Najdi forum

Otok ELBA

Pozdravljeni!

Zanimajo me vsakrsne sveze informacije z dopustovanjem in kampriranjem na otoku Elba.
Kaj lahko otok ponudi, kako je z plazami, z mesti v kampu v sredini julija!

Vsakrsna informacija bo dobrodosla!

Hvala in lp!

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Na Elbi smo bili 3 leta nazaj, zato žal ne čisto nove informacije: stanovali smo sicer v apartmaju v kraju Marina di Campo, vendar v bližini kampov. V juniju so bili kampi precej zasedeni. So pa lepo urejeni, večji imajo svoje bazene, eden je celo oglaševal svoj “welnes”. Trgovinica v enem od kampov je bila kar dobro založena.
Plaže so me na Elbi navdušile, sploh ne rabiš kakšnega posebnega zemljevida, se pelješ malo naokrog, tam ko vidiš za cesto veliko parkiranih avtomobilov … se ustaviš … greš po potki navzdol, skozi grmovje in vav … odpre se ti pogled na čudovito plažo. Če vprašaš mojega 9-letnika, kam bi šel na morje, je odgovor takoj … na tiste plaže. Seveda so v obmorskih mestih tudi mestne plaže, te smo uporabili za kak hiter skok v vodo. Najboljše so prav te male plaže, ki se skrivajo v včasih tudi težko dostopnih zalivih. Se pa na Elbi dobi brošura z opisom plaž, da se lažje odločite kam boste šli. Priporočam tudi kakšen kolesarski izlet po Elbi in skok na M. Cappane, lepi sta tudi mesti Marciana in Marciana Marina in seveda tudi Poggio, ki je nekaj posebnega. Mi imamo na Elbo zelo lepe spomine. Čeprav je majhen otok, si vzamite dovolj časa, da ga raziščete in uživate na njem.
Upam, da nisem prepozna z mojim odgovorom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close