poleti 2002.
Mogoče bo komu na Mljetu tudi dolgčas, za Mljet je potrebno imeti malce melanholično dušo in moji Mljet krasno paše :)))

LP
T

Če hočeš preživeti 14 dni v mirnem okolju v privatnem apartmaju, s polpenzionom, potem priporočam saplunaru, to je na drugem koncu otoka, kjer je narodni park. Lani sem bil tam in je bilo super. Kaj je zate super je pa drugo vprašanje….če koga zanima tel številka pa mi naj sporoči….

Kolk pa pride za dve osebi?
lp

A je tud na internetu ponudba teh apartmajev? Tel. št. me še kako zanima :)))

Ponudbe kolikor hočeš …

Tudi mi smo ljubitelji mirnega dopusta(družina s tremi otroki) in letos načrtujemo dopust na Mljetu, zato bi nam zelo prav prišle dodatne informacije. Zanima me v katerem apartmaju si ti dopustoval, kakšne so cene in kakšna je hrana, koliko blizu peščene plaže je? Kakšne so kolesarske ali sprehajalne poti na tem koncu? Ali si bil tudi v nacionalnem parku ? Kakšna je razlika med SZ in JV delom otoka v naravnih danostih. Na inetrnetu je kar nekaj apartmajev, vendar se človek težko odloči.

Hvala za pojasnila!

Mako

Na Mljetu kakšnega luksuza ne moreš zaenkrat pričakovati, ne v hotelu ne v apartmajih. Glede da imaš otroke, je edina plaža iz mivke v saplunari, plaža je namanj dolga 200m in tudi 30 metrski pas ob obali, nato pa senca pod visokimi borovci, tako da si lahko cel dan v senci. Tukaj ni nikdar gužve saj je tudi ne more biti, če ima cel kraj med okoli 25 hiš. Pa še ti se razporedijo na razne konce. Sicer je vsak dan nekaj enodnevnih gostov. Vendar ti ne hodijo redno, ker je predolga voznja od naslednjega najbližjega turističnega kraja. Do plaže je cirka 100-200m odvisno kam greš. Ko sem iskal svoj apartma, sem bil najprej na videz v prvem ternutku razočaran, ker je bilo kar nekaj lepših vil v bližini. Čez par dni, ko sem si malce ostalo po bližje pogledal in po pripovedovanju ostalih, sem zbral res najboljši apartma s polpenzionom. Lega apartmaja je točno na sredini zaliva nad cesto in ima najlepši razgled s terase nad celotni zaliv. Zelo prijazni domačini. Hrana odlična domače kuharce, vsaki tretji dan ribe…lahko pa tudi po dogovoru. Skratka vse poteka bolj domače. Če kdo pričakuje tukaj”high” ne bo tega dobil. Slike z interneta znajo tudi zelo varati. Tako je cisto drugace, kot je videti na sliki. Kuhanja ne priporočam, ker na mljetu ni mesnice, pa tudi trgovina je okoli 10km stran. Sicer sta v tem kraju 3 gostilne, vendar je tako drago in veliko slabša hrana. Celo z drugih apartmajev(stalni gosti, ki lani niso dobili termina tukaj) so hoteli jesti pri nas, pa jih žal lastnica ne sme imeti na hrani.
Do narodnega parka na nasprotnem koncu otoka je 45 km enkrat plačaš vstopnico in si lahko vsak dan tam. Tam imaš kolesarske steze ob jezeru, vendar se moraš vrniti po isti poti, ker ni tam mosta (pred leti so ga podrli, da je Tito lahko prišel s svojo barko na otok). Tam ni plaže primerne za otroke, takoj globoka voda, razen ona prehodu med malim in velikim jezerom.
V saplunari ne potrebuješ kolesa, razen če si kakšen kolesarski navdušenec po hribu gor in dol.
Za polpenzion sem dal 26 EUR na osebo. Letos ne vem kakšna je cena. Lani so imeli en apartma in 3 sobe. Letos pa so mi pisali, da so sobe predelali v apartmaje. Možno je bilo najeti celo hišo, skratka možno je več variant. Kot povsod se je seveda lažje zmeniti, če te poznajo.
Če pa hoče kdo še bolj podrobne informacije pa naj sporoči mail ali gsm. Skratka okusi so različni. Enim je zelo všeč enim ne, tko kot vsaka stvar.

Aja pa še številka +385 (0)20 419 013 Pavlić (ponavadi se oglasi gospa, ker ona vodi termine in vse ostalo s pomočjo sina njegov mail je niksa.pavlic@du.hinet.hr )

Samo na nekaj opozorila. Če so vaši otroci še majhni Mljet ni prava izbira. Zdravnik pride na otok samo občasno, do kopnega pa je kar daleč.

Glede zdravnika pa je idealna Korčula, kjer iamš vse pod nosom. In tudi enodnevni izlet na Mljet.

Ko sem bila jaz na Mljetu je bila zdravnica vsak dan dosegljiva. Verjetno v posamezne kraje pride enkrat na teden, drugače pa se zapelješ do nje.
Saplunara je super – bila sem 3x, tudi z zelo majhnimi otroci.

MMM

pri katerih si pa bla?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close