Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika orehovi rogljički

orehovi rogljički

lep pozdrav vsem!

najprej se opravičujem, če je bilo pred kratkim mogoče že govora o orehovih rogljičkih, ampak našla nisem nič, kar bi mi bilo všeč.

torej: potrebujem recept za orehove rogljičke, take ki se ne drobijo preveč in da porabiš vsaj 1 kg moke (vem, da se količine da podvojiti, ampak potem razmerje včasih pride precej čudno, sploh kar se jajc tiče). pri piškotih zelo nerada eksperimentiram, zato bi rada nekaj preizkušenega.

vsem, ki se boste trudile, hvala že vnaprej!

Meni so tisti rogljički iz moke, ki ima roza pikice zelo ušeč, le toliko jih ne pride iz mase kot piše gor na receptu, res pa nevem ali so tam orehi ali ne, če ne potem zamenjaj nekaj moke za orehe……..ti jih priporočam

Ti rogljiči , ki jih omenja Kroki so res najboljši (dunajski vanilijevi rogljiči). Tam so navedeni lešniki in mandelni. Mislim , da ni nič narobe , če jih nadomestiš z orehi.

No, jaz delam te in ponavadi nimam težav, če količino moke podvojim…

Vanilijevi rogljički

300 g moke
100 g sladkorja (v prahu)
80 g mletih orehov
180 g masla ali margarine
3 zavitki vanilijevega sladkorja
1 pecilni prašek
2 rumenjaka

Jaz testo delam kar v multipraktiku, potem ga pa dam na mrzlo počivat za kake pol ure do eno uro. Oblikuješ rogljičke, pečeš na peki papirju na 180-200oC dokler niso zlato rjavi in še tople povaljaš v sladkorju (sladkor v prahu). Ponavadi so rogljički boljši naslednji dan (velja za večino keksov). Aja: če delaš z maslom, so precej krhki, ampak okus pa je božanski.

Lp, mishika

Imam zelo dober recept za orehove rogljičke. 40 dag margarine 70dag ostre moke 2 jajci 14 dag orehov 20 dag sladkorja malo limone

vsem najlepša hvala!

Danes sem delala Mishikine in Ankine rogljičke. Oboji so super. Zato Maja, če še nisi probala, probaj ne bo ti žal. Imam pa dober recept za kokosove rogljičke, če katero zanima. LP

Prosim, če napišeš recept še za kokosove. Hvala, Tora

Kokosovi rogljički

1/2 kg moke
25 dag kokosove moke
38 dag margarine
30 dag sladkorja
2 jajci
1/2 pecilnega praška

Pogneti testo, da je gladko in oblikuj rogljičke, ter jih speci pri 175° C, tako dolgo, da dobe lepo rumeno barvo. Pečene in ohlajene povaljaj v zmletem sladkorju. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close