Organizaciia mirnega dopusta na otokih – nasvet!
Pozdravljeni,
začeli smo razmišljati za planiranje dopusta naslednje leto in šli bi v septembru (raje druga polovica), ker nismo ljubitelji prevelike vročine a zelo rada plavam medtem ko mož pa je skoraj neplavalec. Imamo dve manjši psički, ki ne marata drugih psov in tudi gneče ne (doživeli sta travmo in sva jih rešila iz pesjaka). Imata sicer 2 leti.
Kakorkoli nisva ljubitelja gneče in bi reanično rada umirjen dopust kar za 14 dni a so določene stvari, ki bi jih radi oz. so nujne in povzročijo, da zelo težko najdemo kaj primernega in sicer:
– potrebujemo wi fi internet, kar pa veliko hišic na samem nima
– morajo biti dobrodošli pa tudi na plažo, da bi plavale z nami, kar pa na mnogih krajih ni dovoljeno
– najraje bi imeli hišico na samem a ne razumem kako je možno pripeljati s sabo zamrznjeno hrano (meso npr) z uporabo 2 – urnega trajekta, kjer ni mogoče delovanje hladilnih torb na elektriko, ki se jo priklopi na baterijo v avtu saj mora bit avto prižgan. Nismo še bili na otokih, kjer se dostopa samo s trajektom zato me zanima tisti, ki ste že izkušeni, kako se organizirate glede hrane? Namreč raje ne bi kuharila a tudi v restavracijo se ne more cel čas.
– da bi vsaj ena trgovinica ne bila predaleč
– največ 50 m od plaže in ne v strminI
– da bi bil otok, kjer se lahko kroži z avtom
– da ni prevelik problem voda in elektrika
– po možnosti tudi klima
– da je morje resnično čisto
Skratka vem, da je težko kaj svetovati a vseeno upam na Vaše nasvete in izkušnje. Zelo me zanimajo oddaljeni otoki kot Drvenik Mali na primer a ne uspet najti informacije ali se tja pride z avtom ali ne. Radi bi poskusili z otoki čeprav nimamo lepoh spominov s Krka in bi poskusili z ostalimi. Če mogoče kdo ve za kakšno samotno hišico s temi značilnostmi, se priporočam in hvala v naprej!
Realka kar brala si mi misli, saj od prvega trenutka ciljam prav na Pašman! Gledam tiste hišice na nasprotni obali (proti Kornatih) in našla sem že eno, ki ima vse kar potrebujem a glede na to, da jih je tam polno in vsaka je pri drugačni agenciji ali brez, treba čas, da jih najdem vse.
Če kdo mogoče ve za kakšno tako hišico na tej nasprotni obali, se priporočam 🙂 O ceni ne govorim saj vem, da če hočeš več potem je to tudi ceni primerno.
Na otok Drvenik mali ne moreš priti z avtom.
Otok Pašman mislim, da je kar precej obljuden.
Za mirne počitnice predlagam Dugi otok, Šolto, Ugljan, ki niso tako “skomercializirani” in zato tudi mirni.
Glede zamrznjene hrane – jaz nakuham za prva dva dni, potem pa tam kupimo ribice, včasih gremo kaj ven pojestm sicer pa pripravljam jedi, ki so hitro kuhane. Tudi bi za 4 osebe težko vse dala v hladillno torbo. Uporabljamo pa navadno s “pingvini” in se v 8 urah še ne odtali.
Misliš, da Pašman na zunanji obali (tam kjer so Ronbinzoni – če gremo, na Pašman bi šli samo tja) v drugi polovici septembra oz. septembra zagotovo, neprimeren za mir in samoto?
Gledala sem tudi Šolto a tam takih hišic, sploh pa z internetom, ki ga mi potrebujemo, ne najdeš. Na otokih je to povsod problem – dlje kot je, večji je problem.
Moram pa tudi reči, da vsaj po slikah sodeč (mogoče se motim) me na Ugljanu in Šolti ni nič kaj posebno privlačilo. Dugi otok pa ga nisem kaj dosti gledala priznam. Osredotočila sem se na tiste, kjer je pot s trajektom krajša.
Glede hrane hja seveda je težko vse vzet s sabo. Še posebno, če ostaneš 2 tedna na morju. Ponavadi zmrzovalniki so tudi zelo majhni. To se nam je zgodilo, ko smo šli pred leti v apartma za 2 in hladilnik z zmrzovalnikom je bil tako majhen, da sem mogla prosit lastnico, če lahko prosim da ona v svojo skirnjo! Nikoli več kjer je majhen hladilnik heheh
Forum je zaprt za komentiranje.