oslic
Tole sem objavila ze v eni drugi temi, ampak predvidevam, da nobena ne bo videla, saj je ostala med novembrskimi temami. Zato sem se odlocila odpret novo temo. Upam, da lahko 😉
Sem cista nevednica kar se rib tice. Ribje palcke in konzerve so vse, kar “obvladam”. Zdaj pa bi rada kupila zmrznjene fileje oslica…mislim, da bo za zacetek ok.
Kako pripraviti to zadevo? Najraje bi pripravila na en preprost nacin, brez posebnih zacimb, saj nihce doma nima rad prevec zacinjene hrane.
Najlepsa hvala ze v naprej za vso vaso pomoc! 🙂
Za začetek Ti bo morda prav prišla tale stran, kasneje pa bodo še kaj povedale in dodale izkušene kuharice na naši strani.
http://www.titanic.si/recepti.htm
Srečno!
Nelly
Ko sem bila mlajša je moja mama panirala osliča, naveličana okusa sem se odrekla ribam. Med promocijo oziroma degustacijo rib sem se jih naučila pripravljat tako, da so okusne in v Tušu in Merkatorju smo jih prodali tolko kg da ni noben mogu verjet 🙂 Sicer smo pekli sveže ribe, amapk doma si ga naredim takole.
Kupim zamrznjene fileje, na vrtu uberem peteršilj in ga sesekljam
Na teflonsko ploščo dam malo olivnega olja in gor zmrznjene fileje osliča, ki jih takoj potresem z Kotanyi (se tamo napiše) znamko začimb ZA RIBE po obeh straneh. (Te začimbe smo uporabljali pri serviranju rib nakupovalcem v trgovskih centrih in te dneve je te začimbe zmanjkalo s polic)
Po ribi potresem narezan petršilj in jo pečem na ponvi, vsake tolko obrnem, dokler mi ni barva všeč;9 Se mi je zgodilo da sem si dala kdaj že premalo narejeno na krožnik in sem jo lepo nazaj vrgla v ponvo in še malo nardila. In mi je tako narejena bolj fina od vseh kar sem jih kdaj probala. Na enak SPEEDO način naredim Soma in ostale fileje. Brez problema v desetih minutah oz še manj imaš obrok na mizi:)
In tako narejenega osliča so vsi pohvalili;)
Forum je zaprt za komentiranje.