Ostal sem brez denarja…
Ko so bili še tolarji, me je na železniški ustavila punca s perfektno angleščino. Da so jo okradli in da ima v Kopru babico ter rabi denar do tja. Da je bila na ambasadi, policiji in so pomagali kar so lahko, sedaj pa potrebuje denar za karto za vlak. Je jokala in bila čisto razštelana, skratka vsega usmiljenja vredna… Sem rekla, da grem lahko karto z njo kupit, pa je rekla da ni treba, skratka na koncu sem ji dala 2.000 sit (!!). To je bil največji nateg, kar sem jih kdaj doživela. Še pol leta sem hodila okol miselč, da sem ji res pomagala, dokler je nisem ponovno srečala v centru. Stopim do nje in ji rečem: Hej ti! Ona me pa z marelo napade. Adijo pamet:))) No, kasneje sem slišala še veliko o njej, nisem bila edina, ki ji je verjela. Bila je oz. je mogoče še neka đankica.
Vsaka šola nekaj stane, ta me je pač 2k SIT.
Naslednjič, ko me kdo prosi za denar, ga bom vprašal, za kaj ga rabi in morda mu bom ponudil, da mu željeno kupim sam (če bo možno). V nasprotnem primeru se bom mirno poslovil. Denarja kar tako pa ne dajem več, če začutim, da gre za manipuliranje z ljudmi. Mogoče bo kak revež zaradi tega ostal brez kakega evra, ampak te odgovornosti ne prevzamem.
Če ne prej, človek ugotovi, da se ne splača bit dežurni Karitas, takrat, ko ima opravka z džankiji.
Se mi je zgodilo samo 2x v življenju, da sem džankiju “posodila” denar. Prvič pri 16, nekdanjemu sošolcu, ki sem ga poznala od vrtca dalje. Je potrboval denar za “bus”. Drugič par let nazaj človeku, ki je blefiral, igral in lagal, ampak slabo.
Prvi ga je vrnil, ker bi sicer naslednji dan potrkala na vrata njegove mame. Drugi ga je vrnil, ker je ugotovil, da sem poosebljen hudič. Bi potrkala na vče vrat. Oba sta si “sposodila” drugje, da sta vrnila.
Tako da, džankijem ne dajem denarja.
No, tozadevno so klošarji še najbolj “varna naložba”, kot se je izrazil Marko, ker ni dvoma, za kaj rabijo, pa tudi nekih pravljic ne prodajajo.
Mi je pa zadnjič na bencinski en mladenič zagnjavil, če iz “moje” ročke natankam še malo v njegovo kantico, ker da mu je zmanjkalo bencina in nima čisto nič keša. Sem hitro izračunala, da me pride ceneje, če mu dam dva evra.
Bikini – ali nam lahko to bolj nazorno pojasniš, da si poosebljen hudič, kako to zgleda oz kako je ta drugi to ugotovil ?[/quote]
Devil in disguise bi bila morda boljša oznaka. 🙂
To tako zgleda. Sem lahko prijazna kot angelček, ampak ne bom pa dovolila, da mi bo kdo sral po glavi in me imel za norca. Še najmanj en džanki oziroma džanki na bolj kot ne neuspešnem odvajanju, ki misli, da me bo okrog prinesel in da ga nisem že zdavnaj prečitala brez testa na droge. Če se to zgodi, me bo doživel v moji najslabši izdaji. Pa ne bi šla zdaj v detajle niti pogrevala za kakšne zadeve je šlo poleg denarja.
Ko imaš opravka z ene par takimi v življenju , dobiš debelo kožo. Moraš bit pa fer oziroma pravičen in vzkipet samo takrat, ko veš, da imaš absolutno prav. Potem so krotki.
Bikini – ali nam lahko to bolj nazorno pojasniš, da si poosebljen hudič, kako to zgleda oz kako je ta drugi to ugotovil ?[/quote]
To tako zgleda. Sem lahko prijazna kot angelček, ampak ne bom pa dovolila, da mi bo kdo sral po glavi in me imel za norca. Še najmanj en džanki oziroma džanki na bolj kot ne neuspešnem odvajanju, ki misli, da me bo okrog prinesel in da ga nisem že zdavnaj prečitala brez testa na droge. Če se to zgodi, me bo doživel v moji najslabši izdaji. Pa ne bi šla zdaj v detajle niti pogrevala za kakšne zadeve je šlo poleg denarja.
