Ostal sem brez denarja…
Jaz sem tudi že doživela nekih podobnih izkušenj. In to ne v LJ.
Nazadnje od enega starejšega, tam cca 60 ali več let. In ne, NM-3w, mislim, da to nisi bil ti.
V glavnem, prosi me za vsaj nekaj drobiža, češ da mora zbrati za avtobusno karto. V nek odročen kraj. Da je prišel iz CE v naše kraje, in da mora nekam proti Kočevju. Da ga prevoz ni prišel iskat… bla, bla, bla. Še zdaj ne vem, če je res ali ne.
Podobno kot Robi tudi jaz načeloma nimam gotovine. Ali res zelo malo. Včasih še za malico v službi nimam. In sem mu rekla, da nimam denarja. Še tako brskam po denarnici, polni raznih računov iz trgovin, potem najdem kakšen cent, 10 centov, pravim da nimam. No, potem sem mu dala okoli 1 EUR, pa še to bolj zato, ker sem imela otroke s sabo, pa si mi je zdelo, da je lepo, da če te kdo prosi za pomoč, da mu pomagaš. Kot neka vzgojna lekcija.
Sicer pa me kdaj vpraša kakšna najstnica, če imam kakšen euro za posodit, da bi si morala neko zdravilo v lekarni kupit, in da nima. Tej pa kar rečem, da naj prosi svoje starše. Ali stare starše. Ali strice, tete. Nekoga od sorodnikov že ima.
Aja pozabila dodat. Hodim na vlak v tivoli. nakar me skor kap ko za ovinkom se zaletim v enega gospoda, oblecenega v plasc. bla je ze tema.in on men Pomoži mi… pa rece za drobiz. recem nimam tko da nemorem pomagat,in on se kr razgali, in rece kaj pa tko da pomagas??
sm kr zbezala stran… in to pr svojih 18ih. ogabno
To je že bilo kar nekaj let nazaj.V mestu ob Savinji sem se odpravila v knjižnico po takratni uradni list R. Slovenije.V bližini je sprehajalna pot ob Savinji in mestni parking..
Tam sta sedela dva klošarja,ne tleh sta imela flašo belega vina in eno vrečko,v kateri je bil najbrž še kakšen sendvič,saj sta nekaj jedla in glasno debatirala..
En čas sta me opazovala,nakar se je eden opogumil in me direktno vprašal “gospa a imate kakšen tolar,midva sva tako žejna” ..))
Takrat je še bila stara valuta in res ko je bil tko direkten,da je pač žejen,ker itak vem da je bil:) .
,sem mu dala takratnih tisoč tolarjev.. Gaspod je bil tako vesel in hvaležen da ga bosta še danes ruknila,da sem si si mislila “lej naj imata..”
Ko sem šla nazaj iz knjižnice,sem imela slabo vest da sem tolarček dala samo enemu,sem še tisoč tolarjev dala drugemu:)) Takrat sta bila pa tako vesela da sta mislila da sanjata:))
Točno sem vedela da sta alkolholika in klošarja.Pa vendarle sem imela dober dan in tega denarja mi tudi danes ni žal..Le možu nisem nikoli povedala ko bi pop….il..):))
Jaz nikoli ne dam denarja, ker alkohola, cigaret in drog ne podpiram. Nikoli nisem imela toliko denarja, da bi tako stran metala denar pa hodim v službo. Da pa bi podpirala take stvari pa ni šans. Z mojim denarjem se bo kdo nalil, zadrogiral in potem komu drugemu škodoval ali pa ga bo povozil avto ali kaj takega. Če se hoče uničit, naj se, ampak ne z mojim denarjem.
Lahko pa dobi sendvič, ampak, ko takemu, ki prosi, ker menda nima niti za jesti, ponudiš hrano, te pa kam pošlje.
Ponavadi so tisti, ki zavrnitev pospremijo z glasnim zmerjanjem, narkomani (vsaj take so moje izkušnje, “pijančki” se niso še nikoli drli za mano), ki jim z veseljem siknem nazaj, iracionalni kot so, se pa itak ne zavedajo, da so si s tem, ko so se zdrli name, sigurno zmanjšali potencialni zaslužek, saj jim na račun grdega vedenja še kar nekaj ljudi ne da denarja…
Ravno zadnjič sem stala na Bavarcu, pa opazovala enega mladega (precej zadetega) fanta, ki je pristopal k ženskam in jih prosil za denar (verjetno je ocenil, da prej dajo kot moški), pa sem ga preventivno grdo gledala (to pa res znam, če hočem), pa si je hitro premislil. Glede na to, da je do vsake pristopil z vprašanjem, če jo lahko nekaj prosi, sem bila odločena, da bi ga, če bi pristopil do mene, tudi jaz “nekaj prosila”… In če bi me vprašal, kaj, bi mu odgovorila: “Nehaj se zadevat, pa ti ne bo treba nič prositi.” Ampak je moj pogled povedal vse.
Nevem zakaj je potrebno nekoga grdo gledat, ki ti ni nikoli nič slabega storil. Preprosto rečeš ne, ne dam in urejeno. Ali pa si preprosto tiho in mu samo obrneš hrbet, saj bo dojel. Druga stvar je pa, če ti začne sikat, takrat ti je pa opravičeno ga tudi na gobec usekat.
Se strinjam. Ampak veš pa, zakaj je potrebno žalit druge, ki ti prav tako niso nič naredili. Ali pa tudi tega ne veš?
Mogoče zdaj veš zakaj se mi ne bi dalo ukvarjat s tabo. Enostavno grozljivo bitje si Senza.[/quote]
Saj te ne prosim za pozornost, edino, kar sem si želela od tebe, je, da mi dokažeš, da nisi lažnivec.
Mogoče zdaj veš zakaj se mi ne bi dalo ukvarjat s tabo. Enostavno grozljivo bitje si Senza.[/quote]
Saj te ne prosim za pozornost, edino, kar sem si želela od tebe, je, da mi dokažeš, da nisi lažnivec.[/quote]
Aha, nekateri smo angelčki, se nikol v lajfu še nismo zlagali.
Mah, sploh mi ni bilo treba obračati hrbta, je pogled zadostoval, da je razumel. O tem, da meni osebno ni nič slabega storil, pa samo toliko: dovolj je bilo, da sem slišala, njegove komentarje, ko je šel stran od ženske, ki mu ni dala denarja – ne njej, ampak bolj samemu sebi. Rabim to? Ne, hvala.
Saj te ne prosim za pozornost, edino, kar sem si želela od tebe, je, da mi dokažeš, da nisi lažnivec.[/quote]
Aha, nekateri smo angelčki, se nikol v lajfu še nismo zlagali.[/quote]
Nisem noben angelček, ampak če podaš trditev, pa ti napišem, da mi dokaži, ker trdim, da ni res, in te prosim, da trditev dokažeš…
Mah, nima veze, škoda mojega časa za take lažnive kljukce.
Aha, nekateri smo angelčki, se nikol v lajfu še nismo zlagali.[/quote]
naj prvi vrze kamen tisti ki je brez greha.. 😀
kaj pa tis fehtar na copovi k ze 10let postopa okol s tumorjem in zbira za operacijo?
al pa en fantk k ma ze par let bratca ki rabi kao operacijo…..
povdarek na Kao.pol se pa odpelejo z mercko izpred poste pa vsi obleceni v firme…
Forum je zaprt za komentiranje.