Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otekanje samo ene noge

Otekanje samo ene noge

Že par dni mi oteka samo desna noga od kolena do gležnja. Kaj bi to bilo? Ne boli me nič.

Nekaj očitno ne štima.
Jaz bi namesto spraševanja po forumih jutri poklicala svojo zdravnico in njo vprašala, če naj se pridem pokazat.

Joj, upam, da ni šen. Pojdi zdravniku takoj jutri.

kakšna zastrupitev (meni so komaj rešili nogo, pa ni bilo nič videt), lahko borelioza ali pa zamašitev kakšne žile – k zdravniku

Kako je izgledala zastrupitev? Moja noga je zjutraj boljša, proti večeru oteka.
Jutri bom poklicala zdravnico.

A ni za šen značilna mrzlica, povišana temperatura?

Tole pa ni tako nedolžno. Nisem zdravnik ampak po moje je lahko globoka venska tromboza. Strdek v žili. Je pa zadeva resna in nevarna, ker se laho strdek odtrga in potuje v srce , pljuča, možgane …

Jaz bi na tvojem mestu poklicala na urgenco in jim opisala simptome. Ti bodo povedala ali naj kar prideš ali lahko počakaš na svojega zdravnika.

Kot že povedano zgoraj, je en od vzrokov lahko tudi gl. venska tromboza, kar pa je v tvojem primeru (ne navajaš spremenjene barve in/ali bolečine) manj verjeten., a ne izključen. Bolj verjetno gre za kronično popuščanje ven v nogi oz. okvarjeno žilno steno, skozi katero izstopa tekočina v mehko tkivo. Poleg motenj v limfnem obtoku je možno tudi vnetje. Glede na prizadetost le ene noge (in ker ne navajaš drugih težav) zelo verjetno tudi ne gre za posledico kakšne druge bolezni (srce, ledvice). Zadevo blažijo hladni geli, hladno tuširanje noge, nežna masaža, gibanje stopal, udobna oblačila in obutev ter ne izpostavljanje vročini. Vsekakor naj zadevo vidi zdravnik. Če vzrok ne bo odkrit, bi bilo primerno, da mnenje pove tudi revmatolog.

Dve leti mi je otekala noga Zdravniki niso našli nič. Po štirih letih mi je otekla cela noga, pokale so mi žile od kolen navzdo l ( zgledalo je, kot tromboza), cela je bila vroča, po pregledih zopet niso našli nič. Zdravnik je rekel, da mora noga stran.
Ker se s tem nisem strinjala, sem hodila od zdravnika do zdravnika, dokler mi ni zdravnik za ožilje dal napotnico za pregled za boreliozo.
Igg in Igm sem imela zelo visok. Po treh dneh zdravljenja sem imela nogo veliko boljšo, po treh tednih, kolikor traja zdravljenje v bolnišnici, je bila noga normalna. Še sedaj, po osmih letih, odkar sem bila v bolnišnici, je vse v redu.

Deset dni nazaj sem se zvečer udaril v desno nogo pod kolenom. Naslednje dopoldne me je začelo boleti, popoldne mi je goleno precej oteklo. Težave sem blažil z obkladki, počasi je bilo malo boljše, v nekaj dneh pa zadeva ni izzvenela, vendar se mi je bolečina in oteklina začela širiti proti gležnju. Ker v enem tednu še ni bilo ok, sem odšel k zdravniku, ki me je napotil h kirurgu, ki pa je zaradi suma GVT napotil na UZ. Pri pregledu je bilo ugotovljeno, da so žile ok, torej da strdka ni.
Noga mi še vedno zateka, sedaj predvsem v gležnju, boli pa me od goleni do gležnja. Kaj poleg obkladkov in uporabe analgetikov po potrebi lahko storim da se mi zadeve umirijo? Za vikend sem počival kolikor se je dalo, jutri pa je služba, iti v bolniško ni opcija.
Naj še povem da imam najmanj težav/bolečin med hojo, največ pri ležanju in sedenju, sem imel pa omenjeno nogo pred leti poškodovano v prometni nesreči, tako da mi občasne otekline niso tuje, vendar tako trdovratnih težav še nisem imel. Ker se smučarska sezona počasi začenja, bi se rad bolečin v nogi znebil čimprej.

