OSAMLJENA
Čeprav sem poročena in spim s svojim možem v skupni postelji, se mi dogaja, da sva z možem pravzaprav tujca. Nobene privlačnosti ne čuti več do mene. Nobene nežnosti.
Tudi, če ga pobožam, se grobo odmakne in nobenih prijaznih besed ni iz njegovih ust. Samo godrnja se jezi in me tolerira. Saj nikoli ni bil prav ljubezniv, vendar se je z leti vse tako izničilo, da me moti.
Kot, da sem jaz kriva za nevšečnosti, ki se dogajajo, kot, da sem jaz pogojila vsem narobe začrtanim potem, on se sam sebi zdi zavožen in na nek način krivi mene, kot, da sem nekdo, ki je kriv za njegove zmote.
To traja in traja in se še poglablja.I ščem poti iz praznine, toda tudi te je vedno več.
Sva pri šestdesetih letih, oba še zaposlena. Delno so otroci še z nama.
kar ena740, 15.05.2024 ob 07:07
Čeprav sem poročena in spim s svojim možem v skupni postelji, se mi dogaja, da sva z možem pravzaprav tujca. Nobene privlačnosti ne čuti več do mene. Nobene nežnosti.
Tudi, če ga pobožam, se grobo odmakne in nobenih prijaznih besed ni iz njegovih ust. Samo godrnja se jezi in me tolerira. Saj nikoli ni bil prav ljubezniv, vendar se je z leti vse tako izničilo, da me moti.
Kot, da sem jaz kriva za nevšečnosti, ki se dogajajo, kot, da sem jaz pogojila vsem narobe začrtanim potem, on se sam sebi zdi zavožen in na nek način krivi mene, kot, da sem nekdo, ki je kriv za njegove zmote.
To traja in traja in se še poglablja.I ščem poti iz praznine, toda tudi te je vedno več.
Sva pri šestdesetih letih, oba še zaposlena. Delno so otroci še z nama.
Jaz sem se locila. Sem sama, samska in manj osamljena kot v zakonu.
Kriva za neuspehe, razočaranja?
Imam doma podobnega. Se mu v službi kaj kuha, pa ima tiho mašo z mano, kot da bi mu jaz kaj naredila. Grozno! Se človek poskusi pogovoriti, pa nič. Ja hvala lepa potem.
Marsikdo, tudi mlajši moški, hodi danes v sluzbo, nato pa je samozadosten. Ženske bi pa rade odnos, ampak zanj morata biti zainteresirana dva. Naučiti se je treba biti srečen sam s seboj, brez drugih.
Sta kar dva v tej čorbi. Prva si ti, ki si šla v razmerje s človekom, ki te nima rad. Zakaj si z njim, veš samo ti, in te račune si sama plačaj. Drugi je on, ki je v razmerju z žensko, ki je nima rad. Samo on ve zakaj je s tabo.
Zakaj gre človek v zvezo z drugim človekom, ki ni ljubezniv do njega? Denar? Ker drugega razloga res ne vidim.
V bistvu sta v vajini zvezi dva hinavca. In to veš.
Nehaj iskati izgovore. Počisti v svoji glavi zakaj rabiš zvezo z neljubeznivim človekom.
Glej, predlagaj razhod. Ali si najdi, čim več zaposlitev, da ga ne srečaš. Verjetno že na začetku ni bila o. K. Energija med vama. In verjetno njegovo energijo vlečeš navzdol on tvojo. Otroci, se bodo že znašli, delno z vama, glej lažje jim bo, če gresta narazen. Čiščenje hiše. Ljubimec. Tečaj angleščine 8n ljubimec.
Ojoj. V takem zakonu pa ne bi nikoli živela. To je zame pekel. Med vama ni ljubezni, niti spoštovanja, le še naveličanost. Sta sostanovalca ki se le še grdo gledata. Obupno. Pogovori se z njim, če je kaj za rešit ali pa mu predlagaj ločitev. Boš lahko tako živela do konca življenja? Življenje z nekom, kateremu se skorajda gnusiš. Res je kreten, ampak tudi ti ne smeš dovoliti, da te ponižuje na tak način. Nisi ti kriva za njegove slave dneve.
Če nočeš iti stran, začni živeti zase.Jaz bi spala v drugi sobi,začela bi telovaditi,hoditi v hribe ali karkoli kar te veseli,namerno bi šla za kakšen vikend na kakšen izlet.V glavnem začela bi živeti zase,če bo pa nesramen pa zaključi zakon.Sicer je za drugega lahko govoriti,samo to pa tudi ni nobeno življenje kar imaš sedaj.
Tudi obratne primere imamo. Nebu je naprej očitala, da se ne sme premakniti v postelji, ker sem takoj nadležen. Čez čas mi je zagrozila, da me prijavi zaradi poizkusa posilstva, če ne umaknem roke od nje. Bil je ukaz prste proč, ker sem se dotaknil njenih ramen. Kot mrlič noče biti niti pokopana v moji soseščini. Odločil sem se, da najdem vsaj kanček sreče na drugi strani plota, a imam preveč kontrole, da bi lahko neopazno preskočil plot. Potolaži se s tem, da nisi edina v podobnih pogojih na svetu. Seveda spadam med zelo potrpežljive ljudi.
Veš kaj, še ti še malo namršči, godrnjaj za prazno figo, se vleži in obrni na drugo stran in globoko glasno zavzdihni, češ komaj ga prenašam. Po moje si prijazna oseba in te je take navajen. Malo bo začuden, mislim. Mogoče ne bo nič pomagalo, ampak zabavno bo za tebe. Daj mu vedet, da si obupala nad njim, da malo sproba, kako je luštno s takim brontolonom živet.
Obenem si naredi lepo zase, delaj kar te veseli. Če se bo še naprej tako obnašal, se distanciraj (vsaj mentalno), morda pomisli celo na ločitev.
Marsikateri moški je nezmožen izražati ljubezen z besedami in dotiki, čeprav v sebi ljubijo bolj, kot si marsikatera žena predstavlja. V partnerstvu se je potrebno pogovarjat ampak predvsem ženske moramo paziti, da ne pretiravamo, ko iz nas bruhajo besede, kot voda v slapu Savica. Zmernost je mati modrosti. Je pa na žalost res, da se z leti partnerska zveza dostikrat razvodeni v naveličanost. Način, kako naveličanost v zvezi preseči pa ostaja vedno stvar partnerjev in ničkoliko različnih faktorjev, ki jih vsak partner za sebe vidi, občuti in doživlja. In vsa ta mešanica na koncu rezultira v treh možnih scenarijih – status quo, prebuditev zveze ali pa ločitev. Takšna ali drugačna odločitev je seveda vedno odvisna od posameznika in njegovih najbolj intimnih občutij, razmišlanj in seveda pričakovanj.
Forum je zaprt za komentiranje.