Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika orehova potica

orehova potica

Bližajo se božični prazniki in z njimi tudi to, da bi rada naredila orehovo potico. problem pa nastane, ko mi nikoli popolnoma ne uspe dobra, Zmes, nadev je v redu, toda potica je enkrat trda, enkrat ne vzhaja, enkrat – obup!, vsako leto probam, ( tudi za veliko noč) na koncu pa zadnji dan odhitim v trgovino in jo kupim. Res, rada bi jo naredila sama, ker tudi tako potem prijetno diši
LP

Potičko delaj točno po tem receptu in sigurno ti bo ratala.
Glede vanilijevega sladkorja po moje nekaj manj.

Testo:
½ kg moke (Farina Univerzalna)
18 dag margarine ali masla
6 rumenjakov
2 žlici sladkorja
4 dag kvasa
lupinica ene limone
2,5 dcl mleka
sol in po okusu vanilijev sladkor

Testo naj počiva 6 ur v hladilniku. Posodo pokriješ z mokro krpo.
Po 6 urah razvaljamo na tanko in namažemo z naslednjim nadevom:

37 dag orehov
18 dag sladkorja
6 beljakov trd sneg
1 vanilijev sladkor
2 jedilni žlici ruma
lupinica 1 limone

Zavijemo in naj počiva še ½ ure na toplem.
Pečemo približno 1 uro pri temperaturi 180 °C.

To je moj recept. 1/2 kg moke
3 žlice sladkorja
1 mala žlička soli
10 dkg margarine
3 rumenjaki
približno 2,5 deci mleka
4 g kvasa
Kvas, žličko moke , žličko sladkorja in 3 žlice mleka(mlačnega) zmešaš in pustiš , da vshaja.
Jaz dam moko, sladkor, sol, rumenjake, stopljeno margarino, mleko in kvasno mešanico, ter dobro zmešam, z električnim mešalnikom.To je to.

FILA
0,5 kg orehov
1/4 kg sladkorja
1 vanilij sladkor
sneg 3 beljakov
približno 2 deci mleka ali sladke smetane
Pečem 45 minut pri 180 stopinj
DOBER TEK lp

Bom probala v torek, kako mi bo uspelo bom poročala
hvala in LP

Zeky

4 g kvasa bo menda premalo?

Ena kocka “fala” kvasa.Mogoče nisem dobro napisala, se opravičujem.
lp

Sem poskusila že z iskalnikom, ampak ne najdem odgovora. Mogoče se vam bo zdelo neumno vprašanje, ampak res ne vem, ker s poticami nisem ravno na ti.
Ali je najbolje, da je potica čimbolj sveža… ali jo lahko naredim kak dan prej? (Organizacija peke je težavna stvar press) 🙂

-- <http://www.cenim.se> Spletna revija za aktivne ženske

Jaz jo vedno pečem dva dni pred uporabo. Dobro ohlajeno zavijem v folijo. Pred uporabo jo samo potresem s sladkorjem in narežem. Mi imamo raje malo “uležano” potico, pa še reže se lepše.

lp

Julija

moja izkušnja: v testo nikakor ne smeš dati smetane, ker je trdo, se noče valjat! pa tudi kakega rumenina ne, ker potica smrdi po njem…
jaz delam po receptu iz stare slovenske kuharice in je zmeraj dobra (samo 1x ni bila čisto dobra: takrat ko sem dala not smetano in rumenin:-)

Jaz vedno delam hladno potico (poišči recept z iskalnikom), vedno uspe in dolgo ostane “frišna”. Nadev delam pa z lešniki, je veliko lažja za želodec kot z orehi.

Polna luna, Julya, hvala.
Mislim, da jo bom kar v soboto pekla, da bo potem za nedeljski večer in ponedeljek.

Hladno bom poskusila enkrat drugič – tokrat sem se čisto napalila na potratno. In ta bo 🙂

-- <http://www.cenim.se> Spletna revija za aktivne ženske

sem probala narediti potico po zgoraj opisanem receptu- že drugič, prvič je bila malo trša, sedaj pa mmmmmm, tako dobra, da se ni imela časa niti ohladiti
lepe praznike vsem …….

Recept za orehovo potico za Veliko noč je enak kot za božične praznike:-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close