Ko imaš opravka z ene par takimi v življenju , dobiš debelo kožo. Moraš bit pa fer oziroma pravičen in vzkipet samo takrat, ko veš, da imaš absolutno prav. Potem so krotki.[/quote]
Večina uravnovešenih in samozavestnih ljudi bi natanko tako ravnala, kakor si opisala, seveda pa ni to primerna oznaka za biti “devil” 🙂 blagor meni, da ne poznam nobenega džankija in da pravzaprav, ko sem to temo brala se nikakor nisem mogla spomniti, da bi kdaj naletela na podobne izkušnje, da bi me kdo fektaril za denar, ali pa taki dogodki niso vredni spomina 😉
Ko imaš opravka z ene par takimi v življenju , dobiš debelo kožo. Moraš bit pa fer oziroma pravičen in vzkipet samo takrat, ko veš, da imaš absolutno prav. Potem so krotki.[/quote]
Večina uravnovešenih in samozavestnih ljudi bi natanko tako ravnala, kakor si opisala, seveda pa ni to primerna oznaka za biti “devil” 🙂 blagor meni, da ne poznam nobenega džankija in da pravzaprav, ko sem to temo brala se nikakor nisem mogla spomniti, da bi kdaj naletela na podobne izkušnje, da bi me kdo fektaril za denar, ali pa taki dogodki niso vredni spomina ;)[/quote]
Ena od mojih prejšnjih služb je bila povezana s tem, da sem občasno srečevala tudi razne primerke, ki so živeli na robu zakona. Včasih tudi džankije. Saj znam bit ostra, sem pa v svojem bistvu preveč “prijazna” oziroma občutljiva in mi je to žrlo ogormno energije, preveč sem se sekirala. Zdaj se ukvarjam s čisto drugimi stvarmi, sem pa v tem smislu ostala nekako “poklicno deformirana” in hitro vidim tudi kaj, kar bi bilo bolje,da ne vidim. 🙂
Bolje za koga/kaj? Zate ali za tiste/tisto, kar vidiš? :))
Bi si upala trditi, da ne gre izključno za poklicno deformacijo, ljudje pač takšni smo, da za določene stvari preprosto nočemo vedeti, da obstajajo niti jih ne želimo videti…tu bi pravzaprav lahko določili nek naš skupni imenovalec.[/quote]
V principu ni boljše za nikogar. 🙂 Včasih pa človek v tem svetu lažje shaja, če je neumen in še gluh in slep zapovrh.
Am, a si ti mal motena ? Če je odgovor da, potem si čim prej poišči psihiatrično pomoč. Morda te bodo pozdravili in ti ne bo več potrebno gledat grdo ljudi, ki ti niso nič hudega storili.[/quote]
Ne vem, zaenkrat nimam potrjene še nobene diagnoze.
Ti me na psihiatrijo pošiljaš, ker ljudi, ki so totalno izgubili svoj moralni kompas, grdo (po)gledam?
Tudi tebe bi, če bi težil za denar ali kako drugače nadlegoval ljudi okoli mene, verjemi, ne bi se ti smehljala.
…če je potrebno, se po robu postavim komurkoli, ki nad ljudmi izvaja nasilje, pa čeprav je mrga.
Am, a si ti mal motena ? Če je odgovor da, potem si čim prej poišči psihiatrično pomoč. Morda te bodo pozdravili in ti ne bo več potrebno gledat grdo ljudi, ki ti niso nič hudega storili.[/quote]
Ti me na psihiatrijo pošiljaš, ker ljudi, ki so totalno izgubili svoj moralni kompas, grdo (po)gledam?
Tudi tebe bi, če bi težil za denar ali kako drugače nadlegoval ljudi okoli mene, verjemi, ne bi se ti smehljala.
