Najdi forum

ostra moka

A bi katera znala pojasnit, v cem je finta slovenske ostre moke? Take moke kje drugje nisem zasledila, vsaj ne z istim izrazom.

Kaksna je razlika med ostro moko in med moko iz “trde” (durum) psenice (tako, iz katere se dela prava pasta)?

Ostra moka je moka z večjimi delci kot gladka moka. Zato je na otip bolj groba=ostra kot gladka.

LP V.

Aja, sicer pa ostra moka ni vedno iz trde pšenice, fora je le v velikosti delcev v moki, durum moka pa je pač iz trde pšenice /latinsko Triticum durum/ in je pač primernejša za testenine kot ostale sorte.

LP V.

ursa, tudi Nemci razlikujejo med ostro in gladko moko: griffiges in glattes
Mehl.

Je pa tako, kot pravi vera – odvisno samo od tega, kako fino je mleta.

Lp, mishika

OK, hvala za odgovore! Zdaj mi je vse jasno. 🙂
Moram pa rect, da tukaj na Svedskem prave ostre moke se nisem uspela najt. Zato uporabljam moko iz durum psenice, ki je kar dober priblizek, ker je bolj sipka od navadne moke in na obcutek bolj podobna nasi ostri moki.

Se enkrat hvala in lep pozdrav!

Hej! Niti v Italiji nisem zasledila ostre moke;kar cudno me pogledajo,ko kdaj vprasam. Njihova moka iz durum psenice zgleda nadomesti lahko lastnost ostre moke.Zato pa na veliko uporabljajo kot dodatek tisto kanadsko moko Manitoba. Tudi rizevo moko dodajajo. Najvecje presenecenje je zame bilo,ko so mi ponudili kroznik spagetov z rizevo omako(kot nek besamel z rizevo moko). Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close