oriflame
Živjo, res je naravna kozmetika. Kaj več ti lahko povem preko emaila ,lahko se zmenive tudi za kakšne vzorčke,….itd. Piši na moj email pa se slišive.
lp,silvestra
Zdravo,
tudi sama prodajam to kozmetiko, ampak nekaj me je zmotilo – rekla si , da imaš probleme s kožo. Mi prosim zaupaš (lahko na mail) kakšne, ker Oriflame kreme niso za vsakega IN pa kaj si do sedaj uporabljala. Jaz bi raje vedela kaj je s tvojo kožo narobe, lahko ti te kreme bolj škodijo kot koristijo. Jaz sicer uporabljam njihove kreme, ampak nimam problematične kože.
Če že imaš svetovalca, se opravičujem, samo vsaj vprašaj njega/njo kako in kaj ti svetuje za tvojo kožo – kakšen vzorček naj ti ponudi ipd.
lp
Urška
Tudi jaz imam občutljivo kožo, ne sicer preveč problematično, vendar vsega nanjo ne smem dat. Kupila sem kremi essentials, dnevno in nočno, od oriflame in ju ne morem uporabljati – koža peče, veže, pordeči, krema je ne nahrani. Ker ni testerjev, je nakup take kreme lahko stran vržen denar, vsaj pri meni se je tako izkazalo. ČEprav so cene ugodne, veliko napačnih nakupov kar nekaj nanese 🙁 Sama pri oriflamu kupim samo kakšno šminko, čeprav niso preveč obstojne, so mi pa všeč barve.
Meni pa gre malo na živce nekaj, kar se tiče pojmovanja “naravne kozmetike”. Po mojem mnenju je naravna le tista kozmetika, ki jo izdelamo sami doma. Kajti kozmetika, ki jo imenujejo naravna, NI NARAVNA, vsaj ne v takem pomenu, kot bi si človek želelob pojmu “naravna”.
Spodnja zakonsko predpisana meja, da se za neko kozmetiko lahko reče, da je naravna, je 5% naravnih sestavih. Kaj pa ostalih 95%?? Te so kemikalije, pridobljene iz nafte.
So pa seveda tudi izdelki, ki so sicer izdelani iz pretežno naravnih sestavin, vendar pa imajo podaljšano obstojnost – seveda s konzervansi. Tega nimajo le izdelki, ki jih naredimo doma.
Npr. Sama sem vedno prisegala na izdelke od JUsta. Po naključju mi je enkrat prišla pod roke ena revija, kjer so bile naštete sestavine, ki jih naravna kozmetika ne bi smela vsebovati.In v mandljevem mleku od justa sem našla 4 take sestavine.
Hočem samo povedati, da nič, kar kupimo v trgovini, ni popolnoma naravno. So pa seveda sestavine, ki so bolj škodljive in tiste, ki so mogoče malo manj.
maca 37, zakaj pa nisi vrnila teh izdelkov? Vse, kar si naštela bi lahko vrnila. Če ne obstaja tester Oriflame vse vzame nazaj in vrne denar. Šminke pa lahko preizkusiš s testerji. Tiste, ki ne moreš, pa lahko vrneš.
lokokoko, nafta je najbolj naravna stvar, mimogrede. In njeni derivati v kozmetiki so še dodatno prečiščeni. Tako da tu nafta ni noben problem. Problem so razni parabeni, dišave, parfumi, barvila in drugi iritanti, ki jih najdeš v raznih kremah. Določene stvari pač morajo biti, da je krema sploh mazljiva, obstojna. Ne moreš se na primer mazat z rastlino. To je preveč ekstremno.
Je pa vseeno NUJNO preveriti sestavine na kremi – že zato da vidiš ali je res mastna ali pa vlažilna, ko tpiše na embalaži, ali je komedogena (če imaš težave z mašenjem por in aknami), ali res vsebuje UV zaščito, ali je res kak antioksidant notri, kot piše na embalaži ipd. ipd. Ker embalažam resnično NE GRE zaupati.
nafta in izdelki iz nafte nikakor ne pašejo na kožo in mimogrede, tudi dišave in barvila in ostali iritati so iz nafte
NIVESKA, tebi pa priporočam da ne uporabljaš njihovih krem, saj za problematično kožo niso primerne (govorim iz izkušenj); poskusi raje Cosmerbo, Alverde, Weledo, pač te, ki imajo čimmanj parabenov, dišav in barvil
Forum je zaprt za komentiranje.