…če je potrebno, se po robu postavim komurkoli, ki nad ljudmi izvaja nasilje, pa čeprav je mrga.[/quote]
Meni se to, da nekoga grdo pogledaš, ne zdi nič nenavadnega. To pogosto dobro deluje, še posebej, če kakšen tip ženksi kaj preveč teži. Pri takšnih, ki oblajajo vsako kiklo. 🙂
Drugače pa takšno ravnanje odsvetujem, ko imate opravka s kakšnimi bolj delinkventnimi ljudmi, še posebej v tujini. Veliko boljše se je izogibat vsakršnemu očesnemu stiku, še posebej če ste v kakšnem nevarnem okolišu.
Po svetu hodijo raznorazne vrste ljudi. Lahko te kdo tudi prebuta samo zaradi tega, ker si ga grdo pogledal. Kolegici se je nekaj podobnega zgodilo v Londonu na podzemni. Je samo pogledala eno temnopolto žensko in je ta takoj pokazala pest, češ kaj me grdo gledaš in že je bil tukaj incident.
…če je potrebno, se po robu postavim komurkoli, ki nad ljudmi izvaja nasilje, pa čeprav je mrga.[/quote]
Ma napihnjena si ti, preveč se mečeš ven, tako da ti bolj težko verjamem na ta tvoj zadnji stavek. No jaz pa ne bom nikoli gledal brezdomcev grdo, kaj pa ti veš zakaj se je ta tip znašel tam na ulici. Poznaš njegovo življenjsko zgodbo ? Predstavljaj si, da si v njegovi koži oz takole bom napisal, recimo, da ti dam prav, da se gre res za kakega narkomana, ki je povrhu tega še brezdomec, kaj pa če se je on še isto minuto odločil, da namerava spremeniti nekaj pri sebi, za denar te je pa prosil, ker je lačen in nima pri sebi dovolj za sendvič ? Ti ga pa grdo pogledaš in mu nazaj še zabrusiš naj se pobere. Lahko, da je tega tipa, še par minut nazaj znervirala neka random oseba in se obnašala do njega na povsem identičen način, kot se je on potem do tiste ženske, ki ji je težil pred tabo. Skratka, nima smisla nikogar gledat grdo, če ti ni nič slabega storil, če je pa komu drugemu, pa to ni tvoja stvar, no vsaj, če se gre za osebo, ki ne igra nobene bistvene vloge v tvojem življenju. Samo ok, komu zdaj jaz to razlagam, Senza je pač Senza, kot sem že prej napisal, grozljivo bitje si, na pol mutant, na pol človek :>
Meni se to, da nekoga grdo pogledaš, ne zdi nič nenavadnega. To pogosto dobro deluje, še posebej, če kakšen tip ženksi kaj preveč teži. Pri takšnih, ki oblajajo vsako kiklo. 🙂
Drugače pa takšno ravnanje odsvetujem, ko imate opravka s kakšnimi bolj delinkventnimi ljudmi, še posebej v tujini. Veliko boljše se je izogibat vsakršnemu očesnemu stiku, še posebej če ste v kakšnem nevarnem okolišu.
Po svetu hodijo raznorazne vrste ljudi. Lahko te kdo tudi prebuta samo zaradi tega, ker si ga grdo pogledal. Kolegici se je nekaj podobnega zgodilo v Londonu na podzemni. Je samo pogledala eno temnopolto žensko in je ta takoj pokazala pest, češ kaj me grdo gledaš in že je bil tukaj incident.[/quote]
ampak nobena pa ne pere od desca gat zato, ker vse reklame govorijo o tem, da je to možno šele pri 40+.
stopinjah po Celciju … butare … ne letih ☺
Po svetu hodijo raznorazne vrste ljudi. Lahko te kdo tudi prebuta samo zaradi tega, ker si ga grdo pogledal. Kolegici se je nekaj podobnega zgodilo v Londonu na podzemni. Je samo pogledala eno temnopolto žensko in je ta takoj pokazala pest, češ kaj me grdo gledaš in že je bil tukaj incident.[/quote]
ampak nobena pa ne pere od desca gat zato, ker vse reklame govorijo o tem, da je to možno šele pri 40+.
stopinjah po Celciju … butare … ne letih ☺[/quote]
Kaj??
