oslicev file?
jast ga dam ponavadi v vrecko za pecenje in zraven malo kisle smetane, zacimbe: sol, poper, mediteranske, rozmarin,… zelenjavo: korencek, grah, lahko se malo vincka in to v ogreto pecico za priblizno pol urce…..meni je tak nacin priprave zelo okusen pa obvezno zraven pecen krompircek, prav tako v pecici
lp, Kira
Ce bi rada kaksno light varianto: kaj pa, ce bi oslica naredila kar v al. foliji v pecici? To je ful preprosto:
na al. folijo das oslica, nasolis, zavijes folijo v paket in peces kaksne pol ure (odvisno od debeline ribe) na 200C. Ko je peceno, ponudis s kaksno omako oz., ce si na dieti, lahko samo potreses s cesnom in petersiljem. Zraven pa krompir v krhljih, pecen kar na istem pekacu zraven v pecici (tudi brez mascobe, jaz ga samo malo nasolim, preden ga dam pect).
Mi delamo osliča z zeljem in krompirjem (vse skupaj zmešano kot kakšno enolončnico):
osliča dam v marinado iz limoninega soka in žličke gorčice, lahko daš tudi zelen poper npr., krompir popečem v ponvi, da je čisto pečen (narežem ga na lističe), zelje na maslu popražim in začinim s kumino, na koncu popražim koščke osliča in iz marinade naredim omako, vse skupaj zmešam in je.
Sliši se čisto čudno, ampak je zelo dobro (recept je iz ene prevedene kuharske knjige in malo prirejen).
Lp
P.
Hej,Polenta je omenila kumino.K beli ribi dam vedno malo kumine,se raje(ce ga imam) pa zrna sladkega janeza- finocchio,pehtran.To zelo oplemeniti
ribe.
Jaz dam filete malo v marinado iz olivnega olja z zgoraj nastetim in se poper sol,malo limoninega soka,potem vse skupaj dam v posodo,ki ne rabi mascobe-tudi marinado,vse na mrzlo, narezem malo gomolja sladkega janeza,kolobarcek limone,malo kaper,kaksno oljko in pokrijem.Ko zmanjka tekocine,dodam malo belega vina,izparim in jed je hitro gotova.Ce hoces se malo vec omakice,dodas malo juhe ali zelenjavne juhe,ali samo mlacno vodo.
Zraven prija polenta.Zelo dietno in okusno.
V Italiji in Franciji je pehtran zelo cenjen pri ribah. Lp Babi
zadnjič sem tudi sama razmišljala, kaj naj napravim z osličevim filejem, pa sem si malo priredila burmansko tradicionalno juho:
osliča sem narezala na pribl. 3 cm velike kose, solila, potresla s kurkumo in pustila pribl 10 min, da se prepoji . na arašidovem olju sem popražila čebulo, dodala česen, ingver, po minuti primešala še ribo, ostro papriko in malo riževe moke. zalila sem z vodo, dodala še kokosovo mleko (tako da je bilo tekočine recimo 3:1 voda:kokosovo mleko), dodala limonsko travo (posušeno, je pa vsekakor boljša sveža) in kuhala, da je riba postala mehka. posebej sem skuhala rezance, jih dala na krožnik in prelila z juho.
malo drugače, ampak zelo okusno.Babi napisal:
Forum je zaprt za komentiranje.