Hvala vnaprej.

Ti pa si pameten, svojo težavo si napisal pod komentar 5 let stare teme.

Ja itak sem napisal avtomatsko in zdaj vidim .. no če si ti videl bo mogoče še kdo, ki ima za razliko od tebe kakšen koristen nasvet.

Ledvice?

op je menda že rešil težave ….

pri meni ledvice verjetno niso, ker me noga boli in zateka.

Če odrežejo nogo, ni bolniška, ampak invalidska. Razmisli. Vsekakor bi šla nazaj k osebnemu zdravniku, saj si opravil samo eno preiskavo, ki ni dala rezultata. Naj te pošlje na nadaljnje preiskave. Če ne najdejo nič, se zapelji v Avstrijo v bolnišnico na urgenco, reči, da si na dopustu, recimo na smučanju in da se ti je začelo stanje slabšat. Da si bil pregledan v Sloveniji, pa so ti rekli, da ni nič, sedaj pa je slabše in te vedno bolj boli. Imej s seboj evropsko zdravstveno kartico, ker pol ne računajo nič, če nimaš, boš moral doma uveljavljati povračilo, ki ni nujno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Upam, da tole v 2018 še pije vodo, meni pred sedmimi leti je.

Ufffff. …. boš takoj jutri poklical in šel nazaj … potem si mnenja da bi morala bolečina in oteklina že izzveneti? Grem jutri v akcijo … problem je kr delam sam in ne morem imeti zaprto .. ma nekaj bom že moral uštimati, ker tole pa res ni hec.

Tnx.

Poročam razplet. 🙂

Nisem zdravnik, da bi presojala ali je dovolj ali preveč časa otečeno. Vem pa eno, pišeš, da ne gre nazaj, ampak na slabše. Če ti ne bi bilo nič, se to ne bi dogajalo. Lahko si dobil ob udarcu kak tujek in se gnoji, lahko se ti nabira tekočina od udarca, pa bo treba punktirat…. Sama sem imela prasko za noht, pa je prišla bakterijska okužba skoraj do kosti. Rezali na veliko, da so vse očistili. En mulo ni imel sreče, mu je bakterija načela kost, je pravi revež danes, čeprav so naredili vse, da ni bilo treba odrzet, ok pa nikoli ne bo. Zato pravim, da ne zdravi sam. Naj ti zdravniki povedo, kaj ti je, ne da ti nič ni, preden te odpravijo, ker to ni naravno stanje. Je pa zoprno, ja, če si samozaposlen. Nisem sicer prepričana, kako imate zasebniki to rešeno, ampak vseeno vzemi bolniško, že zato, če bo kaj resnejšega, da boš po enem mesecu imel refundiran vsaj tisti minimum, če ti pripada, ker kolikor vem, je prvi mesec v tvoj strošek, potem pa ne več. Dobro opravi.

Ali imaš še kakšne druge težave…z dihanjem,hitro utrujenostjo,šibkost že ob manjših naporih…..v tem primeru je lahko sum na pljučno embolijo….pokaži se zdravniku…..

Ne, drugih težav nimam. Sem imet pa to nogo, kot sem že napisal, pred leti poškodovano v prometni nesreči, tako da sem občasnega zatekanja vajen, vendar zaradi udarca “sedaj že lani”, bi se mi zadeva imho morala že stabilizirati, a se je oteklina prestavila na gleženj, boli, predvsem v mirovanju pa vse od goleni do gležnja. Grem še enkrat k zdravniku, da ugotovimo zakaj tako.

Poročam.

oteklina je še, bolečine ni, razen ob pritisku na udarjeno mesto. Dohtarja imam v sredo. Če bo slabše, grem nocoj ali jutri na urgenco.

Stanje se počasi umirja, tako da izgleda da je bil le udarec, zaradi stare poškodbe, pa se je bolečina razširila od goleni do gležnja. Vnetje ni, lab izvidi bp, jutri dobim še slike rtg-ja.

Poročam, tako da ne bo ena izmed tisoč+ tem, kjer ni epiloga.

Takoj pojdi k zdravniku ali je kaj z ožiljem ali pa šen, nujno ukrepaj res! Pa uspešno!

Od tega je 6 let. Verjetno je kaka sprememba. Upam, da na bolje. Poglej datum .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close