Ma napihnjena si ti, preveč se mečeš ven, tako da ti bolj težko verjamem na ta tvoj zadnji stavek. No jaz pa ne bom nikoli gledal brezdomcev grdo, kaj pa ti veš zakaj se je ta tip znašel tam na ulici. Poznaš njegovo življenjsko zgodbo ? Predstavljaj si, da si v njegovi koži oz takole bom napisal, recimo, da ti dam prav, da se gre res za kakega narkomana, ki je povrhu tega še brezdomec, kaj pa če se je on še isto minuto odločil, da namerava spremeniti nekaj pri sebi, za denar te je pa prosil, ker je lačen in nima pri sebi dovolj za sendvič ? Ti ga pa grdo pogledaš in mu nazaj še zabrusiš naj se pobere. Lahko, da je tega tipa, še par minut nazaj znervirala neka random oseba in se obnašala do njega na povsem identičen način, kot se je on potem do tiste ženske, ki ji je težil pred tabo. Skratka, nima smisla nikogar gledat grdo, če ti ni nič slabega storil, če je pa komu drugemu, pa to ni tvoja stvar, no vsaj, če se gre za osebo, ki ne igra nobene bistvene vloge v tvojem življenju. Samo ok, komu zdaj jaz to razlagam, Senza je pač Senza, kot sem že prej napisal, grozljivo bitje si, na pol mutant, na pol človek :>[/quote]
Zanimivo, kako znaš nastaviti drugo plat zgodbe, ko kdo nekoga grdo pogleda. Ne znaš pa tega naredit pri sebi, ko žališ vse okrog sebe. Kaj si potem ti, če je Senza na pol mutant in na pol človek?
Kaj??[/quote]
reklame za praške poudarjajo, da se lahko pere že pri 40 ☺
pa nikoli ne povedo, da gre za toploto vode … “sodobne” ženske pa te oglase dojemajo kot, da lahko dajo prati še po 40 letu starosti ☺
(velja za tiste, ki so še “samske” ) ☺
Kaj??[/quote]
pa nikoli ne povedo, da gre za toploto vode … “sodobne” ženske pa te oglase dojemajo kot, da lahko dajo prati še po 40 letu starosti ☺
(velja za tiste, ki so še “samske” ) ☺[/quote]
Pa kaj ti meni deliš navsete za pranje perila? 🙂
Jaz skrbim zase in svoje cunje že od 18. leta dalje, ko sem zapustila hotel mama. Sem bolj konservativno vzgojena ženska. Moškemu pustim, da šraufa po pralnem stroju, gate mu pa jaz perem.
haha sem mogla kar dvakrat pogledat da sem se prepričala če me nisi tole citirala..pa vidim sva doživele isto zgodbo isto vse. mene je na koncu ne napadla ko sem pritopila do nje ampak je tekla kolikor so jo nosile noge… oči tresoče pa jok pa je vrjetn je biu samo znak abstinencne krize 😀
Sadni, opa,presenecas v + smer s svojim pogledom do kolašerjev. sm misnla da si tut do njih nastrojen kot si tukaj na forumu 🙂
Jaz skrbim zase in svoje cunje že od 18. leta dalje, ko sem zapustila hotel mama. Sem bolj konservativno vzgojena ženska. Moškemu pustim, da šraufa po pralnem stroju, gate mu pa jaz perem.[/quote]
Včasih še namerno kake klešče vržeš zraven cunj, da ima potem kaj šraufat. :))
Jaz skrbim zase in svoje cunje že od 18. leta dalje, ko sem zapustila hotel mama. Sem bolj konservativno vzgojena ženska. Moškemu pustim, da šraufa po pralnem stroju, gate mu pa jaz perem.[/quote]
nope – ne delim nasvetov ☺
samo komentiram reklame za praške ☺☺
Forum je zaprt za komentiranje.