Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ostra moka

ostra moka

Kupila sem kilo moke in doma vidim, da je ostra. Kaj naj z njo, kako naj jo porabim ? hvala

njoke

Domači piškoti, rezanci, kruh…

Super za njoke, palačinke, poskusi ne boš več rabila druge za ti dve jedi.

Ostra moka je bistvu uporabna za več stvari, kot mehka. Ponavadi je že na vrečki napisano za kaj vse je uporabna.
Jaz z ostro moko delam njoke, pite, piškote (pol ostre, pol mehke), rolado (tudi pol, pol), krofe, vse kuhane kreme, kremo za kremšnite. Z njo lahko tudi paniraš meso, sir in ribe.

Lp.

Jaz paniram izključno z ostro moko.

tole sem našla na netu:

Pravilna izbira ustreznega tipa moke

Ostra moka vsebuje ostre delce in se lahko uporablja v številne namene. Primerna je zlasti za sladice, ki jih kuhamo v vodi, kot so cmoki ali žepki in za pripravo nemastnega testa, kot je kuhano testo ali peščena masa. Ostra moka je idealna za podlago za razvaljanje ali drugo obdelovanje testa.

Fina gladka moka najbolje veže sestavine, kot so maščobe, olja, jajca in sladkor. Zato je primerna za biskvitno testo, listnato testo, testo, ki ga pripravimo s pecilnim praškom ali kvašeno testo, dobro pa se obnese tudi pri pripravi piškotov in vlečenega testa. Če niste prepričani, uporabite večnamensko moko. To je mešanica gladke in ostre moke v razmerju 1 : 1 in je primerna za pripravo vseh vrst jedi.

Moja mama je ostro vedno mešala pri paljenem (kuhanem) testu, se pravi za cmoke, panirala je vedno z ostro in če je delala s testom na podlagi, je vedno spodaj posula ostro, da se ni prijemalo.

Hvala, hvala, hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close