ORSAY nesramna firma
Imate tudi vi slabe izkušnje z reševanjem reklamacije v firmi OrsaY? Pri njih sem kupila hlače, na katerih sem doma opazila večji masten madež. Vrnila sem jih v prodajalno v roku 3 dni. Prodajalec mi je napisal prevzem reklamacije s pojasnilom, da bodo pregledali, če je reklamacija upravičena in me o tem obvestili v 8 dneh. Zdi se mi zelo nekorektno da si vzamejo toliko časa za ogled svoje napake, s tem, da moram jaz ponovno opraviti pot 45 km da bom “morda “dobila upravičeno svoj denar nazaj. Bili so tudi zelo nevljudni zato pri njih zagotovo nikoli več ne kupim nič. Ali sploh delajo prav ? da toliko časa manipulirajo z mojim denarjem? kaj lahko storim?
po pisanju sodeč, ste tule res sami otroci ki kupujete z maminim denarjem. Jaz sem stara 55 let in res je da slabo vidim zato tudi nisem videla madeža pri vseh teh njihovih lučeh. Tudi na cunje znam paziti saj težko prislužen denar premišljeno trošim. In če vam povem, da so hlače stale borih 15 eurov boste zamahnile z roko in rekle da za takšen denar lahko kupim tudi umazane hlače kajne?! Ja že že če bi mi denar ne bil problem, tako pa me bo ponovna pot stala več kot je vrednost. Tako je to če nisi doma v mestu, pa vseeno moraš biti oblečen. No sedaj pa pluvajte po meni ampak prej premislite !
Ne, nismo vsi otroci, ki kupujemo z maminim denarjem, še več, tega ne počnem več zadnjih 15 let, pa sem stara 32 let. Sama izračunaj. Tudi moj denar je težko zaslužen, ne samo tvoj.
Ti pa bi pri svojih letih (oziroma izkušnjah) lahko razumela, da obstaja zakon, ki ureja to področje. In ta zakon določa, da ima prodajalec čas, da v 8 dneh reši reklamacijo.
kot, da je gospa kupila kakšno tehnično robo. kupila je umazane hlače in najmanj, kar bi lahko trgovina z dobro prakso naredila, da bi ji ponudila druge hlače. jaz sem v hm kupila ebo majčko, jo oprala in se je skrčila, pa niso nobenih strokovnjakov klicali, ampak mi takoj ponudili drugo. pa bi v tem primeru res bilo morda na mestu vprašanje, kako sem prala.
kot, da je gospa kupila kakšno tehnično robo. kupila je umazane hlače in najmanj, kar bi lahko trgovina z dobro prakso naredila, da bi ji ponudila druge hlače. jaz sem v hm kupila ebo majčko, jo oprala in se je skrčila, pa niso nobenih strokovnjakov klicali, ampak mi takoj ponudili drugo. pa bi v tem primeru res bilo morda na mestu vprašanje, kako sem prala.[/quote]
Serjem in podobne zadeve jaz delam na WC-ju, tu samo delim svoje mnenje. Ti pa ne mešaj politike neke trgovine in zakonodaje glede reševanja reklamacij. V tej trgovini so se pač držali zakonodaje, nekatere pač strankam omogočajo več kot to.
Nimam časa zdaj iskati, ampak če se prav spomnim, bi morali očitno reklamacijo – kar to je – rešiti takoj. Za druge reklamacije pa imajo 8 dni časa za rešitev.
Če si res huda oz. imaš stroške, pri upravičeni reklamaciji lahko zahtevaš povrnitev potnih stroškov.
Se pa pojavijo res novi izdelki z mastnimi madeži, izgleda, da pride do tega že v proizvodnji ali v skladišču.
LP,
Lenka
Forum je zaprt za komentiranje.